Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Holy Grail Beauty: Dr.Jart ceramidin cream

Holy Grail Beauty Dr.Jart Ceramidin Cream - The Cover

Η ενυδατική κρέμα που κάνει θαύματα δεν είναι άλλη από την Dr.Jart Ceramidin Cream. Διάβασε για όλους τους λόγους που πρέπει να βρίσκεται πάντα στο νεσεσέρ σου.

Ένα από τα σούπερ συστατικά που ανευρίσκουμε σήμερα σε ενυδατικές κρέμες, είναι τα κηραμίδια. Όλο και πιο δημοφιλή, είναι η λέξη κλειδί που πρέπει να ψάχνεις στα καθημερινά προϊόντα περιποίησης, σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις: α) αν έχεις ξηρή/αφυδατωμένη επιδερμίδα, β) αν έχεις ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα, γ) αν χρησιμοποιείς ρετινόλη και δ) αν έχεις περάσει τα 40 έτη.

Αρχικά, θα σου πούμε σε γενικές γραμμές τι είναι τα διάσημα πλέον ceramides και τι κάνουν στο δέρμα μας.

Τα ceramides, είναι μια μορφή λιπιδίων και αποτελούν την μεμβράνη των κυττάρων μας, αφού βρίσκονται παντού, σε δέρμα αλλά και μαλλιά.

Ceramides για ενυδάτωση

Ο ρόλος τους είναι να ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό, προστατεύοντας έτσι την επιδερμίδα μας από εξωτερικούς επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Συγχρόνως, αποτρέπουν την διαφυγή της υγρασίας από την επιδερμίδα, καθιστώντας την περισσότερο ενυδατωμένη, άρα και πιο ελαστική.

Ακόμη, ο βασικός ρόλος των ceramides, είναι να διατηρούν τα κύτταρα ενωμένα, κάτι το οποίο κάνουν και στα μαλλιά μας, διατηρώντας τα λέπια σε συνοχή και έτσι έχουμε πιο ενυδατωμένα και υγιή μαλλιά.

Γιατί τα χρειάζεσαι μετά τα 40

Εκτός όμως της μεγάλης τους σημασίας στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, με το πέρασμα του χρόνου ο σχηματισμός των ceramides από τον οργανισμό μας μειώνεται διαρκώς. Μετά τα 40, σχεδόν σταματάει. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα που θα αντικαθιστά τα ολοένα και λιγότερα ceramides της επιδερμίδας.

Ceramides αν χρησιμοποιείς ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι άλλο ένα αγαπημένο αντιγηραντικό συστατικό, που χρησιμοποιείται από γυναίκες κατά κόρον. Ως ένα ισχυρό συστατικό όμως έχει και τα αρνητικά του. Η γρήγορη ανανέωση των κυττάρων πολλές φορές επιφέρει ερεθισμούς, ενώ επίσης αφυδατώνει την επιδερμίδα. Η λύση σε αυτά τα προβλήματα, δεν είναι άλλη από μια κρέμα με κηραμίδια.

Και για αυτό το λόγο, λατρεύουμε την Dr.Jart Ceramidin Cream (42.50€). Η θρέψη και η ενυδάτωση που παρέχει αυτή η κρέμα, είναι βαθιά και ανακουφίζει άμεσα από κάθε ανεπιθύμητο σύμπτωμα, όπως η ξηρότητα, η αίσθηση “τραβήγματος” και οι ερεθισμοί.

Το βασικό της συστατικό, είναι φυσικά τα ceramides και είναι η τέλεια κρέμα όχι μόνο για το βράδυ, ώστε να ξυπνάς με τέλεια ενυδατωμένη επιδερμίδα το πρωί, αλλά και για βάση πριν το μακιγιάζ, αφού αφήνει το δέρμα πραγματικά απαλό και ενυδατωμένο, έτοιμο να δεχτεί κάθε τύπο foundation.

Dr.Jart Ceramidin Cream (42.50€)

Διάβασε ακόμη: οι καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη

Ετικέτες: