Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Όσα θέλεις να ξέρεις για το αζελαϊκό οξύ

Αζελαϊκό οξύ: τα καλύτερα προϊόντα και όσα πρέπει να ξέρεις για το συστατικό καλλυντικών που καταπολεμά μια σειρά από δερματικά προβλήματα

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά, όλο και πληθαίνουν και πρέπει να γνωρίζουμε όσα περισσότερο γίνεται για αυτά, πριν τα συμπεριλάβουμε στη ρουτίνα περιποίησης. Μια κατηγορία συστατικών είναι τα οξέα, για τα οποία έχουμε ήδη μιλήσει πολλές φορές και σίγουρα γνωρίζεις τα πιο σημαντικά, όπως το σαλικυλικό και το γλυκολικό οξύ.

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για ένα άλλο οξύ, λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου σημαντικό και αποτελεσματικό και αυτό είναι το αζελαϊκό οξύ.

Τι είναι το αζελαϊκό οξύ

Συχνά προέρχεται από κόκκους δημητριακών όπως το σιτάρι και το κριθάρι. Είναι ένα ήπιο απολεπιστικό οξύ που βοηθά στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων, στην συρρίκνωση τους και στην γενικότερη βελτίωση του δέρματος, όσον αφορά την υφή και τον τόνο. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπράϋνση των ερεθισμών και έτσι συμβάλλει στην μείωση της ερυθρότητας. Για αυτούς τους λόγους μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στα ευαίσθητα δέρματα αλλά και σε αυτά που παρουσιάζουν ακμή και ροδόχρου ακμή.

Πώς δρα το αζελαϊκό οξύ

Το αζελαϊκό οξύ καταστρέφει τα μελανοκύτταρα, που είναι υπεύθυνα για την δημιουργία καφέ κηλίδων και σκούρων σημαδιών. Επιπλέον, έχει αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αναγεννητικές ιδιότητες. Έτσι, η επιδερμίδα καθαρίζει σε βάθος, ηρεμεί και απελευθερώνεται από τους ερεθισμούς, ενώ συγχρόνως τα κύτταρα ανανεώνονται για να παραμείνει η επιδερμίδα υγιής και πιο καθαρή.

Πώς και πότε να το χρησιμοποιήσεις

Συστατικά Καλλυντικών Όσα Θέλεις Να Ξέρεις Για Το Αζελαϊκό Οξύ - The Cover

Καταρχάς, όπως κατάλαβες ενδείκνυται για επιδερμίδες με διάφορα προβλήματα. Μέλασμα, πανάδες, ακμή, ροδόχρους ακμή, υπερευαισθησία, φλεγμονές, δισχρωμίες και κηλίδες, είναι τα κυριότερα προβλήματα που μπορείς να καταπολεμήσεις ενσωματώνοντας το αζελαϊκό οξύ στην ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σου. Θα σου συνιστούσαμε να το χρησιμοποιείς το βράδυ, μετά τον συνήθη καθαρισμό σου και πριν την ενυδάτωση/θρέψη.

Τέλος, επειδή μιλάμε για συστατικό με απολεπιστικές ιδιότητες, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς σε συνδυασμό με άλλα απολεπιστικά και προϊόντα με άλλα οξέα. Πολύ σημαντικό επίσης, να χρησιμοποιείς ενυδατική με δείκτη προστασίας, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και δισχρωμίες αν το χρησιμοποιείς και εκτίθεσαι στις UV ακτίνες.

Κορυφαία προϊόντα με αζελαϊκό οξύ

REN Clean Skincare Ready Steady Glow toner με λακτικό και αζελαϊκό οξύ 16.95€


Dr.Brandt θεραπεία για κηλίδες με τρία οξέα και νιασιναμίδη 57.95€


The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% 6.45€

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται