Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αρωματικά tips για το καλοκαίρι

Αρωματικές συμβουλές για το καλοκαίρι: πώς να φοράς άρωμα το καλοκαίρι και τι να αποφύγεις

Τα αρώματα μας, θέλουμε να μας ακολουθούν παντού και πάντα. Ακόμη και το καλοκαίρι, για να μην πω ιδίως το καλοκαίρι, θέλουμε να μυρίζουμε φρεσκάδα και καθαριότητα. Αυτό όμως προϋποθέτει να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τα αρώματα, για να τα φοράμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικά, να μην ενοχλήσουμε κανέναν γύρω μας. Διάβασε τις αρωματικές συμβουλές μας για ένα μυρωδάτο καλοκαίρι.

Δες: Αρώματα που μυρίζουν σαν σαπούνι

#1. Επίλεξε body mists, hair mists και perfume oils

Τα body mists, τα hair mists καθώς και τα αρωματικά έλαια, είναι πολύ πιο ελαφριές αρωματικές μορφές, τέλειες για το καλοκαίρι. Στο The Body Shop, βρίσκεις αρωματικά έλαια όπως το πολυαγαπημένο White Musk, ενώ επίσης υπάρχουν αμέτρητα body mists και σε πολύ χαμηλές τιμές για να τα αλλάζεις διαρκώς.

#2. Επίλεξε συγκεκριμένες αρωματικές κατηγορίες

Υπάρχουν πολλές αρωματικές κατηγορίες. Κάποια αρώματα που είναι τέλεια για το χειμώνα, ενώ άλλα ταιριάζουν καλύτερα στο δέρμα το καλοκαίρι, καθώς δεν γίνονται αποπνικτικά για τους γύρω και για εσένα. Αυτά έχουν δροσερό χαρακτήρα και ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες:

Δες τις επιλογές μας για δροσερά καλοκαιρινά αρώματα καθώς και τέλεια καλοκαιρινά αρώματα για το 2022.

#3. Μην ψεκάζει σε σημεία που τα βλέπει ο ήλιος

Όπως έχουμε πει σε προηγούμενο αφιέρωμα, το καλοκαίρι είναι λίγο επικίνδυνο να ψεκάζεις σημεία που τα βλέπει ο ήλιος, όπως ο λαιμός και το ντεκολτέ. Είναι πολύ εύκολο να πάθεις δερματίτιδα αλλά και να αποκτήσεις λεκέδες. Διάβασε τι δεν πρέπει να κάνεις με το άρωμα σου.

#4. Ανανέωνε το

Το καλοκαίρι λόγω ιδρώτα όποιο άρωμα φοράμε εξατμίζεται πιο εύκολα. Αν επιλέξεις edp και edt, προτίμησε να το ψεκάζεις στα ρούχα σου ή στα εσώρουχα. Αν επιλέξεις body mist, κράτησε το στην τσάντα σου για να το ανανεώνεις. Ιδίως, αν επιλέξεις body mist, είναι πολύ εύκολο να το έχεις μαζί σου.

#5. Απόφυγε το ψεκασμό κοντά στη μύτη

Ως γνωστόν, η ζέστη εντείνει τις μυρωδιές. Αν έχεις την παραμικρή ευαισθησία στα αρώματα, το καλοκαίρι σίγουρα χειροτερεύει. Απόφυγε να ψεκάζεις άρωμα κοντά στην μύτη και προτίμησε όπως είπαμε να ψεκάζεις ρούχα ή σημεία μακριά από το πρόσωπο, όπως τα γόνατα και οι αστράγαλοι.

Θα σε ενδιαφέρει: Που να ψεκάσεις άρωμα

#6. Προσοχή στο αιθέριο έλαιο περγαμόντου

Κάτι που πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως το περγαμόντο προκαλεί αρκετά δερματικά προβλήματα. Συνεπώς, αν επιλέξεις άρωμα ή body mist με περγαμόντο -που το βρίσκεις σα νότα σε αμέτρητα καλοκαιρινά αρώματα-, είναι πολύ σημαντικό να μην το ψεκάζεις στο δέρμα σου αν πρόκειται να σε δει ο ήλιος. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις που το περγαμόντο προκάλεσε φωτοτοξική δερματίτιδα, υπερμελάγχρωση και ανομοιόμορφο μαύρισμα, μετά από έκθεση στον ήλιο.

#7. Μη φοράς ποτέ άρωμα στην παραλία

Με όλα αυτά που διάβασες παραπάνω, σίγουρα κατάλαβες πως το άρωμα στην παραλία, είναι πολύ επικίνδυνο για το δέρμα σου.

Δες ακόμη: Τα ωραιότερα αρώματα όλων των εποχών

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται