Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Black Friday 2021: Ημερομηνίες, Προσφορές Και Συμβουλές Για Έξυπνες Αγορές

Black Friday 2021 Προσφορές Σε Ρούχα, Παπούτσια, Καλλυντικά - The Cover

Black Friday 2021: Μάθε πότε είναι και που θα βρεις τις καλύτερες προσφορές σε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και καλλυντικά και διάβασε τις συμβουλές μας για έξυπνες αγορές

Αν και ακόμη, απέχουμε -θεωρητικά- περίπου ένα μήνα, αφού η επίσημη ημερομηνία της Black Friday είναι η 26η Νοεμβρίου, οι Black Friday 2021 προσφορές, σίγουρα θα ξεκινήσουν αρκετά νωρίτερα.

Τουλάχιστον σε ρούχα και καλλυντικά, οι Black Friday προσφορές, την προηγούμενη χρονιά ξεκίνησαν περίπου 2 εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο καθώς ο κίνδυνος του sold out σε αμέτρητα προϊόντα όλων των κατηγοριών, είναι πλέον προφανής, ιδίως όταν το ποσοστό έκπτωσης είναι πολύ μεγάλο.

Το ποσοστό των ανθρώπων μάλιστα που κάνουν αγορές διαδικτυακά έχει αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο, οπότε πιστεύουμε πως και φέτος θα ξεκινήσουν αρκετά νωρίς οι προσφορές.

Έτσι, όλα τα μεγάλα καταστήματα ξεκινούν τις προσφορές αρκετά νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία, ώστε να έχουν την δυνατότητα restock πριν την επίσημη λήξη αυτής της εκπτωτικής περιόδου, που όπως σίγουρα γνωρίζεις περιλαμβάνει και την Cyber Monday, η οποία είναι στις 29 Νοεμβρίου.

Στα περισσότερα καταστήματα μάλιστα η Cyber Monday μετατρέπεται σε Cyber Week, παρατείνοντας ακόμη περισσότερο την εκπτωτική περίοδο και δίνοντας έτσι στους καταναλωτές ακόμη μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο αγορών.

Ποσοστά προσφορών

Τα ποσοστά προσφορών -τουλάχιστον σε καλλυντικά- την προηγούμενη χρονιά κυμαίνονταν στο -60% σε επώνυμα αρώματα και καλλυντικά. Φέτος, πιστεύουμε ότι θα δούμε γύρω στο -50%. Στα ρούχα και στα παπούτσια επίσης θα δούμε αρκετά καλές προσφορές στους μεγάλους retailers και στα brands παγκοσμίου βεληνεκούς. Στα ηλεκτρονικά είδη, όπως πάντα, αναμένουμε να δούμε μεγάλες προσφορές σε Η/Υ, κινητά και gaming.

Αν θέλετε να μάθετε τα ακριβή ποσοστά εκπτώσεων της περσινής Black Friday, -τα οποία θα ανανεώσουμε με τις φετινές προσφορές μόλις ξεκινήσουν- διαβάστε το αφιέρωμα μας Οι καλύτερες Black Friday προσφορές. Βάλτε το στους σελιδοδείκτες σας, για να τα βρείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Συμβουλές αγορών για την Black Friday 2021

#1. Αρχικά, δεν πρέπει να σε πιάσει αγοραστική φρενίτιδα γιατί θα κινδυνέψεις να ξεφύγεις εκτός budget. Κάνε από τώρα μια λίστα με αυτά που χρειάζεσαι, ώστε να μην επηρεαστείς από το χαμηλό των τιμών. Περιορίσου στην λίστα σου και όταν εκκινήσουν οι προσφορές, ψάξε μόνο αυτά και απόφυγε να κοιτάς με τις ώρες, τις σελίδες των καταστημάτων. Όσα περισσότερα κοιτάς, τόσα περισσότερα θα νιώθεις πως “πρέπει” να αγοράσεις, όταν πρόκειται για ευκαιρίες.

#2. Μην περιμένεις την Cyber Monday, πιστεύοντας ότι οι προσφορές θα είναι μεγαλύτερες. Η πείρα μας λέει πως αν και για αρκετά χρόνια οι Black Friday προσφορές παρέμεναν ίδιες για την Cyber Monday και κάποια brands έδιναν και ένα extra ποσοστό έκπτωσης, την προηγούμενη χρονιά δεν έγινε αυτό. Σε πολλά brands το ποσοστό μειώθηκε για την Cyber Monday και υπήρχαν αμέτρητα sold out στα καταστήματα, αφήνοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού απογοητευμένο.

#3. Όσο νωρίτερα παραγγείλεις, τόσο νωρίτερα θα παραλάβεις. Σίγουρα θυμάσαι το φιάσκο των εταιρειών courier μετά τις Black Friday προσφορές που άφησε καταναλωτές να περιμένουν ως και 2 μήνες για να παραλάβουν την παραγγελία τους.

#4. Αν δεν βρεις αυτό που θέλεις ή αν δεν το προλάβεις και γίνει sold out, μην απογοητεύεσαι. Μετά από 15-20 μέρες θα ξεκινήσουν οι χειμερινές προσφορές που επίσης έχουν αρκετά καλές τιμές. Στο εξωτερικό μάλιστα, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

#5. Απόφυγε τα φυσικά καταστήματα, καθώς ο συνωστισμός και οι ουρές μπορούν πραγματικά να σε αποσυντονίσουν και να χάσεις και τον χρόνο σου. Οι ηλεκτρονικές προσφορές θα είναι εξίσου καλές -αν όχι καλύτερες- αφού όλα τα brands θα προσπαθήσουν να μετακινήσουν ηλεκτρονικά το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε πολλά προϊόντα να δεις την ετικέτα “Web Only”.

#6. Αγοράστε μόνο από γνωστά brands και ηλεκτρονικά καταστήματα, γιατί αυτή την περίοδο σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί επιτήδειοι που θα προσπαθήσουν να πουλήσουν “προσφορές” μέσα από τα social media. Πάντα να αναζητάτε το σήμα της κλειδαριάς, στο URL, για να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για έμπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα.

#7. Μην δίνεται προσωπικά στοιχεία -όπως αριθμό κάρτας κτλ.- πέραν της διευθύνσεως σας, σε τηλεφωνικές παραγγελίες.

#8. Συμβουλευτείτε πρώτα τους όρους επιστροφής που διέπουν το κάθε κατάστημα, καθώς πολλά καταστήματα κατά την περίοδο προσφορών δεν δέχονται επιστροφές.

#9. Κρατήστε τις αποδείξεις για ένα εύλογο διάστημα, ώστε να σιγουρευτείτε ότι το προϊόν που παραγγείλατε δεν είναι ελαττωματικό.