Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα βήματα του dry brushing

Βήματα για στεγνό βούρτσισμα σώματος

Τα βήματα του dry brushing και οι σωστές βούρτσες για να εξασκήσεις αυτήν την τεχνική ομορφιάς και περιποίησης για το σώμα

Το στεγνό βούρτσισμα σώματος, είναι μια τεχνική για την οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Τα οφέλη της σίγουρα τα γνωρίζεις μέχρι τώρα. Αποστραγγίζει την λέμφο, απολεπίζει το δέρμα, αποτρέπει την θυλακίτιδα και προάγει την διάσπαση των λιποκυττάρων. Φυσικά, για να δεις διαφορά στην κυτταρίτιδα δεν αρκεί σαν τεχνική, αλλά βοηθά στο να αποκτήσει το δέρμα πιο λεία όψη. Διάβασε παρακάτω, πώς να κάνεις dry brushing, ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για στεγνό βούρτσισμα σώματος

#1. Επίλεξε την σωστή βούρτσα

Η σωστή βούρτσα για το στεγνό βούρτσισμα, είναι αυτή που έχει φυσικές τρίχες και μακριά λαβή. Μπορείς σίγουρα να χρησιμοποιήσεις και μια χωρίς λαβή αλλά θα σε δυσκολέψει να φτάσεις κάποια σημεία του σώματος, όπως η μέση και η πλάτη.

Neal’s Yard Remedies βούρτσα με λαβή για στεγνό βούρτσισμα €19,50

#2. Ξεκίνησε σε στεγνό δέρμα

Πολλές γυναίκες θεωρούν πως είναι το ίδιο να χρησιμοποιείς την βούρτσα αυτή κατά την διάρκεια του ντουζ. Φυσικά αυτό δεν ισχύει, καθώς το στεγνό δέρμα απολεπίζεται πιο βαθιά, ενώ επίσης κατά την διάρκεια του ντουζ, δύσκολα θα αφιερώσεις περισσότερο από 2-3 λεπτά για να εξασκήσεις αυτή την τεχνική.

#3. Κάνε μακρόσυρτες κινήσεις

Χρησιμοποιώντας μακρές, ομαλές κινήσεις και όχι κυκλικές, πάρε τη βούρτσα σώματος και μετακίνησε στο στεγνό δέρμα ασκώντας ελαφριά πίεση. Ξεκίνησε από τα πόδια, συνέχισε σε κορμό και πλάτη και έπειτα σε χέρια και ντεκολτέ, πάντα με ανοδικές κινήσεις προς την καρδιά. Μην τρίβεις με κυκλικές κινήσεις το δέρμα, καθώς σκοπός είναι η αποστράγγιση της λέμφου και όχι ο καθαρισμός του δέρματος.

#4. Μετά το dry brushing

Αφού έχει γίνει η απολέπιση με την τεχνική αυτή, θέλουμε να καθαρίσουμε σε βάθος το δέρμα και να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τους πόρους, ώστε να δεχτούν βαθιά κάθε θεραπεία. Προχώρησε σε ένα ζεστό ντους και στη συνέχεια εφάρμοσε πλούσιες ενυδατικές και έλαια ή μια θεραπεία για κυτταρίτιδα.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το dry brushing

Σε περίπτωση που πάσχεις από φλεβίτη, κιρσούς, ευρυαγγείες, ψωρίαση ή καρδιοαγγειακά προβλήματα, οι τεχνικές μασάζ είναι απαγορευτικές.