Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Απίστευτα Εντυπωσιακά Μπαλαγιάζ Με Διάσταση

Μπαλαγιάζ με διάσταση - The Cover

Μπαλαγιάζ με διάσταση: τι είναι, με ποιες τεχνικές επιτυγχάνεται, σε ποιες γυναίκες ταιριάζει και τα πιο εντυπωσιακά looks που πρέπει να δεις

Έχετε καταλάβει μέχρι τώρα ότι δεν θα βαρεθούμε ποτέ να μιλάμε για μπαλαγιάζ, αφού τα χρώματα, τα στυλ και οι τεχνικές του, μας δίνουν πραγματικά αναρίθμητα look.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την αγαπημένη μας κατηγορία μπαλαγιάζ, που είναι το μπαλαγιάζ με διάσταση, γιατί θυμίζει πολύ το look της ανταύγειας, χωρίς όμως να σχηματίζει το αντιαισθητικό ριγέ μοτίβο. Το μπαλαγιάζ με διάσταση -αλλού θα το δεις γραμμένο ως ribbon balayage-, δημιουργεί ένα πληθωρικό, αλλά ταυτόχρονα φυσικό look που αρέσει στις περισσότερες γυναίκες, για αυτό και είναι τόσο δημοφιλές.

Τι είναι το μπαλαγιάζ με διάσταση

Όπως μόλις αναφέραμε, θυμίζει πολύ το look της ανταύγειας. Έχει αντιθέσεις τόνων και κρατά τους σκούρους τόνους μέχρι τις άκρες, σε αντίθεση με ένα συνηθισμένο μπαλαγιάζ που κρατά σκούρους τόνους -το βάθος δηλαδή- μόνο κοντά στην ρίζα (rooted blonde). Μπορεί να γίνει σε όλα τα χρώματα μαλλιών.

Κάποιοι το ονομάζουν ribbon μπαλαγιάζ -ribbon σημαίνει κορδέλα- γιατί όταν έχουν γίνει στα μαλλιά μπούκλες, οι ντεκαπαρισμένες τούφες που πέφτουν μπροστά στην σκούρα βάση, ξεχωρίζουν και μοιάζουν με κορδέλες. Στην ουσία, τα ribbons δεν είναι τεχνική μπαλαγιάζ, είναι το οπτικό αποτέλεσμα που δημιουργείται με συγκεκριμένη τοποθέτηση του ντεκαπάζ στα μαλλιά, ώστε να επιτευχθεί αυτή η αντίθεση. Δες το στην φώτο παρακάτω.

Πώς επιτυγχάνεται ένα μπαλαγιάζ με διάσταση

Η βασική αρχή του, είναι πώς πρέπει να υπάρχει τόσο βάθος όσο και φως, ώστε να δημιουργηθεί η αντίθεση από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης.

Για να μη σας μπερδέψουμε όμως πολύ με τα τεχνικά, θα σας πούμε απλώς πως κατά τη διάρκεια του μπαλαγιάζ, πρέπει να αφεθούν φυσικές ανταύγειες μέχρι τις άκρες -όταν μιλάμε για φυσική σκούρα βάση- ή να βαφούν σκούρες ανταύγειες (lowlights) μέχρι τις άκρες, αν μιλάμε για μια ήδη ανοιχτή βάση.

Υπάρχουν τρεις τρόποι να επιτευχθεί:

  1. με surface painting -διάβασε για τις τεχνικές του μπαλαγιάζ
  2. με διαγώνιες ανταύγειες που δημιουργούν διάσταση
  3. με κρεπάρισμα ΚΑΙ κλασσικές ανταύγειες, ώστε να αφεθεί αρκετό από το φυσικό χρώμα μέχρι τις άκρες.

Γιατί να επιλέξεις μπαλαγιάζ με διάσταση

Το μπαλαγιάζ με διάσταση ενδείκνυται και ταιριάζει κυρίως σε 4 περιπτώσεις.

  1. Σε όσες έχουν αρκετά σκούρα βάση, ώστε να κρατηθεί πολύ από το φυσικό τους και να μην δείχνει ξένο το ανοιχτό επάνω στην βάση τους.
  2. Ταιριάζει επίσης, σε όσες έχουν και αρκετά γκρίζα, καθώς αν η κομμώτρια βρει το σωστό μοτίβο ανταύγειας για τα γκρίζα σου, όσο μεγαλώνουν θα χάνονται στα ξανθά, ενώ όσο μεγαλώνουν τα σκούρα θα χάνονται μέσα στα σκούρα. Έτσι, δεν θα φαίνεσαι σε 1 μήνα σαν να έχεις 3 μήνες να επισκεφθείς το κομμωτήριο. Plus, οι επισκέψεις σου θα μπορούν να γίνουν πιο αραιές, μέχρι να κατέβει αρκετά η ρίζα.
  3. Ακόμη, οι γυναίκες που έχουν λεπτή τρίχα, ταλαιπωρημένα ή ευαισθητοποιημένα μαλλιά, μπορούν να προτιμήσουν το μπαλαγιάζ με διάσταση, καθώς δεν ανοίγει όλο το μαλλί και έτσι δεν εκτίθεται τόσο πολύ στο ντεκαπάζ και επομένως στην φθορά.
  4. Τέλος, αν μιλάμε για κάποια που έχει αρκετά σκούρα επιδερμίδα και σκούρα μαλλιά, αλλά θέλει ένα αρκετά ανοιχτό μπαλαγιάζ, έτσι θα ισορροπεί και τους τόνους της επιδερμίδας, καθώς το ξανθό θα δείχνει πιο φυσικό.

Δες παρακάτω, τα πιο εντυπωσιακά dimensional balayage που έχεις δει ποτέ και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Facebook για ακόμη περισσότερα beauty tips καθημερινά.