7 Βήματα Για Να Αντιμετωπίσεις Την Ξηροδερμία Προσώπου

Καταπολέμηση της ξηροδερμίας τώρα!

Οι γυναίκες που υποφέρουν από ξηροδερμία προσώπου, πρέπει να ακολουθούν κάποιους βασικούς κανόνες αλλά και να αποφεύγουν κάποιες συνήθειες που ίσως δεν γνωρίζουν πως έχουν αρνητικές συνέπειες στο δέρμα.

Εάν ακολουθήσεις τα 7 βήματα που παραθέτουμε, είναι σίγουρο πως θα καταφέρεις να ελαχιστοποιήσεις την ξηρότητα στο πρόσωπο σου, καταπολεμώντας την αρχικά εκ των έσω και έπειτα με τα κατάλληλα προϊόντα.

πώς να καταπολεμήσεις την ξηροδερμία προσώπου
1. Μην ξεχνάς την καθημερινή σου ενυδάτωση

Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα, δεν θα τους βλάψει να παραλείψουν κάποιες φορές την ενυδάτωση του.

Για αυτούς που πάσχουν όμως από ξηροδερμία προσώπου, είναι πολύ σημαντικό να τους γίνει καθημερινή συνήθεια να χρησιμοποιούν ενυδατικές κρέμες στο πρόσωπο, μετά το πρωινό πλύσιμό αλλά και το βράδυ πριν τον ύπνο.

Επίσης δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε την επάλειψη της κρέμας και στο λαιμό. Ένας ακόμα τρόπος για να “κλειδώνετε” την ενυδάτωση το βράδυ πριν τον ύπνο, είναι να χρησιμοποιείτε και ένα φυσικό λάδι μετά την ενυδατική σας κρέμα, όπως το λάδι από αβοκάντο ή το argan oil.

2. Μην κάνεις πολύωρα και καυτά ντουζ

Το πολύ ζεστό νερό, έχει την ιδιότητα να ξηραίνει το δέρμα, οπότε θα σου συνιστούσαμε να μην το παρακάνεις μέσα στο μπάνιο. Απέφευγε το καυτό νερό και κατά το ντουζ, αλλά και κατά το πρωινό πλύσιμο του προσώπου.

3. Μην το παρακάνεις με τα peeling

Τα peeling προσώπου είναι αρκετά δυνατά, οπότε καλό θα ήταν να περιορίσεις την συχνότητα με την οποία τα χρησιμοποιείς. Μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν, για να απολεπίσεις το δέρμα σου χωρίς να το ερεθίσεις.

4. Μην χρησιμοποιείς προϊόντα με πολύ οινόπνευμα

Κάτι που πρέπει να σου γίνει συνήθεια, είναι να διαβάζεις τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Οι τονωτικές λοσιόν πχ., συνήθως περιέχουν αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος, οπότε όπου είναι δυνατόν, ζήτησε να σου δώσουν ένα δείγμα για να το δοκιμάσεις πριν να το αγοράσεις.

5. Μην χρησιμοποιείς πολλές μάσκες προσώπου

Αντίθετα, φρόντισε να είσαι επιλεκτική και να αγοράζεις μάσκες που προσφέρουν κυρίως ενυδάτωση, Τις μάσκες που υπόσχονται να εξαφανίσουν τα μαύρα στίγματα, χρησιμοποίησε τις τοπικά, στην Τ-ζώνη ή όπου διακρίνεις πως υποφέρεις από ανοιχτούς πόρους.

6. Μην χρησιμοποιείς ματ make-up και πούδρες

Τα ματ make up και οι πούδρες εξαφανίζουν την γυαλάδα και την λιπαρότητα από το πρόσωπο σου, οπότε ενδείκνυνται για πιο λιπαρές επιδερμίδες. Αντίθετα, προτίμησε μια BB cream, ένα κρεμώδες make up και ένα υγρό concealer.

7. Μην ξεχνάς να πίνεις νερό

Το πιο σημαντικό ίσως στην ξηροδερμία προσώπου, είναι η ενυδάτωση που ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Κανένας τύπος δέρματος δεν μπορεί να παραμείνει ενυδατωμένος, εάν στον οργανισμό υπάρχει αφυδάτωση. Φρόντισε κατά την διάρκεια της ημέρας να πίνεις αρκετό νερό (1-1,5 λίτρο) και γενικά να καταναλώνεις αρκετά υγρά, ιδίως αν ανήκεις στους καπνιστές.

 

[small_title title=”SHOP”]

 

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base Cream

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base Cream (55,00 €)


Clarins

Clarins κρέμα ημέρας για όλους τους τύπους δέρματος (113,95 €)


 

Estee Lauder

Estee Lauder Hydrationist ενυδατική κρέμα (48,80 €)


 

Vichy

Vichy Aqualia Thermal ενυδατική κρέμα (14€)


 

La Roche Posay κρέμα εντατικής θρέψηςLa Roche Posay κρέμα εντατικής θρέψης (15,53 €)


Διάβασε ακόμη περισσότερες συμβουλές ομορφιάς

No Comments Yet

Comments are closed