Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αφροδισιακά αρώματα για γυναίκες και άντρες

Δες ποια είναι τα επιστημονικώς αποδεδειγμένα αφροδισιακά αρώματα για γυναίκες και άντρες, που θα σε βάλουν άμεσα σε mood

Μιας και πλησιάζει η περίοδος της αγοράς δώρων για τις γιορτές, κάναμε μια εκτενή έρευνα για τις ιδιότητες και τις δυνατότητες των αρωμάτων για να εντοπίσουμε τις εσάνς που πυροδοτούν την επιθυμία.

Τα αρώματα έτσι κι αλλιώς έχουν την δύναμη να προκαλούν τις αισθήσεις, ιδίως όταν τα φορά ένα πρόσωπο του ενδιαφέροντος μας.

Η ιστορία των αφροδισιακών αρωμάτων

Ο άνθρωπος εκ αρχαιοτάτων χρόνων, πάντα ονειρευόταν κάποιο φίλτρο αγάπης που θα τον έκανε πιο ελκυστικό. Ο Ιούλιος Καίσαρας το 100 π.Χ. περιέγραφε τα αρώματα ως τη «φωτιά της αγάπης», ενώ η Κλεοπάτρα χρησιμοποίησε αρώματα και οπιούχα για την αποπλάνηση ανδρών. Παράλληλα, μέλη των Ίνκας και των Αζτέκων χρησιμοποίησαν ζωικές ουσίες και φυτικά αφροδισιακά για να γίνουν πιο επιθυμητοί από τους πιθανούς συντρόφους.

Στη σημερινή εποχή, στο άκουσμα της λέξης “αφροδισιακό”, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε φράουλες, σοκολάτα και σαμπάνια. Οι πραγματικές αφροδισιακές ιδιότητες όμως κρύβονται σε άλλες ουσίες. Άλλωστε, το τελευταίο κεφάλαιο στο Kamasutra, το πιο διάσημο εγχειρίδιο αγάπης, αφορά όλα τα διαφορετικά φυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Επιστημονικά αποδεδειγμένα αφροδισιακά αρώματα για άντρες και γυναίκες

Η επιστήμη, έχει αποδείξει πως υπάρχουν όντως κάποιες εσάνς αλλά και κάποια συστατικά που προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις είτε μιλάμε για μπαχάρια, είτε μιλάμε για βότανα και φαγώσιμα. Η επιθυμία άλλωστε ήδη ξέρουμε πως ξεκινά στον εγκέφαλο, οπότε είναι λογικό πως θα υπάρχουν νευρολογικές αντιδράσεις σε κάθε τύπου ερέθισμα.

Δες παρακάτω ποιες είναι οι πιο ισχυρές νότες με επιστημονικά αποδεδειγμένες αφροδισιακές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται στα αρώματα και ποια αρώματα τις περιέχουν σε έντονο βαθμό. Μάλιστα, ίσως σου λυθεί και η απορία γιατί κάποιες συγκεκριμένες νότες αρωμάτων μας ελκύουν περισσότερο από κάποιες άλλες.

#1. Αρώματα με γιασεμί

Τα τροπικά λουλούδια όπως το γιασεμί όχι μόνο προκαλού την έκλυση ορμονών, αλλά μας προκαλούν μια ρομαντική διάθεση. Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι το γιασεμί ενισχύει τη λίμπιντο [1], ενώ στις ινδουιστικές και μουσουλμανικές παραδόσεις, το γιασεμί είναι γνωστό ως το «άρωμα της αγάπης».

Το γλυκό, απαλό, σχεδόν πουδρέ γιασεμί, είναι μια πολύ δημοφιλής νότα που χρησιμοποιείται ευρέως στα αρώματα, ενώ θεωρείται αφροδισιακή και για τα 2 φύλα. Τα αρώματα που κυκλοφορούν με νότα γιασεμιού, είναι πραγματικά αμέτρητα.

Αρώματα με γιασεμί για εσένα

Αρώματα με γιασεμί για εκείνον


#2. Αρώματα με τριαντάφυλλο

Τα τριαντάφυλλα είναι σίγουρα το λουλούδι που έχει συνδεθεί με τον έρωτα και την αγάπη περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Μια μελέτη του 2015 έδειξε ότι το τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ένα ισχυρό διεγερτικό για τους άνδρες [2]. Ενώ επίσης το έλαιο τριανταφύλλου, δρα ως φυσικό χαλαρωτικό ενώ συγχρόνως βοηθά στη κυκλοφορία του αίματος.

Αρώματα με τριαντάφυλλο για εσένα

Αρώματα με τριαντάφυλλο για εκείνον


#3. Αρώματα με βανίλια

Από έρευνα του 2015, γνωρίζουμε πως η αγαπημένη γλυκιά βανίλια, είναι ένα πολύ γνωστό αφροδισιακό [3]. Περαιτέρω, η βανίλια Μαδαγασκάρης, της οποία η δομή αναπτύσσεται σταδιακά, σχετίζεται με την παράλληλη ανάπτυξη της επιθυμίας.

Αρώματα με βανίλια για εσένα

Αρώματα με βανίλια για εκείνον


#4. Αρώματα με ginger

Το τζίνζερ είναι πολύ γνωστό για τις αφροδισιακές του ιδιότητες, ακόμη και σαν συστατικό φαγητού. Μάλιστα, σχετική έρευνα έχει αποδείξει πως το αιθέριο έλαιο κόκκινου τζίντζερ μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της λίμπιντο και στην βελτίωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας [4].

Αρώματα με τζίντζερ για εσένα

Αρώματα με τζίντζερ για εκείνον


#5. Αρώματα με σαφράν

Το Crocus sativus L., κοινώς γνωστό ως σαφράν, είναι ένα ευρέως γνωστό μπαχάρι που ανήκει στην οικογένεια Iridaceae και καλλιεργείται ευρέως σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Ελλάδας. Η τιμή του ανά βάρος, το καθιστά ένα από τα πιο ακριβά μπαχάρια και στην παραδοσιακή ιατρική, συνιστάται ως αντικαταθλιπτικό αλλά και αφροδισιακό, ιδίως σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη. Τουλάχιστον 5 επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει την πολυδιάστατη πλευρά του ως αφροδισιακό [5].

Μια από τις μελέτες, παρατήρησε ότι μια ομάδα ανδρών που έλαβαν 30 mg σαφράν ανά ημέρα για 4 εβδομάδες παρουσίασαν βελτίωση, στη στυτική λειτουργία σε σύγκριση με τους άνδρες που έλαβαν εικονικό φάρμακο [6].

Το προφίλ της νότας του σαφράν στα αρώματα είναι αρρενωπό, γήινο και πικάντικο με τελείωμα που θυμίζει μέλι και προσθέτει μια χαρακτηριστική ελαφρώς medicinal εσάνς.

Αρώματα με σαφράν για εσένα

Αρώματα με σαφράν για εκείνον


#6. Αρώματα με μοσχοκάρυδο

Οι αναζωογονητικές και αφροδισιακές ιδιότητες του μοσχοκάρυδου εξερευνιούνται εδώ και αρκετούς αιώνες. Αυτό το μπαχαρικό παραμένει δημοφιλές, όχι μόνο στην μαγειρική αλλά και στα αρώματα. Παρασκευασμένο από τον καρπό του αειθαλούς δέντρου Myristica fragrans, το μοσχοκάρυδο είναι ένα μπαχαρικό που έχει εξεταστεί και από την επιστήμη.

Μάλιστα, μια έρευνα που διεξάγη το 2005, συμπέρανε πως το εκχύλισμα του μοσχοκάρυδου, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας, βελτιώνοντας τη λίμπιντο και την δραστικότητα [7]. Το ζεστό, αρωματικό, βαθύ μοσχοκάρυδο είναι μια από τις νότες που συναντάμε πολύ συχνά σε unisex αρώματα.

Αρώματα με μοσχοκάρυδο για εσένα

Αρώματα με μοσχοκάρυδο για εκείνον


#7. Αρώματα με σανταλόξυλο

Ερευνητές έχουν βρει πως οι γυναίκες που εισέπνεαν αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου κατά της διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ανέφεραν αυξημένη διάθεση και πιο υψηλά επίπεδα επιθυμίας [9]. Στην Αγιουβέρδα, χρησιμοποιείται σαν ηρεμιστικό και ισορροπητικός παράγοντας της διάθεσης. Το σανταλόξυλο, είναι μια νότα που σίγουρα αρέσει στις περισσότερες γυναίκες, αφού είναι ελαφρύ, πολυτελές και ντελικάτο. Κάτι που αυτόματα, αυξάνει την αυτοπεποίθηση σε κάθε γυναίκα που φορά άρωμα με νότα σανταλόξυλου, ιδίως όταν αυτή βρίσκεται στη βάση του.

Αρώματα με σανταλόξυλο για εσένα

Αρώματα με σανταλόξυλο για εκείνον


#8. Αρώματα με λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα δυνατό αφροδισιακό και για τα δύο φύλα, καθώς έχει βρεθεί πως μειώνει τα επίπεδα του στρες και δρα ως χαλαρωτικό [10]. Αυτό με την σειρά του επιφέρει καλύτερη σεξουαλική λειτουργία σε άνδρες και γυναίκες, αφού τα επίπεδα των ορμονών του άγχους μειώνονται. Η Κλεοπάτρα μάλιστα, αναφέρεται πως χρησιμοποίησε το αιθέριο έλαιο της λεβάντας, για να αποπλανήσει τον Μάρκο Αντώνιο αλλά και τον Ιούλιο Καίσαρα.

Αρώματα με λεβάντα για σένα

Αρώματα με λεβάντα για εκείνον


Δημοσιεύτηκε 21/1/2021-Ανανέωση 11/2022

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται