Contouring Tips Για Αρχάριες

Contouring προσώπου: τι είναι, πως το κάνεις & τα καλύτερα προιόντα αγοράς για να πετύχεις το πιο άψογο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Εάν είσαι περίεργη για όλες αυτές τις τεχνικές μακιγιάζ που ακούς συνεχώς γύρω σου και πολύ θα ήθελες να ξέρεις τι είναι, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος site, για να μυηθείς αρχικά στον κόσμο του contouring, μαθαίνοντας τα πιο σημαντικά tips.

Τι πρέπει να ξέρεις για τις παλέτες contouring

Θα τις βρεις σε πολλές και διαφορετικές τιμές και δεν πρέπει να υποτιμάς τις πολύ οικονομικές. Έχουμε συναντήσει παλέτες με 2-3 shades, που είναι όσα χρειαζόμαστε για ένα γρήγορο μακιγιάζ, ενώ για ένα πλήρες μακιγιάζ, μια πιο πλήρης παλέτα που εκτός από contour και highlight shades, θα περιέχει concealers και correctors, είναι υπεραρκετή.

Μην τρομάζεις και μην θεωρείς όλα αυτά τα shaded περιττά, γιατί θα σου χρειαστούν αν θες να δημιουργήσεις μια άψογη βάση. Κάτι που παλαιότερα εφάρμοζαν μόνο οι επαγγελματίες μακιγιέρ, τώρα μπορείς να τα εφαρμόσεις και εσύ για ένα μακιγιάζ σχεδόν επαγγελματικό. Αυτά που πρέπει να ξέρεις για τα shades:

 1. Διαφορετικοί τόνοι μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το τέλειο shade για την επιδερμίδα σου.
 2. Κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της έκθεσης στον ήλιο η επιδερμίδα σου αλλάζει αποχρώσεις, άρα θα χρειαστείς και τις πιο σκούρες αποχρώσεις της παλέτας.
 3. Οι ανοιχτές αποχρώσεις θα χρησιμεύσουν στο highlighting.
 4. Δεν είναι όλα highlighters. Πολλές παλέτες περιέχουν και concealers και ρουζ.

NYX Highlight & Contour Pro Palette

NYX Highlight & Contour Pro Palette 21,54 €

Χρήσεις των χρωμάτων μιας conceal & contour παλέτας

Από τα πολύ ανοιχτά μπεζ έως τα πολύ σκούρα καφέ, αυτές οι αποχρώσεις χρησιμεύουν για concealing και contouring, αφού έχεις εξουδετερώσει τις δυσχρωμίες, χρησιμοποιώντας color correctors (μη απαραίτητο). Σε γενικές γραμμές οι σκούρες αποχρώσεις χρησιμοποιούνται για κοψίματα (μύτη & μήλα) και εκεί που θέλουμε να δημιουργήσουμε περίγραμμα (μέτωπο & πηγούνι), ενώ οι ανοιχτές εκεί που θέλουμε να καλύψουμε και να φωτίσουμε.

Smashbox shapematters παλέτα για contouring

Smashbox shapematters παλέτα για contouring και μακιγιάζ ματιών 47,20 €

Ποια contouring παλέτα να προτιμήσεις

Ενώ κατά γενική ομολογία οι κρεμώδεις παλέτες ταιριάζουν καλύτερα σε ξηρές επιδερμίδες και οι παλέτες σε μορφή πούδρας σε λιπαρές επιδερμίδες, η αλήθεια είναι πως πρέπει να τις δοκιμάσεις για να διαπιστώσεις ποια είναι η πιο κατάλληλη για σένα. Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και το contouring χτίζεται διαφορετικά στη κάθε μία από εμάς.

Εμείς σίγουρα θα σου προτείναμε μια μεγάλη παλέτα με πολλές αποχρώσεις για το καθημερινό μακιγιάζ σου και ένα dual contouring stick για να έχεις πάντα στην τσάντα σου, για ένα γρήγορο touch up.

PÜR Cameo Stick Dual Ended Contour Stick in 'Medium' with Contour Blending Sponge

PÜR Cameo dual contouring στικ ‘Medium’ με sponge 31.95€

Πινέλα ή σπόγγους;

Τους σπόγγους ή αλλιώς beauty blenders, θα τους χρησιμοποιείς πάντα ταμποναριστά ώστε να εισχωρήσει το προϊόν ομοιόμορφα στην επιδερμίδα.

Real Techniques Miracle face and body complexion sponge

Real Techniques Miracle face and body complexion sponge 7.95€

Στις powder contouring palettes, προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσεις οβάλ πινέλο ειδικό για contouring ή βρεγμένο beauty blender για airbrushed αποτέλεσμα.

Extra tips

 • Ένα beauty blender (εντελώς στεγνό) μπορεί ακόμα να χρησιμεύσει για να αφαιρέσεις περίσσιο προϊόν από την επιδερμίδα σου, σκουπίζοντας την με φορά προς τα έξω και όχι ταμποναριστά.
 • Η καλύτερη χρήση του beauty blender, γίνεται με αυτή τη σειρά: το βρέχεις καλά με τρεχούμενο νερό, το στραγγίζεις καλά και το σκουπίζεις με μια καθαρή πετσέτα.
 • Χρησιμοποίησε την μύτη του beauty blender για μακιγιάζ με ακρίβεια σε σημεία όπως η μύτη και την μεγαλύτερη επιφάνεια για το υπόλοιπο πρόσωπο.
 • Εναπόθεσε λίγο από το προϊόν στο χέρι σου και στην συνέχεια παίρνει μικρή ποσότητα με το blender σου.
 • Μην τρίβεις ΠΟΤΕ το προϊόν στο πρόσωπο σου. Πάντα πρέπει να κάνεις blending ταμποναριστά.
 • Να καθαρίζεις τα blender και τα πινέλα σου με αντιβακτηριαδιακό σαπούνι.
 • Συνήθως οι παλέτες αναγράφουν κάτω από κάθε shade ποια είναι η χρήση του.
 • Η σωστή σειρά για να δημιουργήσεις την τέλεια βάση για το μακιγιάζ σου: Ενυδάτωση, primer, conceal & correct (εξουδετέρωση δυσχρωμιών), foundation, contour & highlight.
 • Τα σημεία που πρέπει να φωτίζεις, είναι αυτά που αντανακλάται το φως.
 • Φυσικά, όταν είσαι on the go, ένα concealer και ένα contouring stick ή μια μίνι παλέτα αρκούν.

NYX Wonder Stick για contouring

NYX Wonder Stick για contouring 12,27 €

Radiant strobing & contouring παλέτα

Radiant strobing & contouring παλέτα 18,00 €

No Comments Yet

Comments are closed