Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αποτρίχωση με laser: μύθοι και αλήθειες

Αποτρίχωση με laser: αλήθειες, μύθοι και ότι άλλο πρέπει να ξέρεις για την πιο ενδεδειγμένη μέθοδο μόνιμης αποτρίχωσης

Η αποτρίχωση με laser είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος αποτρίχωσης σήμερα, αφού μας απαλλάσσει από ξυραφάκια, κρέμες, θυλακίτιδα και άλλα καθόλου ευχάριστα σχετιζόμενα με την τριχοφυΐα. Είναι όμως αλήθεια μια μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης; Βλέπεις γρήγορα αποτελέσματα; Είναι το κόστος δυσβάσταχτο; Μάθε τα όλα παρακάτω.

Θα δω αποτελέσματα σε 6 συνεδρίες για αποτρίχωση;

Πιθανότατα θα δεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα και από την 1η συνεδρία. Ιδίως, αν έχεις ήδη ελαττωμένη τριχοφυΐα, από κεριά ή άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, σε 6 συνεδρίες θα δεις μεγάλη διαφορά ίσως και ολική απαλλαγή από την τριχοφυΐα. Κάθε περίπτωση όμως διαφέρει και ανάλογα με τον βαθμό τριχοφυΐας μπορεί να χρειαστείς περισσότερες συνεδρίες. Ο πιο συνήθως αριθμός είναι γύρω στις 6-8 όταν τηρείται το πρόγραμμα των 30 ημερών.

Ενδιάμεσα από τις συνεδρίες αποτρίχωσης τι να κάνω;

Στο ενδιάμεσο θα εφαρμόσεις μεθόδους για προσωρινή αποτρίχωση όπως το ξυράφι, οι κρέμες ή μηχανή αποτρίχωσης. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιείς ενδιάμεσα κερί, γιατί θα διακόπτεις τον κύκλο ζωής της τρίχας και έτσι θα καθυστερήσεις ακόμη περισσότερο να δεις αποτελέσματα.

Η απαλλαγή από την τριχοφυΐα είναι μόνιμη;

Δυστυχώς όχι. Κάθε περίπου 2 χρόνια, πιθανότατα θα χρειαστείς κάποιες συνεδρίες συντήρησης. Όλα αυτά φυσικά εξαρτώνται και από ενδοκρινολογικούς παράγοντες, καθώς οι ορμόνες παίζουν ρόλο στην τριχοφυΐα.

Τα αποτελέσματα του laser είναι σε όλους τα ίδια;

Σε κάθε περίπτωση, η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και σίγουρα πρέπει να κάνεις μια συμβουλευτική συνεδρία αρχικά με την δερματολόγο, ώστε να συζητήσετε κατά πόσο αρμόζει στην δική σου περίπτωση και πόσο χρόνο θα χρειαστείς για να απαλλαγείς από την έντονη τριχοφυΐα.

Μπορώ να κάνω laser το καλοκαίρι;

Προτίμησε κάποιο ιατρείο που διαθέτει μηχάνημα τεχνολογίας Alexandrite. Το Soprano Ice και πιο ειδικά το Platinum, θεωρείται κορυφαίο μηχάνημα με άριστα αποτελέσματα καθώς αποτριχώνει και πολύ σκούρα δέρματα με μεγάλη ασφάλεια, ακόμη και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Εάν ο δερματολόγος σου δεν διαθέτει το συγκεκριμένο μηχάνημα θα σου συστήναμε να αποφεύγεις αποτρίχωση με οποιοδήποτε άλλο laser σε περιόδους αυξημένης ηλιοφάνειας και γενικότερα να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο τις περιόδους που κάνεις laser.

Ιδίως στο πρόσωπο, με όποιο μηχάνημα και να κάνεις, κάθε εποχή του χρόνου πρέπει να χρησιμοποιείς και αντηλιακό.

Δες ακόμη: Προετοιμασία για αποτρίχωση με laser ή κερί

Θα μου κοστίσει πολύ η αποτρίχωση με laser;

Καταρχάς, δες το σαν επένδυση στην υγεία σου. Πολλές μέθοδοι αποτρίχωσης έχουν αρνητικές συνέπειες για το δέρμα και η πιο συνήθης είναι το ξυραφάκι, που προκαλεί θυλακίτιδα. Σε αντίθεση, το laser δεν προκαλεί αυτό το πρόβλημα και μακροπρόθεσμα γλιτώνεις χρόνο και χρήμα. Σίγουρα δεν είναι ότι πιο οικονομικό, αλλά πλέον κάνουν αποτρίχωση με laser σε όλα τα δερματολογικά ιατρεία, οπότε θα βρεις πολλά ανταγωνιστικά πακέτα. Ενδεικτικά, οι πολύ καλές προσφορές κυμαίνονται στα 100-150 για full body.

Τι να προσέξω σχετικά με το laser αποτρίχωσης;

Η αποτρίχωση με laser στο πρόσωπο, θέλει πολύ προσοχή και εξειδικευμένο χειριστή. Ιδίως όταν πρόκειται για εφηβικές ηλικίες, προτίμησε να επισκεφθείς δερματολόγο. Περιοχές όπως το άνω χείλος, παρειές και πηγούνι είναι ορμονοεξαρτώμενα σημεία και ο λάθος χειρισμός μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς μπορεί να πυροδοτήσει ακόμη και ανενεργούς θύλακες.

Συνοπτικά, η μέθοδος αποτρίχωσης με laser, είναι η καλύτερη μέθοδος και σε κάποιες περιπτώσεις μειώνει πολύ την τριχοφυΐα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Αν έχεις πολύ έντονη τριχοφυΐα ή παρουσιάζεις συχνά θυλακίτιδα και μολύνσεις, τότε σίγουρα η μέθοδος laser θα σε ωφελήσει.

Ετικέτες:
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται