Μάθε Τι Μηνύματα Εκπέμπουν Τα Χρώματα Που Φοράς

Ψυχολογία των χρωμάτων: Tα ρούχα που επιλέγεις για το ντύσιμο σου, μπορούν να στείλουν το σωστό ή λάθος μήνυμα ανάλογα με το χρώμα τους. Διάβασε παρακάτω, τι μηνύματα εκπέμπουν τα χρώματα που φοράς και μάθε τι να επιλέγεις ανάλογα με την περίσταση.

Εάν έχεις αναρωτηθεί, γιατί όλοι ασχολούνται με το χρώμα του φορέματος που επέλεξε η Μελάνια Τραμπ στην ορκομωσία του συζύγου της, είναι γιατί τα χρώματα που φοράμε, μπορούν να εισχωρήσουν στο υποσυνείδητο των συνομιλητών μας και να περάσουν ακριβώς το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να έχεις στο νου σου οτι:

  • τα σκούρα χρώματα και ιδίως το μαύρο, εκπέμπουν σοβαρότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία
  • τα ανοιχτά χρώματα σε κάνουν να δείχνεις πιο φιλική και προσιτή
  • κάποια φωτεινά χρώματα εκπέμπουν ενέργεια και αυτοπεποίθηση
  • τα mute χρώματα (μπεζ, κρεμ, greige, nudes, γκρι) σε κάνουν να φαίνεσαι συντηρητική
  • οι έντονες αντιθέσεις (λευκό-μαύρο) δημιουργούν μια εικόνα πολύ δυναμική.
[small_title title=”ΜΑΥΡΟ”]

total black

Tο μαύρο, κυρίαρχο όλων των χρωμάτων, αντανακλά τον δυναμισμό σου, πολλές φορές όμως μπορεί να δημιουργήσει απόσταση μεταξύ των συνομιλητών, αφού συγχρόνως δείχνει μυστηριώδες και απόμακρο. Θα σε συμβουλεύαμε να το φοράς στον χώρο εργασίας, σε περίπτωση που θέλεις να τονίσεις την κυριαρχική θέση σου και όχι αν δουλεύεις στον χώρο πωλήσεων ή αν θέλεις να έρθεις σε πιο προσωπική επαφή.

[small_title title=”ΚΟΚΚΙΝΟ”]
Atlantic Pacific
Atlantic Pacific

Εάν θέλεις να φορέσεις κόκκινο, σκέψου πρώτα το άτομο που θα έχεις απέναντι σου, γιατί μπορεί να στείλει μπερδεμένα μηνύματα, αφού είναι και το πιο σέξι των χρωμάτων. Εάν θέλεις να εντυπωσιάσεις το αντίθετο φύλο, σίγουρα θα το πετύχεις, ενώ παράλληλα θα εκπέμπεις δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Στον χώρο εργασίας, θα μπορούσε να προκαλέσει άγχος ενώ σίγουρα θα τραβούσε την προσοχή των συνομιλητών σου. Οι καλύτερες περιστάσεις για να το φορέσεις: ένα προσωπικό ραντεβού ή μια δημόσια ομιλία που θέλεις να δείχνεις την παρουσία σου με κύρος, χωρίς να χάνεις την θηλυκότητα σου.

[small_title title=”ΛΕΥΚΟ”]

Το λευκό, που έχει συνδεθεί στο μυαλό μας με το χρώμα της καλοσύνης και της αγνότητας, μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πιο φιλική, καλωσυνάτη και προσιτή. Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς λειτουργεί και το ροζ.

[small_title title=”ΚΙΤΡΙΝΟ”]

Το έντονο κίτρινο, ως το πιο έντονο χρώμα της παλέτας, μπορεί να κουράσει το μάτι. Φόρεσε το εάν θέλεις στιγμιαία να τραβήξεις την προσοχή και όχι να κουράσεις τον συνομιλητή σου. Οι πιο απαλές του αποχρώσεις, αντίθετα, μπορούν να ανεβάσουν την διάθεση σου και την διάθεση των ανθρώπων γύρω σου.

[small_title title=”ΠΡΑΣΙΝΟ”]

Εάν θέλεις να δείχνεις ήρεμη και χαλαρή, το πράσινο είναι το χρώμα που πρέπει να επιλέξεις. Γιατί; Γιατί στον εγκέφαλο μας, το πράσινο έχει συνδεθεί με την φύση, κάνοντας μας να νιώθουμε πιο ήρεμοι και πιο ενταγμένοι στο φυσικό μας περιβάλλον. Plus, έχει την ιδιότητα να καθαρίζει την όραση, δίνοντας το περιθώριο στον συνομιλητή να σε παρακολουθεί χωρίς να κουράζεται.

[small_title title=”ΜΠΛΕ”]
Hello Fashion
Hello Fashion

Το μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις, εκπέμπει ηρεμία και εμπιστοσύνη. Εάν θέλεις να σε συμπαθήσουν, να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση ή απλά να σε εμπιστευτούν και να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια μαζί σου, τότε επέλεξε οποιαδήποτε απόχρωση του μπλε. Το καλύτερο χρώμα για συνεντεύξεις εργασίας.

[small_title title=”ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ”]

Victoria Βeckham

Έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν βλέπεις σχεδόν ποτέ και πουθενά σε ρούχα το συγκεκριμένο χρώμα; Γιατί προφανώς, έχει συνδεθεί υποσυνείδητα με προειδοποιητικά σήματα, πινακίδες, στολές εργασίας, φυλακής κ.α. Plus, είναι κουραστικό στο μάτι, όσο είναι και το κίτρινο. Εάν επιμένεις να ενσωματώσεις στο look σου αυτά τα δύο χρώματα, προτίμησε πολύ απαλές αποχρώσεις ή pops χρωμάτων σε αξεσουάρ, όπως παπούτσια, τσάντες, φουλάρια.

[small_title title=”ΜΩΒ”]

purple

Το μωβ, είναι ένα ακόμη από τα δυναμικά χρώματα της παλέτας. Περιλαμβάνοντας το κόκκινο και το μπλε, αρχικά εκπέμπει κομψότητα, αιχμαλωτίζοντας την προσοχή των ατόμων γύρω σου, χωρίς να προδίδει όμως τις προθέσεις σου. Σε αντίθεση με το κόκκινο, που η αίσθηση που αφήνει είναι πως θέλεις να κυριαρχήσεις στο χώρο.

No Comments Yet

Comments are closed