Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εύκολος Κορμός Σοκολάτας Με 4 Μόνο Υλικά

Εύκολος κορμός σοκολάτα με λίγα υλικά - The Cover

Εύκολος κορμός σοκολάτας με λίγα υλικά: Δες την πιο γρήγορη συνταγή για νόστιμο και εύκολο κορμό με κακάο και με μπισκότα πτι-μπερ!

Αυτή η συνταγή, είναι από τις αγαπημένες μας, καθώς την είχαμε δημοσιεύσει αρχικά το 2015! Σήμερα, που η κατηγορία για συνταγές και γαστρονομικά μυστικά έχει επιστρέψει στην ιστοσελίδα μας, απλά…έπρεπε να την δημοσιεύσουμε και πάλι. Μάλιστα, τότε σας είχαμε δώσει και εναλλακτική συνταγή για κορμό σοκολάτας χωρίς γλουτένη και σήμερα θα σας πούμε ακριβώς που να βρείτε τα αντίστοιχα προϊόντα.

Ο κορμός λοιπόν, επιδέχεται αμέτρητες παραλλαγές αλλά εμείς αυτή δεν την αλλάζουμε με τίποτα, καθώς είναι εύκολη, γρήγορη, οικονομική -αφού απαιτεί μόνο 4 υλικά- και μπορεί να αποδώσει και αρκετές μερίδες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Τηγανίτες Με Πραλίνα Φουντουκιού Και Ξηρούς Καρπούς

Συνοδεύεται με φρούτα, παγωτά, ενώ για γαρνιτούρα μπορείτε να προσθέσετε είτε ζάχαρη άχνη, είτε ξηρούς καρπούς, τους οποίους σαφώς μπορείτε να προσθέσετε και στο μείγμα του κορμού. Γενικότερα, είναι μια πρακτική συνταγή που μπορεί να φτιάξει και ο πιο αρχάριος στην μαγειρική.

Το μοναδικό που πρέπει να προσέξετε σε αυτή την συνταγή είναι το σπάσιμο των μπισκότων. Σπάμε σε μικρού μεγέθους κομμάτια, αλλά προσέχουμε να μην θρυμματιστούν πολύ.

Για κορμό σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Η συνταγή φυσικά παραμένει η ίδια, απλώς αλλάζετε τα υλικά που χρησιμοποιούνται, με gluten free προϊόντα.

Διάβασε παρακάτω την συνταγή μας για εύκολο κορμό σοκολάτας με λίγα υλικά και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook ή να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα.

Εύκολος Κορμός Σοκολάτα Με 4 Μόνο Υλικά!

Recipe by The Cover teamCourse: ΕπιδόρπιοCuisine: ΔιεθνήςDifficulty: Εύκολη
Servings

10

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes
Total time

20

minutes

Εύκολος κορμός σοκολάτας με μπισκότα

Συστατικά

  • 100 γραμ. μαργαρίνη

  • 4 κτ.σπ. κακάο

  • 1 κουτί ζαχαρούχο

  • 225 γραμ. μπισκότα Πτι-μπερ Παπαδοπούλου

Οδηγίες

  • Σε ένα βαθύ μπολ, σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια
  • Λιώνουμε το βούτυρο και προσέχουμε να μην κάψει
  • Σε ένα μπολ, αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και έπειτα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο στο μείγμα
  • Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε σε ρολό
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες

Σημειώσεις

  • Όταν σπάμε τα μπισκότα, προσέχουμε να μην θρυμματιστούν πολύ