Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να κάνεις αποτρίχωση με κερί στο σπίτι

Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι: βήμα-βήμα πώς να την κάνεις και σημαντικά tips για να την κάνεις ανώδυνα και να αποφύγεις ερεθισμούς

Οι μέθοδοι αποτρίχωσης, όσο προχωρά η επιστήμη, πληθαίνουν. Εκτός από το διάσημο πλέον laser Alexandrite ή το δυοδικό που χρησιμοποιούνται ευρέως στην αποτρίχωση με laser, η αμέσως καλύτερη επιλογή είναι η αποτρίχωση με κερί. Τώρα βέβαια αν το budget είναι περιορισμένο ή αν αδυνατείς να επισκέπτεσαι συχνά το ινστιτούτο αισθητικής, σίγουρα μπορείς να την κάνεις εύκολα, γρήγορα και με πολύ χαμηλά έξοδα στο σπίτι.

Για την αποτρίχωση με κερί, μπορείς να επιλέξεις είτε ζεστό κερί σε pan, είτε έτοιμες ταινίες, είτε σε ρολέτα για κεριέρα. Στα Hondos θα βρεις όλες αυτές τις επιλογές. Ότι και αν επιλέξεις, ζεστό ή κρύο, αυτά που πρέπει να προσέξεις για να την κάνεις σωστά και ανώδυνα είναι ακριβώς τα ίδια.

Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με κερί

Η αποτρίχωση με κερί, σε βάθος χρόνου θα διαπιστώσεις πως προκαλεί αποδυνάμωση στην τρίχα και πολλές σταματούν εντελώς να αναπτύσσονται. Αυτό βέβαια, μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια, είναι όμως μια πολύ καλή λύση και αρκετά οικονομική για όσες δεν έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται κάποιο ινστιτούτο αρκετά συχνά. Διάρκεια έως την επανεμφάνιση τρίχας: 3-4 εβδομάδες.

Τι να κάνεις τη μέρα της αποτρίχωσης

Καταρχάς, δεν πρέπει να εφαρμόσεις οποιοδήποτε είδος λοσιόν. Είναι σημαντικό να κρατάς το δέρμα ενυδατωμένο, αλλά αν υπάρχουν υπολείμματα λιπαρότητας, δεν θα κολλήσει το κερί. Συνεπώς, πρέπει να καθαρίσεις το δέρμα και με ένα μισελάρ, πριν εφαρμόσεις κερί για να είσαι σίγουρη πως το δέρμα είναι καθαρό και το κερί, θα εφαρμόσει σωστά.

Τα βήματα της αποτρίχωσης

 1. Αν χρησιμοποιείς ζεστό κερί σε pan, δοκίμασε την θερμοκρασία του πριν καλύψεις μεγάλη περιοχή, εφαρμόζοντας μικρή ποσότητα σε σημείο που δεν έχεις πολλές τρίχες.
 2. Εφάρμοσε μια λεπτή στρώση κεριού, κατά την φορά που αναπτύσσονται οι τρίχες. Αν το κάνεις αντίστροφα, θα πονέσεις περισσότερο και υπάρχει κίνδυνο να αλλάξεις την φορά τους και να μεγαλώσουν εσωτερικά.
 3. Άσκησε πίεση στην ταινία -αν κάνεις αποτρίχωση με ταινίες-, πατώντας την προς τα μέσα. Αυτό θα διασφαλίσει πως θα κολλήσουν όλες οι τρίχες. Αν χρησιμοποιείς ζεστό κερί από pan, περίμενε να κρυώσει πριν το αφαιρέσεις.
 4. Κράτησε το δέρμα σου τεντωμένο με το ένα χέρι. Αυτό θα μειώσει τον πόνο όταν τραβάς την ταινία.
 5. Αφαίρεσε προς την αντίθετη φορά ανάπτυξης των τριχών, τραβώντας γρήγορα την ταινία. Έχει μεγάλη σημασία κατά το τράβηγμα να κρατάς την ταινία όσο πιο κοντά στο δέρμα μπορείς.
 6. Μην εφαρμόζεις κερί δεύτερη φορά στα ίδια σημεία, όταν μιλάμε για το πρόσωπο, καθώς μπορεί να πληγώσει την επιδερμίδα σου.
 7. Αφαίρεσε τα υπολείμματα με λάδι, καθώς το κερί διαλύεται και απομακρύνεται μόνο με το λάδι και όχι με το νερό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε κάποιο φυτικό λάδι -όπως το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο- είτε baby oil. Εφάρμοσε σε όλη την επιδερμίδα που αποτρίχωσες και έπειτα σκούπισε με μια καθαρή πετσέτα.
 8. Στην συνέχεια εφάρμοσε μια κρέμα κατά των ερεθισμών, όπως η Bepanthol.

Τι δεν πρέπει να κάνεις πριν και μετά την αποτρίχωση

 1. Κάνε απολέπιση 24-48 ώρες πριν την αποτρίχωση -και όχι πιο σύντομα-, για να ελευθερώσεις τις τρίχες που είναι κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Έτσι, δίνουμε παράλληλα χρόνο στο δέρμα να καλμάρει.
 2. Αν πρόκειται να κάνεις αποτρίχωση και στο πρόσωπο, διέκοψε την εφαρμογή ρετινόλης και οξέων, 7 μέρες πριν την αποτρίχωση.
 3. Μην κάνεις self tan με αυτομαυριστικά σώματος, τουλάχιστον 3 μέρες πριν την αποτρίχωση. Η αποτρίχωση αφαιρεί την τελευταία στοιβάδα και έτσι θα δεις το μαύρισμα να φεύγει ή ακόμη να κάνει και λεκέδες. Ιδανικά, εφάρμοσε self tan, 48 ώρες μετά την αποτρίχωση.
 4. Περίμενε να φτάσουν οι τρίχες σου το ελάχιστο μήκος των 6mm.
 5. Μην εκθέσεις παρατεταμένα το δέρμα σου στον ήλιο για 24-48 ώρες μετά την αποτρίχωση και εφάρμοζε αντηλιακή.
 6. Απόφυγε σάουνες, πισίνες, ζεστό νερό και θαλασσινό νερό, καθώς το δέρμα είναι ερεθισμένο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται