Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μakeovers Με Αλλαγή Χρώματος Σε Σγουρά Μαλλιά

Μεταμορφώσεις με αλλαγή χρώματος σε σγουρά μαλλιά - The Cover

Δες τις πιο εντυπωσιακές μεταμορφώσεις με αλλαγή χρώματος σε σγουρά μαλλιά και διάβασε γιατί πρέπει να το τολμήσεις

Τα πολύ σγουρά μαλλιά, είναι σίγουρα ο πιο δύσκολος τύπος μαλλιών. Το χτένισμα, η περιποίηση, ακόμη και το κούρεμα, είναι σίγουρα δυσκολότερα από ότι σε κυματιστά ή ίσια μαλλιά. Ακόμη και η βαφή στα σγουρά μαλλιά, είναι σίγουρα μια αρκετά δύσκολη διαδικασία, όταν όμως την επιχειρείς μόνη σου.

Στα πιο έμπειρα χέρια των κομμωτών και των κομμωτριών, η βαφή, οι ανταύγειες, το μπαλαγιάζ και οποιαδήποτε άλλη τεχνική για χρωματική αλλαγή επιθυμείς να κάνεις στα μαλλιά σου, γίνεται σίγουρα πιο εύκολη, αφού απαιτείται ένας βαθμός εμπειρίας και γνώσης.

Είναι πολύ εύκολο να αφεθούν κενά στα σγουρά μαλλιά, κατά την διάρκεια της βαφής, για αυτό και οι γυναίκες με πολύ σγουρά μαλλιά πρέπει να επιλέγουν επαγγελματίες για κάθε αλλαγή στα μαλλιά τους.

Γιατί να κάνεις χρωματική αλλαγή σε σγουρά μαλλιά

Το λάθος κούρεμα είναι κάτι που συναντάμε πολύ συχνά στα σγουρά μαλλιά -κάτι που θα αναλύσουμε σύντομα-, όπως επίσης και το λάθος χρώμα. Γιατί το λέμε αυτό όμως;

Αρχικά, γιατί τα μονοδιάστατα χρώματα στα σγουρά μαλλιά τονίζουν τον όγκο και τα κάνουν να φαίνονται ακόμη περισσότερα και πιο φουσκωτά. Πολλές φορές στις σκούρες αποχρώσεις που κρύβουν οπτικά τις μπούκλες, καταλήγουν να φαίνονται ακόμη και σαν κράνος.

Δεύτερον, τα σγουρά μαλλιά, αναδεικνύονται με διχρωμίες και τριχρωμίες, αφού έτσι αποκτούν διάσταση και παιχνίδισμα στο φως και στην ομολογουμένως μειωμένη κίνηση που έχουν τα φυσικά σγουρά μαλλιά. Το στυλ γίνεται πιο ενδιαφέρον, πιο θηλυκό και λιγότερο φλατ.

Τέλος, τα πολλά και σγουρά μαλλιά πέφτουν κοντά στο πρόσωπο, το κρύβουν και το σκοτεινιάζουν, ιδίως όταν είναι αρκετά σκούρα. Για αυτό και συστήνουμε να ανοίγεις λίγο το φυσικό σου.

Τι αλλαγή να κάνεις

Οι ιδανικές τεχνικές για εσένα είναι οι ανταύγειες και το free hand surface painting μπαλαγιάζ, καθώς δημιουργούν διάσταση από την ρίζα μέχρι τις άκρες, δημιουργώντας έτσι κίνηση και φως και αφαιρούν λίγο από τον όγκο των μαλλιών, με την κάθετη τοποθέτηση τους.

Όσον αφορά το χρώμα, αν έχεις πολύ σκούρα φυσικά μαλλιά, ως και μαύρα ακόμη, μπορείς να κάνεις μια αλλαγή με ανταύγειες 2-3 τόνους πιο ανοιχτούς από το φυσικό σου και να αποκτήσεις μια σοκολατί/μόκα απόχρωση που θα δείχνει φυσική και σέξι.

Μπορείς επίσης να επιλέξεις και πιο ανοιχτές αποχρώσεις, όπως μπεζ, ντορέ, ξανθό σαντρέ αλλά και μελί που θα σε φωτίσουν ακόμη περισσότερο.

Ποιες τεχνικές να αποφύγεις αν έχεις φυσικές μπούκλες

Απόφυγε τα babylights καθώς είναι αρκετά δύσκολα και χρονοβόρα στα σγουρά μαλλιά και καθώς περνά ο καιρός απλώνουν ακόμη περισσότερο και έτσι πάλι κινδυνεύεις να καταλήξεις με ένα μονοδιάστατο χρώμα στα μαλλιά σου.

Ακόμη, απόφυγε τις τεχνικές τύπου ombre που μπορούν να τονίσουν ακόμη περισσότερο τον όγκο προς τα μήκη των μαλλιών σου.

Φυσικά, τα σγουρά μαλλιά έχουν και τις ιδιαιτερότητες τους στο styling και στην περιποίηση, οπότε σου συστήνουμε να διαβάσεις για τα καλύτερα brands περιποίησης μαλλιών με προϊόντα για σγουρά μαλλιά ώστε να βρεις τα προϊόντα που ταιριάζουν σε εσένα.

Δες παρακάτω, κάποιες καταπληκτικές μεταμορφώσεις με αλλαγή χρώματος σε σγουρά μαλλιά και πάρε έμπνευση για το δικό σου look.

*Σε όσες φωτογραφίες δεν βλέπεις το πριν, μετακινήσου με το βελάκι.