7 Λάθη Ομορφιάς Που Μπορεί Να Κάνεις Και Πώς Να Τα Διορθώσεις

Ποιά είναι τα συχνότερα λάθη ομορφιάς και οι προτάσεις μας για να τα διορθώσεις

Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε την τέλεια εμφάνιση, από τα μαλλιά και το μακιγιάζ ως και το σύνολο που θα φορέσουμε. Δυστυχώς όμως η έλλειψη γνώσης μας οδηγεί συχνά στην υπερβολή και τα βλέμματα που τραβάμε πάνω μας είναι κάθε άλλο παρά θαυμασμού.

λάθη ομορφιάςΑς δούμε τα συχνότερα λάθη ομορφιάς και πώς να τα διορθώσουμε:

#1. Απόφυγε να δαγκώνεις τα χείλη σου διότι το μόνο που καταφέρνεις είναι να τα ξηραίνεις και να σκάνε. Εφάρμοσε lip balm πριν το κραγιόν σου ή lip gloss μετά.

#2. Έλεγξε τα προιόντα που έχεις στο βαλιτσάκι σου. Φυσικά και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης! Αν έχει αλλοιωθεί το χρώμα, η οσμή, η υφή, ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσεις…

#3. Μην προσπαθείς να καλύψεις τους μαύρους κύκλους με υπερβολική ποσότητα λευκού καλυπτικού. Βρες τη σωστή απόχρωση και τον τύπο concealer που σου ταιριάζει π.χ. stick, liquid κτλ.

#4. Αγόρασε τα σωστά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου για προϊόντα προσώπου και ανάλογα με τον τύπο μαλλιών για τα αντίστοιχα προϊόντα. Μην προτιμάς τα ”for all skin/hair types”.

#5. Μη χρησιμοποιείς ξυράφι στο πρόσωπό σου! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται σε κάποιες, υπάρχουν γυναίκες που το επιλέγουν σαν γρήγορη και εύκολη λύση. Το αποτέλεσμα ως γνωστόν είναι το δέρμα να ερεθίζεται και οι τρίχες να αυξάνονται και να χοντραίνουν. Σήμερα υπάρχουν πολλές μέθοδοι αποτρίχωσης για όλες τις τσέπες.

#6. Υπάρχει ένας μύθος γύρω από τη σωστή ποσότητα του conditioner: ”Όσο μεγαλύτερη ποσότητα, τόσο πιο μαλακά μαλλιά”… Στην πραγματικότητα αρκεί μία φυσιολογική ποσότητα να απλωθεί σωστά στο μήκος των μαλλιών και στις άκρες και όχι από τις ρίζες.

#7. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος…ΜΑΣΚΑΡΑ. Κορίτσια προσοχή στην ποσότητα. Με το να περνάμε στρώσεις ξανά και ξανά πετυχαίνουμε ένα άκρως αντιαισθητικό αποτέλεσμα, βλέμμα γεμάτο κόμπους. Ο όγκος και το μήκος που θέλουμε να πετύχουμε γίνεται εφαρμόζοντας τη μάσκαρα από τις ρίζες των βλεφαρίδων με κίνηση ζιγκ-ζαγκ και με αργό ρυθμό. Στο τέλος κάνουμε ένα απαλό πέρασμα στις άκρες του σημείου που θέλουμε να τονίσουμε περισσότερο.

Το άρθρο επιμελήθηκε η Μαρίνα Σιούτη, αισθητικός και make up & nail artist

No Comments Yet

Comments are closed