Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αποτρίχωση με ξυραφάκι τι να προσέχεις

Κάνεις αποτρίχωση με ξυραφάκι; Δες τι πρέπει να προσέχεις για να μην τραυματίσεις το δέρμα σου και να αποφύγεις δραματικές συνέπειες

Αποτρίχωση με ξυραφάκι. Είναι η πιο οικονομική μέθοδος, η πιο γρήγορη και ομολογουμένως, η πιο κοινή μέθοδος για αποτρίχωση. Για όποιο λόγο και να την έχεις επιλέξει, πρέπει να γνωρίζεις και να προσέχεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

Το ξύρισμα γυρίζει τις τρίχες προς τα μέσα

Η αποτρίχωση με ξυραφάκι αυξάνει τις πιθανότητες να γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα και να αναπτυχθούν κάτω από την επιδερμίδα σου. Αυτό με την σειρά του έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζεις σπυράκια, να νιώθεις κνησμό σε αυτά τα σημεία και αν ενδώσεις στον πειρασμό και τα πειράξεις…είναι η συνταγή για μολύνσεις και την δερματική κατάσταση που στην ουσία είναι φλεγμονή και ονομάζεται θυλακίτιδα. Μπορεί να μην ακούγεται σοβαρό, αλλά οι παγιδευμένες τρίχες, ιδίως σε περιοχές όπως το μπικίνι μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε αποστήματα, μικροεπεμβάσεις και θεραπείες με φάρμακα, αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη.

Η λύση

Μην ξυρίζεις το δέρμα σου κόντρα. Ακολούθησε την φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες και μην περνάς το ίδιο σημείο δεύτερη φορά.

Προσοχή στα εγκαύματα από το ξυραφάκι

Το δεύτερο μειονέκτημα, είναι αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν αλλά σίγουρα έχουν βιώσει, το λεγόμενο έγκαυμα από ξυραφάκι. Εάν εμφανίζεις κοκκινίλες, ευαισθησία, φαγούρα, κόκκινα σπυράκια, είναι πολύ πιθανό να έχεις πάθει ακριβώς αυτό. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Το ξύρισμα είναι μια μορφή απολέπισης. Η λεπίδα αφαιρεί μικρή ποσότητα από τα κύτταρα της επιδερμίδας σου και την αφήνει εκτεθειμένη.

Η λύση

Τι μπορείς να κάνεις; Μην παραλείπεις την κρέμα ξυρίσματος. Είναι αυτό που θα σε γλιτώσει από τα εγκαύματα, καθώς μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα την ώρα του ξυρίσματος. Το ξυραφάκι γλιστρά ευκολότερα και δεν ερεθίζει την επιδερμίδα.

Όσο πιο συχνά ξυρίζεσαι λοιπόν, τόσο πιο ερεθισμένο θα γίνεται το δέρμα σου. Περιόρισε το ξύρισμα και εξέτασε και άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Άλλαζε συχνά τα ξυραφάκια σου

Πάντα πρέπει να είσαι εφοδιασμένη με καινούρια, καθαρά ξυραφάκια. Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείς ένα ξυραφάκι τόσα περισσότερα βακτήρια συγκεντρώνει. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να αποκτήσει σκουριά και λόγω της μικρής επιφάνειας να μην το προσέξεις καν.

Η λύση

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις ξυραφάκι; Οι ειδικοί λένε να το χρησιμοποιείς από 5 ως 10 φορές και έπειτα να το απορρίπτεις. Μην ξεχνάς ακόμη να το ξεπλένεις μετά από κάθε χρήση.

Τι να κάνεις για να αποφύγεις όλα όσα προκαλεί το ξύρισμα

Αρχικά, κάνε απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα, είτε με scrub, είτε με λούφα. Αυτό θα οδηγήσει τις τρίχες έξω από την επιφάνεια ώστε να μην μεγαλώσουν εσωτερικά. Επιπλέον, ενυδάτωνε το δέρμα σου 2 φορές την ημέρα καθώς αυτό κρατά την τρίχα απαλή και το δέρμα ενυδατωμένο. Τέλος, όπως είπαμε παραπάνω, άλλαζε συχνά ξυραφάκι ώστε να μην συγκεντρώνει βακτήρια και ιούς.

Δες ακόμη: όλες οι μέθοδοι αποτρίχωσης για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει και αποτρίχωση με laser τι πρέπει να ξέρεις

Ετικέτες:
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται