Ποια είναι τα απαραίτητα πινέλα για το μακιγιάζ

Δες ποια είναι τα απαραίτητα πινέλα μακιγιάζ, ποια είναι η χρήση του κάθε πινέλου και ποια είναι τα καλύτερα για την κάθε γυναίκα

Ένα θέμα που πραγματικά διχάζει τις beauty gurus είναι σίγουρα τα πινέλα μακιγιάζ, αφού τα ερωτήματα που πλανώνται είναι αρκετά. Ποια θεωρούνται απαραίτητα, ποια είναι περιττά, ποια είναι η καλύτερη χρήση τους και ποια είναι τα καλύτερα για κάθε γυναίκα, πινέλα με φυσική τρίχα ή πινέλα με συνθετική τρίχα.

Πολλά από αυτά τα ερωτήματα, δεν έχουν μόνο μια απάντηση και επειδή είναι υποκειμενικές οι απαντήσεις σίγουρα δεν μπορούμε να απαντήσουμε εμείς για εσάς. Οι απαντήσεις εξαρτώνται από το είδος μακιγιάζ που κάνετε, αν είναι βαρύ ή ελαφρύ, αν περιέχει πολλά layers, αν χρησιμοποιείτε περισσότερα liquid ή πουδρέ προϊόντα, αν έχετε ξηρό ή λιπαρό δέρμα. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά, είναι πως δεν χρειάζεστε 50 διαφορετικά πινέλα, εκτός και αν είστε makeup artist.

Διάβασε παρακάτω, κάποιες βασικές πληροφορίες που πρέπει να έχεις πριν διαλέξεις σετ πινέλων και μην ξεχνάς πως πάντα πρέπει να καθαρίζεις προσεκτικά τα πινέλα σου.

Διάβασε επίσης: Τα Καλύτερα Site Με Καλλυντικά Από Ελλάδα Και Εξωτερικό

NYX Καθαριστικό πινέλων

NYX Καθαριστικό πινέλων, 11,23 €


ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΝΕΛΑ VS ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΠΙΝΕΛΑ

Τα φυσικά πινέλα θεωρείται πως δουλεύουν καλύτερα με πουδρέ προϊόντα, ενώ τα συνθετικά με κρεμώδη και υγρά προϊόντα. Εάν υποθέσουμε πως έχεις ξηρή επιδερμίδα και χρησιμοποιείς περισσότερο υγρά προϊόντα, τότε τα συνθετικά ίσως είναι καλύτερα για σένα. Ενώ αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα και χρησιμοποιείς αρκετές πούδρες, τότε τα φυσικά μάλλον σου ταιριάζουν περισσότερο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ #1: BEAUTY BLENDER

Στο παρελθόν, έχουμε υπεραναλύσει όλους τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε πως ένα beauty blender είναι το Νο.1 εργαλείο μακιγιάζ που πρέπει να βρίσκεται στο συρτάρι σου. Θα το χρησιμοποιήσεις για το foundation, για το concealer, για contouring και γενικότερα για όλα τα υγρά/κρεμώδη προϊόντα. Διάβασε περισσότερα για τις χρήσεις του beauty blender.

YSL Beauty makeup sponge

NYX Beauty makeup sponge, 10.90€

Δες ακόμη: Τα Καλύτερα Luxury Foundation Για Τέλεια Βάση


ΠΙΝΕΛΟ #2: KABUKI BRUSH

Το χαρακτηριστικό θολωτό πινέλο που δουλεύει άψογα με όλα τα πουδρέ προϊόντα για μεγάλες επιφάνειες, είναι ένα must have και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με πούδρες, ρουζ και bronzer.

Απαραίτητα πινέλα μακιγιάζ και τα καλύτερα για να αγοράσεις - The Cover

NYX Kabuki Brush 20.70€


ΠΙΝΕΛΟ #3: FAN BRUSH

Το πινέλο που μοιάζει με βεντάλια, χρησιμεύει για εφαρμογή highlighter με ακρίβεια, επειδή “παίρνει” μικρές ποσότητες προϊόντος. Επιπλέον, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να απομακρύνεις υπολείμματα από σημεία που έχει πέσει προϊόν, όπως πχ. κάτω από τα μάτια, εάν έχει πέσει σκιά από το βλέφαρο. Δες το Passion Tool Fan Brush (5,00 €)


ΠΙΝΕΛΟ #4: BLENDING BRUSH

Το Νο.1 πινέλο για να κάνεις blending τα layers σκιών που θα εφαρμόσεις. Οι αραιές τρίχες του, βοηθούν στην πρόσμειξη των διαφορετικών σκιών, για ένα πιο απαλό αποτέλεσμα.

Απαραίτητα πινέλα μακιγιάζ και τα καλύτερα για να αγοράσεις - The Cover

Erre Due blending πινέλο από φυσική τρίχα, 10,00 €

Δες ακόμη: Πώς Να Καλύψω Τους Μαύρους Κύκλους;


ΠΙΝΕΛΟ #5: EYE CREASE BRUSH

Για έντονη και με ακρίβεια εφαρμογή σκιάς ματιών, το eye crease brush είναι αυτό που πρέπει να επιλέξεις, αφού έχει πιο πυκνές και σκληρές τρίχες και ενδείκνυται για να σχηματίσεις τόξα και γωνίες. Με κινήσεις “σκούπας” εφάρμοσε τις σκιές σου στα σημεία. Δες το ΝΥΧ Pro Crease Brush (10,90 €)


ΠΙΝΕΛΟ #6: ANGLED BRUSH

Το λεπτό πινέλο ακριβείας που έχει διαγώνια κομμένη τρίχα, χρησιμεύει στο γέμισμα των φρυδιών αλλά και στην εφαρμογή eyeliner. Επιπλέον, είναι το καλύτερο πινέλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την εφαρμογή σκιάς στις κάτω βλεφαρίδες αλλά και για να κάνεις smudging (σβήσιμο) με ακρίβεια.

Erre Due κοφτό πινέλο

Erre Due κοφτό πινέλο, 10.90€


ΠΙΝΕΛΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ #7: GROOMING BRUSH

Φυσικά, το πινέλο που αναγνωρίζεις κατευθείαν από το σχήμα του είναι το κλασσικό πινέλο για τα φρύδια. Αλλά δεν θα σου χρησιμεύσει μόνο για τα φρύδια, καθώς μπορεί να ανασηκώσει τις βλεφαρίδες σου και να τις ξεχωρίσει μετά από την εφαρμογή μάσκαρα. Από τα πιο απαραίτητα πινέλα μακιγιάζ.

Laura Mercier βουρτσάκι για τα φρύδια

Giorgio Armani βουρτσάκι για τα φρύδια, 24.50€

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται