Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

10 Ιδέες Για Διακόσμηση Με Φωτογραφίες Για Να Δώσεις Προσωπικό Χαρακτήρα

10 προτάσεις για διακόσμηση με φωτογραφίες, λίγο διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

Η αλήθεια είναι πως όλοι λίγο πολύ έχουμε συνδέσει τις οικογενειακές φωτογραφίες με ασημί και χρυσές κορνίζες που κοσμούν το σκρίνιο του πατρικού μας σπιτιού, πάνω από κεντημένα σεμεδάκια, με έναν λίγο..αταίριαστο και βαρετό τρόπο θα λέγαμε.

Υπάρχουν όμως τόσοι πολλοί διαφορετικοί και πρωτότυποι τρόποι για να εκθέσεις τις αγαπημένες σου στιγμές χωρίς να θυμίζει το σπίτι σου σε τίποτα, το σπίτι της μαμάς.

Δες παρακάτω τις αγαπημένες μας προτάσεις για διακόσμηση σπιτιού με φωτογραφίες και εμπνεύσου για μερικά υπέροχα, διασκεδαστικά και εύκολα diy.

Εάν ανήκεις σε αυτές που τους αρέσει το vintage στυλ και η ιδέα των κορνιζαρισμένων φωτογραφιών σε ένα τραπεζάκι δεν σε χαλάει, θα σου προτείναμε να κάνεις ένα mix and match με ξύλινες και παλαιωμένες κορνίζες. Εάν διαθέτεις καινούριες ξύλινες κορνίζες και θέλεις να τις παλαιώσεις μπορείς να το κάνεις με τον εξής τρόπο:

Φτιάξε ένα μείγμα από καφέ και ξύδι σε ένα βάζο και άφησε όλο το βράδυ να μουλιάσει μέσα, ένα σύρμα κουζίνας (αυτό που χρησιμοποιούμε για τα πιάτα). Το πρωί τρίψε την καινούρια σου ξύλινη κορνίζα με το σύρμα, αφησέ την να στεγνώσει και έπειτα ξαναπέρασε την ένα χέρι και άφησε την πάλι να στεγνώσει. Τα αποτελέσματα θα σε καταπλήξουν!

Αν θες να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η γωνία που θα δημιουργήσεις με τις κορνίζες σου, μπορείς να βάλεις στο ίδιο τραπεζάκι μια συλλογή με άλλα vintage μικροναντικείμενα.

Τα παλιά παράθυρα μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να τα χρησιμοποιήσετε σαν μια μεγάλη επιτοίχια κορνίζα για να εκθέσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες.

Με τις παλέτες επίσης μπορούμε να κάνουμε διάφορα diy. Αν δεν σας αρέσουν οι ανακατασκευές από παλέτες, ή αν δεν ταιριάζουν στην αισθητική του χώρου σας, μπορείτε στα ράφια σας να τοποθετήσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και ενδιάμεσα μικρά βάζα με λουλούδια για μια πιο χαρούμενη νότα.

Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για διακόσμηση με φωτογραφίες. Μικρή και διακριτική, μια φωτογραφία κορνιζαρισμένη και κρεμασμένη με λίγο σχοινί, σε ένα καρφί πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο. Απλό, εύκολο και εντυπωσιακό. Μπορείτε να κρεμάσετε με τον ίδιο τρόπο, 4 φωτογραφίες και στις 4 πλευρές του ξύλου.

Εκμεταλλευτείτε παλιά βάζα για να δώσετε ζωή στις φωτογραφίες που έχετε κλείσει μέσα σε κουτιά.

Μικρές φωτογραφίες που σχηματίζουν ένα στεφάνι. Οι sepia αλλά και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες δένουν τόσο όμορφα μεταξύ τους σε έναν χώρο που τον διακρίνουν τα ουδέτερα χρώματα.

Και επειδή τελευταία, οι περισσότερες στιγμές της καθημερινότητας μας αποτυπώνονται μέσω της γνωστής σε όλους μας εφαρμογής Instagram, εκτυπώστε τις ομορφότερες του προσωπικού σας account, τις πιο καλλιτεχνικές ίσως και δημιουργήστε μια gallery σε σχήμα δένδρου, στον πιο άδειο τοίχο του σπιτιού σας. Θα σπάσει την μονοτονία!

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος που θα λατρέψετε αν είστε μαμά, είναι η διακόσμηση με φωτογραφίες του παιδιού σας σε ασπρόμαυρο χρώμα (για περισσότερη ομοιομορφία), πάνω σε καμβά.

Οι polaroid που έχετε τραβήξει στα ταξίδια σας, μπορούν να διακοσμήσουν ένα παγκόσμιο χάρτη στα σημεία που έχετε επισκεφθεί. Διαβάστε επίσης, περισσότερους τρόπους για διακόσμηση σπιτιού με χάρτες.

Το καλύτερο όμως σας το αφήσαμε για το τέλος, αφού γενικά είμαστε φαν της μίνιμαλ αισθητικής. Τοποθετήστε την αγαπημένη σας φωτογραφία πάνω σε ένα τετράγωνο φύλλο plexiglass, και αυτό έπειτα ανάμεσα από δυο μεγαλύτερα φύλλα plexiglass και πιάστε τα με ένα κλιψάκι.