Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Που διαφέρουν τα έλαια από τις ενυδατικές κρέμες

Που διαφέρουν τα έλαια από τις ενυδατικές κρέμες: Σήμερα θα σου λύσουμε όλες τις απορίες για τις διαφορές τους, πότε πρέπει να χρησιμοποιείς κρέμα, πότε έλαιο, συν, τα καλύτερα προϊόντα για να δοκιμάσεις τώρα.

Δεν είσαι σίγουρη αν χρειάζεσαι να εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης έλαιο, ενυδατική κρέμα ή και τα δυο; Διάβασε μέχρι το τέλος και μάθε τα όλα.

Τι προσφέρουν τα έλαια προσώπου;

Τα έλαια, επικάθονται στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας μας, ακριβώς εκεί όπου παράγονται και τα φυσικά έλαια. Έχουν την ιδιότητα θρέφουν και να ενυδατώνουν αλλά και να σφραγίζουν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων που έχουν εφαρμοστεί στο προηγούμενο βήμα της ρουτίνας περιποίησης. Ενώ αν χρησιμοποιηθούν μόνα τους, σφραγίζουν την φυσική υγρασία της επιδερμίδας δημιουργώντας έναν φραγμό, που δεν την αφήνει να δραπετεύσει.

Παράλληλα, κάποια έλαια προσώπου έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν την παραγωγή των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας μας, επιφέροντας καλύτερη ισορροπία στην παραγωγή λιπαρότητας.

Τι προσφέρουν οι ενυδατικές κρέμες;

Οι ενυδατικές κρέμες έχουν μεγάλη συγκέντρωση σε νερό και μπορούν να ενυδατώσουν και βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, ενώ επίσης σφραγίζουν την υγρασία στο εσωτερικό. Αν έχεις αρκετά ξηρή επιδερμίδα, σίγουρα έχεις διαπιστώσει, πως επωφελείσαι ιδιαίτερα από πλούσιες ενυδατικές κρέμες.

Πώς να χρησιμοποιήσω έλαια και ενυδατικές κρέμες;

Έλαια προσώπου και ενυδατικές πώς να τα χρησιμοποιήσεις - The Cover

Έλαια και ενυδατικές κρέμες, μπορούν φυσικά να συνδυαστούν. Ιδίως το χειμώνα που η υγρασία δραπετεύει από το δέρμα μας ευκολότερα, ο συνδυασμός τους μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμος. Εφάρμοσε πρώτα την ενυδατική σου ώστε να εισχωρήσει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και συνέχισε με την εφαρμογή ελαίου, που θα σφραγίσει αυτή την υγρασία.

Ποια είναι τα καλύτερα έλαια για το δέρμα;

Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς, όπως έχουμε πει σε προηγούμενο αφιέρωμα είναι must have για κάθε νεσεσέρ. Είναι προστατευτικό, αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό, ενυδατικό, επουλωτικό, ενισχύει το κολλαγόνο, φωτίζει το δέρμα και απαλύνει την υφή του. Από τα πιο φημισμένα έλαια αγριοτριανταφυλλιάς, είναι το PAI Skincare Rosehip Bioregenerate Oil (€ 29,95). Σε γενικές γραμμές, είναι σπουδαίο για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα.

Για το λιπαρό δέρμα, μπορείς να δοκιμάσεις ένα έλαιο όπως το squalane oil. Ένα φυσικό, ελαφρύ, μη λιπαρό έλαιο που απαλύνει τις λεπτές γραμμές και ενυδατώνει το δέρμα, ενώ συγχρόνως ρυθμίζει και την λιπαρότητα του. Το έλαιο αυτό είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα τις λιπαρές επιδερμίδες. Δοκίμασε το The Ordinary 100% Plant Derived Squalane (€ 8,95).

Όσον αφορά τις ενυδατικές κρέμες, μια κρέμα πλούσια σε πεπτίδια -όπως η Wishful Honey Whip Peptide– ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, αφού ενυδατώνει το δέρμα, προάγει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και καθυστερεί την γήρανση των κυττάρων.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται