Φανταστικές Ιδέες Για Το Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι

Κοινοποιήστε!

Συγκεντρώσαμε μερικές φανταστικές ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι για να πάρετε έμπνευση και να το φτιάξετε μόνες σας

Τα Χριστουγεννιάτικα στεφάνια που κοσμούν τις εξώπορτες κατά τη διάρκεια τον εορτών, δεν λείπουν από κανένα σπίτι και είναι το πρώτο Χριστουγεννιάτικο σύμβολο που βλέπουμε πριν μπούμε στο σπίτι. Έτσι μας βάζει κατευθείαν σε εορταστικό mood και δίνει μια νότα χαράς στην καθημερινότητα μας.

Τι σημαίνει όμως το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι για τους χριστιανούς;

Αυτά τα στεφάνια ήταν παραδοσιακά φτιαγμένα από αειθαλή κλαδιά δέντρου βελανιδιάς, από φύλλωμα βελανιδιάς και από κόκκινα μούρα. Το αειθαλές κλαδί συμβολίζει την αιώνια ζωή, τα ακανθώδη φύλλα της βελανιδιάς αντιπροσωπεύουν το αγκάθινο στέμμα που φορούσε ο Ιησούς και τα κόκκινα μούρα συμβολίζουν τις σταγόνες αίματος που αυτό προκάλεσε στον Ιησού Χριστό, ενώ το κυκλικό σχήμα του στεφανιού αντιπροσωπεύει τον Θεό, που δεν έχει αρχή και τέλος.

Σήμερα τα Χριστουγεννιάτικα στεφάνια έχουν αναχθεί σε ένα διακοσμητικό στοιχείο που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου, ενώ για πολλούς σημαίνει το κάλεσμα του Θεού και του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος στη ζωή και στο σπίτι μας. Ότι και να σημαίνει για τον καθένα, το σίγουρο είναι πως δίνει μια νότα χαρά σε όποιον πρόκειται να επισκεφθεί το σπιτικό σας αυτή την περίοδο και σίγουρα αξίζει να είναι επιμελημένο προσεκτικά.

Είτε πιάνουν τα χεράκια σας είτε το αγοράσατε από κάποιο κατάστημα, εμείς σήμερα θα σας δώσουμε ιδέες και μερικές χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες νότες με τις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω. Είναι άλλωστε 1η Δεκέμβρη και αν δεν στολίσατε μέχρι τώρα, σίγουρα θα το κάνετε σύντομα.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Τώρα που τα καταστήματα είναι κλειστά, εάν έχεις αρκετό χρόνο στο σπίτι και κάποια από τα υλικά που θα δεις παρακάτω, σίγουρα μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου ένα στεφάνι για την εξώπορτα. Θα χρειαστείς σίγουρα σχοινί ή σπάγκο και κόλλα. Ακόμη, εάν διαθέτεις οτιδήποτε υλικό για νύχια όπως γκλίτερ, χρυσά βερνίκια κτλ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτά.

Τι μπορείτε να συμπεριλάβετε σε ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι για να το κάνετε μοναδικό: βελανίδια, κουκουνάρια, χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου, κορδέλες, γιρλάντες, πέρλες, αποξηραμένες φέτες από χειμωνιάτικα φρούτα όπως πχ. το πορτοκάλι -θα το δείτε και στις φωτογραφίες- , κλαδιά, στικ κανέλας, μίνι πινακίδες με χριστουγεννιάτικα μηνύματα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς που σχετίζεται με την χειμώνα και φυσικά με τις γιορτές.

ALSO READ: Ιδέες Για Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Για Το Τζάκι

Μη ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε σε Facebook και Instagram για ακόμη περισσότερη μόδα, ομορφιά και διακόσμηση.

https://www.instagram.com/p/CIPPownL7eR/

Κοινοποιήστε!