Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σημάδια πως το δέρμα σου έχει αφυδατωθεί

Σημάδια αφυδατωμένου δέρματος

Σημάδια αφυδατωμένου δέρματος: Διάβασε πως να ξεχωρίσεις το αφυδατωμένο δέρμα, πώς να το περιποιηθείς και ποια είναι τα ενυδατικά συστατικά που πρέπει να επιλέξεις

Διανύοντας έναν από τους μακροβιότερους καύσωνες που είχαμε ποτέ, ένα είναι το σίγουρο. Το δέρμα μας και ο οργανισμός μας γενικότερα, μπορούν να αφυδατωθούν πάρα πολύ εύκολα. Αν μάλιστα προσθέσεις την επαφή μας με χλώριο από πισίνες, θαλασσινό νερό και ηλιοθεραπεία, το πρόβλημα μπορεί να γίνει πολύ έντονο.

Ακόμη όμως και αν δεν το καταλαβαίνεις πως έχεις αφυδατωθεί, τα σημάδια της αφυδάτωσης στο δέρμα δεν κρύβονται. Αρκεί να ξέρεις να τα αναγνωρίζεις. Ακριβώς σε αυτό, θα σε βοηθήσουμε σήμερα. Έχε υπόψιν, πως ακόμη και η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να αφυδατωθεί, για αυτό μην νομίζεις πως αυτό το άρθρο δεν σε αφορά, αν ανήκεις σε αυτόν τον τύπο δέρματος.

Θα σου πούμε ακόμη, ποια είναι η σωστή ρουτίνα περιποίησης αυτή την περίοδο και ποια είναι τα καλύτερα συστατικά για ενυδάτωση, ώστε να επιλέγεις τα σωστά προϊόντα. Τέλος, θα σου προτείνουμε κάποια από τα δικά μας αγαπημένα προϊόντα ενυδάτωσης.

#1. Ξεφλούδισμα

Το μικροσκοπικό ξεφλούδισμα σε σημεία, είναι το νο.1 σημάδι πως το δέρμα σου χρειάζεται έξτρα φροντίδα με ενισχυμένη ενυδάτωση.

#2. Αίσθηση φαγούρας και τραβήγματος

Αν το δέρμα σου νιώθεις πως σε “τραβά” και παρουσιάζει γραμμές μετά το πρωινό πλύσιμο του προσώπου σου, αν είναι τραχύ και έχεις αυξημένη αίσθηση φαγούρας, τότε όλα αυτά μαζί συνιστούν πως έχεις αφυδατωθεί και χρειάζεσαι εσωτερική και εξωτερική ενυδάτωση.

#3. Παρουσιάζεις ακμή

Η εντύπωση πως μόνο οι λιπαρές επιδερμίδες παρουσιάζουν ακμή, είναι πολύ λανθασμένη. Οι ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες μπορούν εξίσου εύκολα να παρουσιάσουν ακμή, εξαιτίας της αφυδάτωσης του δέρματος. Η αφυδάτωση διαταράσσει τον φραγμό της επιδερμίδας και αυτό μπορεί να επιφέρει την φλεγμονώδη ακμή.

Η ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να ακολουθήσεις για ενυδάτωση

Αρχικά, πρέπει να αποφύγεις τα συστατικά που αφυδατώνουν περαιτέρω την επιδερμίδα, όπως η ρετινόλη και τα οξέα. Στην συνέχεια θα πρέπει να ενσωματώσεις ενυδατικά συστατικά σε κάθε βήμα της ρουτίνας περιποίησης και αυτό περιλαμβάνει το καθαριστικό προσώπου, το σέρουμ και την ενυδατική σου. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ένα προϊόν με SPF καθημερινά και σίγουρα μπορείς να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο την ενυδάτωση, ενσωματώνοντας και ένα έλαιο στην ρουτίνα σου.

Δες τα καλύτερα έλαια για το πρόσωπο.

Επίσης, πρέπει σίγουρα να καταναλώνεις επαρκείς ποσότητες νερού -αυτήν την περίοδο γύρω στα 2lt- πολλά φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγεις ζάχαρη, αλάτι και αλκοόλ. Άλλες συνήθειες που θα ωφελήσουν το δέρμα σου είναι ο καθαρισμός προσώπου με χλιαρό/κρύο νερό, η αποφυγή των toner προσώπου, η αποφυγή του peeling.

Τα καλύτερα συστατικά για ενυδάτωση

Υπάρχουν πολλά συστατικά που προσφέρουν ενυδάτωση στο δέρμα, τα καλύτερα όμως είναι: η αλόη, τα κηραμίδια, το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη και το σκουαλένιο.

Dr.Jart Ceramidin Cream (41,50 €)


The Ordinary HYALURONIC ACID 2% + B5 6,95€


Embryolisse Hydra Serum 19,53 €


Τα Καλύτερα Έλαια Για Το Πρόσωπο & Πώς Να Τα Εφαρμόσεις

Antipodes Divine Face Oil Rosehip & Avocado 28,95€


Ενυδατικές κρέμες gel: οι καλύτερες για το καλοκαίρι - The Cover

Garnier κρέμα gel με αλόη και υαλουρονικό 6,55 €