3 Από Τις Καλύτερες Κρέμες Με Ρετινόλη

Κοινοποιήστε!

The Beauty Edit: διάβασε ποιες είναι οι 3 καλύτερες κρέμες με ρετινόλη για σύσφιξη, αναγέννηση κυττάρων, λείανση και λάμψη.

Ρυτίδες; Πανάδες; Ακμή; Βασίσου στην ρετινόλη.

Το θαυματουργό συστατικό στο οποίο βασίζονται αναρίθμητες αντιγηραντικές κρέμες, δεν είναι άδικα το αγαπημένο συστατικό εκατομμυρίων γυναικών ανά τον κόσμο.

Ως παράγωγο της Βιταμίνης Α, η ρετινόλη ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και την αναγέννηση των κυττάρων, χαρίζοντας σου πιο απαλό, φωτεινό και υγιές δέρμα.

Εάν όμως το απέφευγες μέχρι τώρα, δεν θα σε κατηγορήσουμε, γιατί γνωρίζουμε πως η ρετινόλη μπορεί να είναι ιδιαίτερα “σκληρή” για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και πως συνηθίζεται αρκετά δύσκολα από κάθε τύπο δέρματος. Επίσης, είναι ένα συστατικό που δεν θα συστήναμε σε ξηρές επιδερμίδες.

ALSO READ: Εύκολα Χτενίσματα Για Το Γραφείο Σε 5 Λεπτά

Οι 3 καλύτερες κρέμες με ρετινόλη

Εάν όμως έχεις λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα και επιλέξεις ένα προϊόν με χαμηλή περιεκτικότητα σε ρετινόλη, το οποίο συνδυάζει και κατευναστικά συστατικά, τότε τα αποτελέσματα μπορούν να είναι πραγματικά θαυματουργά για το δέρμα σου.

Φυσικά και για την ρετινόλη ισχύουν αυτά που έχουμε πει και για τα AHA:

  • Χτίζεις σιγά-σιγά την συχνότητα εφαρμογής ώστε να δώσεις χρόνο στο δέρμα να συνηθίσει και να αυξήσει τις αντοχές του. Ξεκινάς με μια χρήση την εβδομάδα ή ακόμη και ανά 10 ημέρες και φτάνεις σιγά σιγά στην εφαρμογή διημέρου. Πιο συχνή εφαρμογή ρετινοειδών, είναι και πιο πιθανό να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμούς.
  • Χρησιμοποιείς καθημερινά πλούσια ενυδατική κρέμα ημέρας με SPF δείκτη προστασίας και τους καλοκαιρινούς μήνες που εκτίθεσαι συνεχώς στον ήλιο, ελαττώνεις πολύ την εφαρμογή της ρετινόλης.
  • Επιπλέον, δεν πρέπει να την συνδυάζεις ποτέ με AHA, ΒΗΑ και άλλα “σκληρά” beauty products αλλά ούτε και με άλλα ρετινοειδή.
  • Δίνουμε χρόνο στο προϊόν και όταν λέμε χρόνο εννοούμε αρκετούς μήνες, μέχρι να δούμε αποτελέσματα. Η σύσφιξη ενός γηρασμένου δέρματος και η σμίκρυνση των πανάδων δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει εν μια νυκτί.

Τέλος, αυτό που πρέπει να έχεις στα υπόψιν, είναι πως μιλάμε για αναγεννητικές κρέμες και όχι ενυδατικές. Πολλές γυναίκες αγοράζουν μια αναγεννητική κρέμα νομίζοντας πως παράλληλα θα ενυδατώνει το δέρμα. Ο σκοπός τους όμως είναι να χρησιμοποιούνται τη νύχτα για να προκαλέσουν πιο γρήγορη αναγέννηση των κυττάρων δίνοντας ένα boost στο δέρμα και στην παραγωγή κολλαγόνου, ενώ την ημέρα θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα με SPF όπως προείπαμε, για να παραμείνει το δέρμα σου ενυδατωμένο.

Διάβασε παρακάτω για 3 από τις καλύτερες κρέμες με ρετινόλη, που λατρεύουν χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο:

Murad Retinol Youth Renewal Night Cream

Murad Retinol Youth Renewal Night Cream, 70gbp

Κρέμα λείανσης και σύσφιξης με ρετινόλη τριπλής δράσης για στόχευση ρυτίδων και πεπτίδια από εκχείλισμα κόκκινου φυκιού για αύξηση της ελαστικότητας. Με αυτή την κρέμα θα λέγαμε πως η Murad έχει πετύχει έναν άψογο συνδυασμό συστατικών για μεικτές επιδερμίδες.


Avene Physiolift αναγεννητική κρέμα νυκτός

Avene Physiolift αναγεννητική κρέμα νυκτός, 27.65€

Μια αρκετά δυνατή αναγεννητική κρέμα από την Avene, που συνδυάζει υαλουρονικό οξύ και ρετιναλδεϋδη για την επίτευξη ταχείας αναγέννησης κυττάρων ενώ συγχρόνως το ιαματικό νερό που περιέχει, κατευνάζει και ηρεμεί το δέρμα.


La Roche Posay Redermic Retinol Cream

La Roche Posay Redermic Retinol Cream, 24,08€

Μια από τις καλύτερες κρέμες με καθαρή ρετινόλη και με αμέτρητες εκθειαστικές κριτικές παντού. Ιδανική για επιδερμίδες 40+, με έντονα αντιγηραντική και συσφιγκτική δράση. Αν και χαρακτηρίζεται ως κρέμα ημέρας, εμείς θα συνιστούσαμε να την εφαρμόζεις νύχτα, για μέγιστα αποτελέσματα και για αποφυγή αντίδρασης με τον ήλιο.

Κοινοποιήστε!