Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μπαλαγιάζ με αντιθέσεις: looks για να πάρεις ιδέες

Μπαλαγιάζ με αντιθέσεις τόνων

Μπαλαγιάζ με αντιθέσεις τόνων: hairlooks για να πάρεις έμπνευση και να λύσεις το πρόβλημα της γρήγορης επανεμφάνισης της ρίζας

Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο λατρεύουμε το μπαλαγιάζ -όπως σίγουρα έχεις καταλάβει από τα αμέτρητα αφιερώματα- είναι γιατί μπορεί να δώσει πλήρως εξατομικευμένα αποτελέσματα.

Οι συνδυασμοί χρωμάτων, τεχνικών και τοποθετήσεων της βαφής είναι απεριόριστοι, για αυτό και μπορείς να αποκτήσεις ένα πολύ ξεχωριστό look, που δεν θα το συναντάς συχνά. Σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό κούρεμα που ταιριάζει στο πρόσωπο σου, μπορείς πραγματικά να έχεις ένα look υπογραφή.

Σήμερα, θα σου προτείνουμε κάποια μπαλαγιάζ με αντιθέσεις τόνων, -aka contrast balayage- που δημιουργούν πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είτε μιλάμε για ένα face balayage, είτε για μπαλαγιάζ με διάσταση, είτε για μπαλαγιάζ ombre, θα διαπιστώσεις πως οι αντιθέσεις στους τόνους μπορούν να κάνουν πολύ εύκολο το blending μεταξύ φυσικής βάσης και μπαλαγιάζ. Έτσι, γίνεται και πολύ πιο ομαλή η χρωματική ανάπτυξη των μαλλιών και τα διαστήματα μεταξύ των επισκέψεων σου στο κομμωτήριο…διευρύνονται. Γιατί αργά ή γρήγορα το φυσικό σου χρώμα θα ξανακάνει την εμφάνιση του και σίγουρα δεν θέλεις μια έντονη ρίζα.

Τι είναι το μπαλαγιάζ

Ο όρος μπαλαγιάζ, τεχνικά σημαίνει “ζωγραφίζω/σαρώνω” και δημιουργήθηκε ως τεχνική για να δώσει πολύ φυσικές ανταύγειες και εξατομικευμένο αποτέλεσμα σε κάθε γυναίκα. Πιο συγκεκριμένα, το μπαλαγιάζ δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο όπως πχ. οι ανταύγειες που γίνονται σε όλο το κεφάλι. Μπορεί ο colorist να βάφει μόνο την επιφάνεια κάθε τούφας που επιλέγει (τεχνική surface painting) για ένα look με διάσταση ή μπορεί να βάφει και την κάτω πλευρά κάθε τούφας για ενιαίο χρώμα.

Αν και η παραδοσιακή τεχνική που χρησιμοποιείται για μπαλαγιάζ είναι ελεύθερη (free painting), σήμερα ο όρος “μπαλαγιάζ” χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα φυσικό αποτέλεσμα, που μπορεί να έχει επιτευχθεί με διαφορετικές τεχνικές.

  • Μπαλαγιάζ με διάσταση
  • Μπαλαγιάζ-με-διάσταση
  • Μπαλαγιάζ με διάσταση
  • Μπαλαγιάζ-με-διάσταση
  • Μπαλαγιάζ με διάσταση
  • Μπαλαγιάζ-με-διάσταση