Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Bronzing vs Contouring: Όσα Πρέπει Να Ξέρεις

Bronzing vs Contouring: μάθε για τις τεχνικές μακιγιάζ, που σκοπό έχουν να τονίσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, προσδίδοντας βάθος

Και τα 2 είναι τεχνικές μακιγιάζ, που σκοπό έχουν να τονίσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, προσδίδοντας βάθος. Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους; Πότε χρησιμοποιούμε bronzing και πότε contouring; Ποιες οι διαφορές στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για κάθε τεχνική;

Διάβασε παρακάτω και μάθε τα όλα. Μη ξεχάσεις να γίνεις μέλος στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Λάθη Στο Μακιγιάζ Ματιών Που Σε Μεγαλώνουν

Τι είναι το contouring και τι είναι το bronzing

Τo contouring είναι η τεχνική μακιγιάζ που χρησιμοποιεί στρατηγικά τις φωτοσκιάσεις για να διορθώσει/τονίσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου. Bronzing, είναι η τεχνική μακιγιάζ που χρησιμοποιεί ζεστούς τόνους για να κάνει το πρόσωπο να δείξει μαυρισμένο.

Ποια σημεία αφορά η κάθε τεχνική και πώς εφαρμόζεται

Το bronzing μπορεί να γίνει σε όλο το πρόσωπο με περισσότερη έμφαση στη μύτη, ψηλά στα ζυγωματικά και στο μέτωπο, σε όλα τα σημεία δηλαδή που ο ήλιος χτυπά περισσότερο. Το contouring χρησιμοποιείται κυρίως κάτω από τα ζυγωματικά, στην γραμμή του πηγουνιού, στη μύτη αλλά και στη γραμμή του μετώπου για να διαμορφώσει ένα πιο ισορροπημένο περίγραμμα και να “σκιάσει” χαρακτηριστικά που εξέχουν ή και να φωτίσει αυτά που χρειάζεται να τονιστούν.

Τι προϊόντα χρησιμοποιούνται σε κάθε τεχνική

Ενώ το bronzing χρησιμοποιεί ζεστά χρώματα σε ιριδίζουσες συνήθως υφές για να δώσει την εντύπωση του μαυρίσματος από τον ήλιο, στο contouring δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ιριδίζοντα προϊόντα, αλλά μόνο ματ, καθώς ο στόχος είναι να δημιουργηθούν φυσικές “σκιές” στο πρόσωπο που γίνονται ένα με το δέρμα και δεν ξεχωρίζουν οπτικά.

Επίσης, στο contouring, συνήθως χρησιμοποιούνται ουδέτερες ματ αποχρώσεις για φυσικό αποτέλεσμα. Τέλος, οι τόνοι είναι ακόμη μια βασική διαφορά. Στο contouring δεν θέλουμε προϊόντα πολύ πιο σκούρα, γιατί δεν θα γίνει ένα φυσικό blending, ενώ στο bronzing μπορούμε να ξεφύγουμε τονικά στα σημεία.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το bronzer σου για να κάνεις contouring;

Μπορείς. Σε μπερδέψαμε; Αν και δεν είναι το ίδιο και δεν θα ξεγελιέται το μάτι τόσο έξυπνα όσο με ένα contouring προϊόν, αν χρησιμοποιήσεις ένα ζεστό ιριδίζον bronzer κάτω από τα ζυγωματικά για να τα τονίσεις, δεν είναι λάθος. Αν όμως το χρησιμοποιήσεις πχ. για να λεπτύνεις τη μύτη σου, δεν θα το πετύχεις. Απλά θα την κάνεις να δείχνει πιο κόκκινη.

Αν θέλεις λοιπόν να εξασκηθείς στο contouring, αγόρασε ένα προϊόν 2 τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου, κατάλληλο για αυτή την τεχνική και ξεκίνησε να δουλεύεις επάνω στα χαρακτηριστικά σου.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται