Τι να προσέξεις στις Black Friday αγορές

Συμβουλές αγορών: Τι να προσέξεις στις Black Friday αγορές για να μην εξαπατηθείς και να μην μετανιώσεις τις αγορές σου

Η Black Friday είναι μια αγοραστική ευκαιρία αν υπάρχουν πράγματα που χρειάζεσαι αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσει παγίδα και να φέρει ζημία αντί για εξοικονόμηση χρημάτων. Αναμφίβολα, είναι η ημέρα-κράχτης, που περιμένουν καταστήματα και καταναλωτές για να εντοπίσουν πραγματικές αγοραστικές ευκαιρίες, ωστόσο, είναι και η ημέρα που εκμεταλλεύονται πολλές επιχειρήσεις με σκιώδεις τακτικές πωλήσεων. Συνεπώς, πρέπει ως καταναλωτές να είμαστε σε επαγρύπνιση και να σκεφτούμε 2 φορές πριν αγοράσουμε οτιδήποτε, είτε μιλάμε για ένδυση-υπόδηση, είτε για καλλυντικά, είτε για ηλεκτρονικά gadgets κ.τ.λ.

Για να είστε υποψιασμένοι, διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα σημεία κλειδιά για σωστές αγορές που δεν θα μετανιώστε, καθώς και να αποφύγετε τις κακοτοπιές στον απέραντο κόσμο του ίντερνετ.

#1. Κάνε λίστα με αυτά που χρειάζεσαι

Το νούμερο ένα βήμα, καθώς κινδυνεύεις να ξεφύγεις εκτός budget. Κάνε από τώρα μια λίστα με αυτά που χρειάζεσαι, ώστε να μην επηρεαστείς από το ταμπελάκι του -50%. Δώσε προτεραιότητα σε αυτά που έχεις στην λίστα σου και όταν εκκινήσουν οι προσφορές, ψάξε μόνο αυτά και απόφυγε να κοιτάς με τις ώρες, τις σελίδες των καταστημάτων. Όσα περισσότερα κοιτάς, τόσα περισσότερα θα νιώθεις πως “πρέπει” να αγοράσεις, ιδίως όταν πρόκειται για ευκαιρίες.

#2. Σημείωσε τις τωρινές τιμές

Δεν σου κρύβουμε πως έχουμε ήδη εντοπίσει κάποια καταστήματα που φούσκωσαν τις τιμές που έχουν όλο το χρόνο. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, κάνε το τώρα. Δίπλα σε αυτά που έχεις στην λίστα σου, σημείωσε τις τιμές που βρίσκεις τώρα, ώστε να μην εξαπατηθείς από φουσκωμένες τιμές και εικονικές εκπτώσεις την στιγμή της αγοράς.

#3. Μην περιμένεις την Cyber Monday

Γιατί οι προσφορές ίσως να μην είναι μεγαλύτερες από τις Black Friday τιμές. Ενώ κάποιες χρονιές οι προσφορές ήταν καλύτερες την Cyber Monday ή και ίδιες, πέρσι δεν ίσχυσε το ίδιο. Έγινε ακριβώς το αντίστροφο. Σε πολλά brands το ποσοστό μειώθηκε αρκετά κατά την Cyber Monday και επιπλέον υπήρχαν αμέτρητα sold out στα καταστήματα, αφήνοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού απογοητευμένο.

#4. Όσο νωρίτερα παραγγείλεις, τόσο νωρίτερα θα παραλάβεις.

Σίγουρα θυμάσαι το φιάσκο των εταιρειών courier μετά τις Black Friday προσφορές που άφησε καταναλωτές να περιμένουν ως και 2 μήνες για να παραλάβουν την παραγγελία τους. Κάνε τις αγορές σου ακόμη και τώρα αν θέλεις να παραλάβεις μέχρι τα Χριστούγεννα και έχεις βρει καλή προσφορά στις τρέχουσες εκπτώσεις. Εναλλακτικά, περίμενε τις εποχιακές εκπτώσεις που ξεκινούν αμέσως μετά τις γιορτές.

#5. Μην απογοητευτείς με τα sold out

Αν δεν βρεις αυτό που θέλεις ή αν δεν το προλάβεις και γίνει sold out γρήγορα, μην απογοητεύεσαι. Μετά από 15-20 μέρες θα ξεκινήσουν οι χειμερινές προσφορές που επίσης έχουν αρκετά καλές τιμές. Στο εξωτερικό μάλιστα, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

#6. Απόφυγε τα φυσικά καταστήματα

Ο συνωστισμός, το στρες και οι ουρές μπορούν πραγματικά να σε αποσυντονίσουν και να χάσεις και τον χρόνο σου. Οι ηλεκτρονικές προσφορές θα είναι εξίσου καλές -αν όχι καλύτερες- αφού όλα τα brands θα προσπαθήσουν να μετακινήσουν ηλεκτρονικά το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε πολλά προϊόντα να δεις την ετικέτα “Web Only”.

#7. Αγοράστε από έμπιστα καταστήματα

Αγοράστε μόνο από γνωστά brands και έμπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα, γιατί αυτή την περίοδο σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί επιτήδειοι που θα προσπαθήσουν να πουλήσουν “προσφορές” μέσα από τα social media. Πάντα να αναζητάτε το σήμα της κλειδαριάς, στο URL, για να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για έμπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα. Επιπροσθέτως, μην δίνετε ποτέ τα προσωπικά στοιχεία σας -όπως αριθμό κάρτας κτλ.- πέραν της διευθύνσεως σας, σε τηλεφωνικές παραγγελίες ή σε σελίδες που πωλούν μόνο μέσω social και χωρίς να υπάρχει επίσημη ιστοσελίδα για ηλεκτρονικό κατάστημα.

#8. Διαβάστε τους όρους επιστροφής

Συμβουλευτείτε πρώτα τους όρους επιστροφής που διέπουν το κάθε κατάστημα, καθώς πολλά καταστήματα κατά την περίοδο προσφορών δεν δέχονται επιστροφές. Αυτοί οι όροι αναγράφονται πάντα στο κάτω μέρος της σελίδας.

#9. Κρατήστε τις αποδείξεις

Κρατήστε τις αποδείξεις για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να σιγουρευτείτε ότι το προϊόν που παραγγείλατε δεν είναι ελαττωματικό.

#10. Σύγκρινε τιμές

Το ότι είναι σε προσφορά στο site όπου το κοιτούσες εδώ και καιρό, δεν αποκλείει να το βρεις σε καλύτερη προσφορά σε κάποιο άλλο site. Κάντε την έρευνα σας, πριν το βάλετε στο καλάθι.

#11. Μην τα αγοράσεις όλα μαζί, αν δεν τα χρειάζεσαι όλα μαζί

Μην ξεχνάς πως η λήξη των Black Friday προσφορών, δεν σημαίνει και το τέλος των εκπτώσεων. Αγόρασε: πράγματα που χρειάζεσαι, πράγματα που πρέπει να αντικαταστήσεις και πράγματα που πραγματικά…αξίζουν.

#12. Για ρούχα και παπούτσια, αγόρασε 2 μεγέθη

Τέλος, ένα μικρό tip για να έχεις υπόψιν. Αν δεν είσαι σίγουρη για το μέγεθος σου και αν το αντέχει ο προϋπολογισμός σου, αγόρασε 2 μεγέθη στις Black Friday τιμές, ώστε να κρατήσεις αυτό που σου ταιριάζει και να επιστρέψεις το άλλο.

Θέλεις να μάθεις τα καλύτερα ποσοστά εκπτώσεων σε έμπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα; Βάλε στους σελιδοδείκτες σου το αφιέρωμα για τις καλύτερες Black Friday προσφορές σε ρούχα/παπούτσια/καλλυντικά, όπου θα προσθέτουμε σταδιακά τις καλύτερες ευκαιρίες.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται