4 Συμβουλές Για Σωστό Ντεμακιγιάζ

Συμβουλές για σωστό ντεμακιγιάζ: Η σπουδαιότητα του σωστού ντεμακιγιάζ για το δέρμα και τα μάτια μας είναι μεγάλη. Διάβασε τα must know tips για μια τέλεια επιδερμίδα.

Γράφει η Μαρίνα Σιούτη, make up & nail artist και αισθητικός.

Το μακιγιάζ είναι το πλέον απαραίτητο στοιχείο που μας συνοδεύει σε κάθε έξοδό μας ανεξαρτήτου ώρας. Θέλουμε το δέρμα μας να δείχνει λαμπερό και να τονίσουμε τα ωραία χαρακτηριστικά μας. Πόσο όμως το φροντίζουμε όταν έρχεται η ώρα του ντεμακιγιάζ; Ας δούμε λοιπόν τα στάδια και τα προϊόντα του σωστού ντεμακιγιάζ:

  •  Η αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών είναι το πρώτο μας στάδιο. Χρησιμοποιούμε ένα υγρό ντεμακιγιάζ ειδικό για την περιοχή αυτή. Υπάρχουν διάφορα στο εμπόριο όπως διφασικά κατάλληλα για αδιάβροχο μακιγιάζ, όπως επίσης και για ευαίσθητα μάτια, ώστε να επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς.
  • Συνεχίζουμε στο υπόλοιπο πρόσωπο χρησιμοποιώντας το γνωστό γαλάκτωμα. Απλώνουμε επαρκή ποσότητα και κάνουμε κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο από κάτω προς τα πάνω και από μέσα προς τα έξω. Το γαλάκτωμα μαλακώνει το δέρμα, γαλακτωματοποιεί τα προϊόντα του μακιγιάζ καθώς και τους ρύπους που κάθονται στο δέρμα μας από την ατμόσφαιρα. Η αφαίρεσή του γίνεται με βαμβάκι με το οποίο σκουπίζουμε το πρόσωπο ώσπου το βαμβάκι να εμφανίζεται καθαρό.
  • Επόμενο βήμα είναι να εφαρμόσουμε την τονωτική λοσιόν. Νοτίζουμε ένα κομμάτι βαμβάκι με τη λοσιόν μας και περνάμε το πρόσωπό μας με ανοδικές πάντα κινήσεις. Η ιδιότητα της λοσιόν είναι να συστέλλει τους πόρους και να σφίγγει το δέρμα, να εξισορροπεί τη λιπαρότητα και να επαναφέρει το pH.
  • Κλείνουμε τη διαδικασία με την  ενυδατική μας κρέμα η οποία εκτός από την ενυδάτωση προστατεύει το καθαρισμένο δέρμα.

Τέλος μην ξεχνάτε τη σπουδαιότητα της χρήσης αντιηλιακής κρέμας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και όλο το χρόνο για όσους η δουλειά τους επιβάλλει να εκτίθενται καθημερινά στον ήλιο και για πολλές ώρες.

Charlotte Tilbury Eye make up removerEye make-up remover, Charlotte Tilbury, €30


Clinique Naturally Gentle Eye Makeup Remover

Clinique Naturally Gentle Eye Makeup Remover 18,91 €


MAC Pro Eye Make Up Remover

MAC Pro Eye Make Up Remover 18€


The Body Shop eye make up remover

The Body Shop make up remover με χαμομήλι για τα μάτια €10

No Comments Yet

Comments are closed