Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

12 υπέροχες καστανές αποχρώσεις για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει

12 Αποχρώσεις Καστανού Για Να Διαλέξεις Αυτή Που Σου Ταιριάζει

Ώρα για ένα νέο χρώμα; Για να μην καταλήξετε με μια απόχρωση που δε σας ταιριάζει, διαβάστε τις συμβουλές μας για να βρείτε το σωστό για εσάς χρώμα και δείτε τις ωραιότερες αποχρώσεις καστανού για τα μαλλιά σας

Η απόφαση του ποια καστανή απόχρωση σου ταιριάζει, είναι ζωτικής σημασίας προτού αποφασίσεις να γίνεις μελαχρινή ή απλά να αλλάξεις την απόχρωση του καστανού που ήδη έχουν τα μαλλιά σου.

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να μπεις σε ένα κομμωτήριο και να πεις πως απλά θέλεις να γίνεις μελαχρινή/καστανή χωρίς να προσδιορίσεις τον τόνο και την απόχρωση. Καθώς κάθε χρώμα περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα τόνων φωτεινότητας και αποχρώσεων, οι συνδυασμοί μπορούν να είναι αμέτρητοι. Αν προσθέσεις και τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούν σήμερα οι hair colorist, μπορείς πραγματικά να μπερδευτείς.

Επειδή σίγουρα αυτές τις αποφάσεις δεν θέλεις να τις πάρεις τελευταία στιγμή, την ώρα που βρίσκεσαι στο κομμωτήριο υπό πίεση, κάνε την μελέτη σου πριν κλείσεις οποιοδήποτε ραντεβού. Σε αυτό θα σε βοηθήσουμε εμείς και θα σου πούμε ποιες καστανές αποχρώσεις είναι στη μόδα αλλά και ποιες ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου.

Καταρχάς, όπως και στις ξανθές αποχρώσεις πρέπει πρώτα να αποφασίσεις πόσο ανοιχτά ή σκούρα θέλεις να είναι τα μαλλιά σου. Θέλεις ανοιχτό καστανό, μεσαίο καστανό ή σκούρο; Αφού καταλήξεις σε αυτό, στη συνέχεια μπορείς να αποφασίσεις για την απόχρωση.

Τώρα, παρόλο που πολλές αποχρώσεις καστανού είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, θα εκπλαγείς να μάθεις πως δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Όπως και στις αποχρώσεις ξανθού, έτσι και οι αποχρώσεις καστανού χωρίζονται σε 3 κατηγορίες. Τα φυσικά, τα ψυχρά και τα ζεστά. Τα φυσικά ταιριάζουν σε όλους τους υποτόνους δέρματος, τα ψυχρά στους ψυχρούς υποτόνους (μπλε+ροζ) ενώ τα ζεστά ταιριάζουν στους ζεστούς υποτόνους δέρματος. Ακριβώς όπως διαλέγεις τα καλλυντικά σου, έτσι πρέπει να διαλέγεις και το χρώμα των μαλλιών σου, αν θέλεις να αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και να δείχνει επάνω σου φυσικό.

Δες παρακάτω, ποιες είναι οι πιο hot καστανές αποχρώσεις που μπορείς να υιοθετήσεις τώρα και σε ποιους τόνους ταιριάζουν και μη ξεχάσεις να μας κάνεις follow σε Facebook και Instagram για ακόμη περισσότερη μόδα και ομορφιά καθημερινά.

Ανοιχτές καστανές αποχρώσεις

#1. Greige

Το χρώμα που πρέπει να ξέρεις τώρα, δεν είναι άλλο από το greige (γκρι+μπεζ) το οποίο συνδυάζει δύο τόνους, έναν ψυχρό και ένα ζεστό και έτσι καταλήγει να είναι αρκετά ουδέτερο. Ουδέτερο και μοναδικό, ταιριάζει σε όλες. Αναλόγως τον τόνο των μαλλιών σου, μπορεί να επιτευχθεί και σε πιο σκούρα μαλλιά, αλλά σίγουρα δείχνει πιο εντυπωσιακό στην ανοιχτή, πιο φωτεινή του εκδοχή.


#2. Ανοιχτό καστανό κάραμελ

Από τις αγαπημένες μου αποχρώσεις, το ανοιχτό καστανό κάραμελ, ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις Ελληνίδες. Ιδίως αν γίνει rooted, αφήνοντας την φυσική σου ρίζα να φανεί, φαίνεται σαν να έχει ανοίξει από τον ήλιο. Συνδυάζει χρωματισμούς από χρυσό και μπεζ, σε φυσική καστανή βάση και για τις σταρένιες μεσογειακές επιδερμίδες είναι ένα πραγματικά κολακευτικό χρώμα. Αν τα είχες ήδη ξανθό κάραμελ για το καλοκαίρι ή αν έχουν ανοίξει τα μαλλιά σου από τον καλοκαιρινό ήλιο, βρίσκεσαι στην τέλεια φάση για να το πετύχεις εύκολα, σκουραίνοντας το 1-2 τόνους.


#3. Καστανό μόκα

Καστανό μόκα για όσες δε μπορούν να αποφασίσουν μεταξύ ξανθού μπεζ, σαντρέ και καστανού. Ταιριάζει σε όλους τους υποτόνους, αλλά κυρίως σε ανοιχτές προς μεσαίες και μεσαίες επιδερμίδες. Σε πολύ ανοιχτές επιδερμίδες, γίνεται ένα με το πρόσωπο και χάνεται.


#4. Καστανό της άμμου

Το καστανό της άμμου, είναι μια από τις most wanted αποχρώσεις του Φθινοπώρου. Ενώ το ξανθό της άμμου είναι περισσότερο μπεζ ξανθό και λιγότερο καστανό, αυτό είναι περισσότερο καστανό και λιγότερο μπεζ ξανθό. Η hair colorist θα βρει την σωστή ισορροπία ώστε να κλίνεις περισσότερο προς το καστανό για το Φθινόπωρο.


Μεσαίες καστανές αποχρώσεις

#1. Bronde με ξανθό moneypiece

Το bronde σίγουρα το γνωρίζεις. Ο συνδυασμός του καστανού με το ξανθό είναι και πάλι εδώ, αυτή την φορά με μεγάλη αντίθεση στο λεγόμενο moneypiece. Η 90s τάση από το παρελθόν έχει επιστρέψει και μπορείς να την υιοθετήσεις σε όποιο τόνο καστανού και αν ανήκεις. Απλά θα πρέπει τα μπροστινά σου τσουλούφια να είναι φωτεινότερα κατά τουλάχιστον 3 τόνους από τα υπόλοιπα μαλλιά. Ένα χρώμα και μια τεχνική που μπορείς να φέρεις στα μέτρα σου, είτε με ψυχρούς είτε με ζεστούς, είτε με ουδέτερους τόνους. Το συγκεκριμένο που βλέπεις στη φώτο, κινείται σε μελί ξανθούς τόνους για να ταιριάξει με το υπόλοιπο ζεστό καστανό.


#2. Καστανό χρυσό

Το μεσαίο χρυσό καστανό, ταιριάζει τέλεια σε ζεστές μεσαίες επιδερμίδες. Όπως έχουμε ξαναπεί όμως, το χρυσό είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή απόχρωση και για να αναδειχτεί, τα μαλλιά σου πρέπει να είναι υγιή. Αν την επιλέξεις, φρόντιζε τα εντατικά με συχνό κούρεμα και με τα κατάλληλα προϊόντα, ώστε να λάμπουν και οι χρυσές αποχρώσεις να αντανακλούν το φυσικό φως.


#3. Chestnut brown

Το καστανό του κάστανου. Ούτε σκούρο, ούτε ανοιχτό με θερμές αποχρώσεις, ταιριάζει σε ανοιχτές ζεστές και μεσαίες ζεστές επιδερμίδες. Τέλειο, για να ανανεωθείς για το φθινόπωρο.


#4. Ασημί ανταύγειες σε καστανή βάση

Ασημί και καστανές ανταύγειες σε σκούρα καστανή βάση, με φυσική ρίζα για ανοιχτές και ανοιχτομεσαίες ουδέτερες και ψυχρές επιδερμίδες. Από τις πιο trendy αποχρώσεις καστανού που μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου τώρα και ο τέλειος τρόπος να καμουφλάρεις τα πρώτα λευκά.


Σκούρες καστανές αποχρώσεις

#1. Καστανό του μανιταριού (mushroom brown)

Το σκούρο καστανό του μανιταριού (mushroom brown) φορέθηκε πολύ πέρισυ και συνεχίζει να είναι εξίσου hot. Συνδυάζει τόνους καστανού, μοβ, ασημί/γκρι και σαντρέ και ταιριάζει σε ψυχρές επιδερμίδες.


#2. Bronze

Σκούρο καστανό με bronze ανταύγειες. Αν θέλεις να αλλάξεις look χωρίς να ξεφύγεις από το φυσικό σου, μπορείς να φωτίσεις λίγο την βάση σου και να γλυκύνεις τα χαρακτηριστικά σου, με μια ζεστή απόχρωση όπως το bronze ή το μελί. Ζήτησε από τον hair colorist να πλαισιώσει το πρόσωπο σου και τις άκρες των μαλλιών με babylights ώστε να φαίνεται πιο φυσικό. Εάν οι υποτόνοι του δέρματος σου είναι ψυχροί, προτίμησε μια cool απόχρωση όπως το σοκολατί.


#3. Σοκολατί

Διαχρονικό, αξεπέραστο σοκολατί. Για να αναδειχτεί, προτίμησε ένα με δύο τόνους πιο σκούρα ρίζα. Τέλεια απόχρωση για σταρένιες επιδερμίδες.


#4. Μπεζ και σοκολατί ανταύγειες

Μπεζ + σοκολατί σε φυσική βάση, για ένα πολυδιάστατο αποτέλεσμα που μπερδεύει απίστευτα το μάτι. Δύο αποχρώσεις, μια ψυχρή και μια ζεστή εξισορροπούν και γίνονται κατάλληλες για όλες τις επιδερμίδες.