Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Air Touch Μπαλαγιάζ: Όσα Πρέπει Να Ξέρεις

Τι-είναι-το-Air-Touch-Μπαλαγιάζ-The-Cover

Air Touch μπαλαγιάζ: όσα πρέπει να ξέρεις για την τεχνική βαφής που χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι hair colorists

Η τεχνική για την οποία σας μιλήσαμε στο αφιέρωμα τεχνικές του μπαλαγιάζ πριν περίπου ένα χρόνο, έχει αρχίσει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις και μάλλον ήρθε η ώρα να αποκτήσει το δικό της αφιέρωμα.

Μάλιστα, πλέον βλέπουμε και στη χώρα μας πολλούς κορυφαίους hair stylists να χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική, η οποία τείνει να αντικαταστήσει τις κλασσικές κρεπαρισμένες ανταύγειες.

Διάβασε παρακάτω τι είναι το air touch μπαλαγιάζ, ποιες οι διαφορές του με το κλασσικό μπαλαγιάζ και τις πλεκτές ανταύγειες, ποιος το δημιούργησε σαν τεχνική και δες κάποια βίντεο, για να καταλάβεις στην πράξη τι είναι το air touch μπαλαγιάζ.

Τι είναι το air touch μπαλαγιάζ

Η τεχνική αυτή, χρησιμοποιεί την δύναμη από το πιστολάκι για να επιφέρει ένα φυσικό αποτέλεσμα στην ρίζα, κυρίως. Είναι γρήγορη τεχνική, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία ή γνώση από τον/την colorist, καθώς το πιστολάκι κάνει όλη την δουλειά.

Η/ο colorist, κρατώντας το πιστολάκι κάθετα στην κάθε τούφα που διαχωρίζει, αφήνει τον αέρα να “επιλέξει” με φυσικό τρόπο ποιες τούφες θα βαφούν. Οι περισσότερες τρίχες που “αφαιρεί” το πιστολάκι είναι συνήθως οι πιο κοντές και έτσι δημιουργείται ένα φυσικό rooted look. Εάν βέβαια, ο/η colorist κρατά με λιγότερη ένταση την κάθε τούφα, τόσο πιο πολλές τρίχες θα αφεθούν και το αποτέλεσμα θα αποκτά περισσότερη διάσταση.

Φέρνει ιδιαίτερα φυσικά αποτελέσματα και ενδείκνυται για όσες έχουν αρκετά σκούρα βάση, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κλασσικό ντεκαπάζ σε συνδυασμό με αλουμινόχαρτα, για δυνατό ξάνοιγμα.

Πώς ανακαλύφθηκε η τεχνική

Η τεχνική δημιουργήθηκε το 2015, από τον Ρώσο hair stylist Sarbashev Vladimir, στην προσπάθεια να αποφύγει το κρεπάρισμα κατά την διάρκεια εφαρμογής ντεκαπάζ σε ανταύγειες.

Οι κρεπαρισμένες ανταύγειες, όπως σας έχουμε ξαναπεί, μπορεί μεν να δημιουργούν φυσική ρίζα και να χρησιμοποιούνται αντί του κλασσικού μπαλαγιάζ από πολλούς hair stylists για ευκολία, αλλά προκαλούν αρκετό σπάσιμο τρίχας όταν έρχεται η ώρα για το ξεμπέρδεμα. Ιδίως αν έχετε λεπτά μαλλιά που μπερδεύονται εύκολα και ξεμπερδεύονται δύσκολα, οι κρεπαρισμένες ανταύγειες μπορούν να είναι καταστροφικές για τα μαλλιά σας.

Πάνω σε αυτό το πρόβλημα, ο Ρώσος hair stylist έδωσε την λύση με αυτήν την πολύ έξυπνη air touch τεχνική, που δημιουργεί παρόμοιο αποτέλεσμα, χωρίς όμως να σπάει την τρίχα.

Air touch vs Μπαλαγιάζ vs Ανταύγειες

Αν και ως τεχνική αποκαλείται “air touch balayage” το αποτέλεσμα που δημιουργεί δεν θυμίζει τόσο ένα αυθεντικό hand painted μπαλαγιάζ με διάσταση, αλλά ένα babylight αποτέλεσμα με πιο ενιαίο χρώμα, αφού συνήθως εφαρμόζεται σε όλο το κεφάλι και αφήνει απλά μια πιο φυσική ρίζα.

Επίσης, η air touch τεχνική έχει σαν αποτέλεσμα να μην χρειάζεσαι διαφορετικό χρώμα ρεφλέ στην ρίζα και διαφορετικό χρώμα στα υπόλοιπα μαλλιά.

Η διαφορά του με τις πλεκτές ανταύγειες είναι πως δημιουργεί ένα πιο ενιαίο χρώμα στο κεφάλι, αντί για το κλασσικό “ριγέ” αποτέλεσμα της πλεκτής ανταύγειας.

Δες βίντεο με την τεχνική air touch στην πράξη