Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Έλαια vs Σέρουμ: Όσα πρέπει να ξέρεις

Έλαια vs Σέρουμ: όσα πρέπει να ξέρεις για τα δυο διαφορετικά είδη προϊόντων περιποίησης. Διαφορές, χρήσεις, ομοιότητες, οφέλη

Κάτι που μας ρωτάτε πολύ συχνά, είναι για τις διαφορές των σέρουμ και των ελαίων, πώς να τα ξεχωρίσετε, ποιο να προτιμήσετε, πότε να χρησιμοποιήσετε το ένα και πότε το άλλο.

Σήμερα, θα τα αναλύσουμε όλα αυτά, γιατί ακόμη και στα ηλεκτρονικά καταστήματα, βλέπουμε να πωλούνται στην ίδια κατηγορία τα έλαια με τα σέρουμ, ενώ πραγματικά έχουν αρκετά διαφορετική χρήση.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Τα Καλύτερα Σέρουμ Για Την Ακμή

Serum: Πώς να τα ξεχωρίσεις, πότε να τα χρησιμοποιήσεις, τι προσφέρουν στο δέρμα σου

Τα serum -a.k.a. οροί προσώπου- είναι πολύ ρευστά προϊόντα, με βάση το νερό. Πρέπει να εφαρμόζονται πρώτα στην σειρά, ακόμη και πριν από την κρέμα σου, αφού η σύσταση τους δεν θα τους επιτρέψει να εισχωρήσουν βαθιά στο δέρμα αν μπουν μετά από κρεμώδη προϊόντα. Τα σέρουμ μπορούν να έχουν πολλά διαφορετικά οφέλη στο δέρμα σου, για αυτό και πρέπει να τα εφαρμόζεις πρώτα, αφού όσο πιο βαθιά εισχωρήσουν, τόσο εντονότερη θα είναι η δράση τους. Τα οφέλη τους, μπορούν να είναι η ενυδάτωση, η προστασία, η αντιγήρανση, η θρέψη, η αποτροπή της ακμής, ο αποχρωματισμός των δισχρωμιών κ.τ.λ.

Για αντιγηραντικά οφέλη δοκίμασε το το Medik8 Bakuchiol Peptides σέρουμ με Bakuchiol ως εναλλακτικό της ρετινόλης και Centella Asiatica για αντιφλεγμονώδη δράση, λάμψη και ομοιομορφία (€51,30). Ακόμη, το Flash Hydro Boost από την REN Clean Skincare, περιέχει υαλουρονικό και ξυλιτόλη για μέγιστη συγκράτηση της υγρασίας και αποτροπή σχηματισμού ρυτίδων (27,90€).

Έλαια προσώπου: Πώς να τα ξεχωρίσεις, πότε να τα χρησιμοποιήσεις, τι προσφέρουν στο δέρμα σου

Τα έλαια, είναι προϊόντα που οπτικώς μοιάζουν με τα σέρουμ, αλλά διαφέρουν στην σύνθεση και στα οφέλη. Η φόρμουλα τους βασίζεται σε έλαια, είναι πιο βαριά από τα σέρουμ και ως είναι φυσικό, πρέπει να εφαρμόζονται τελευταία στην σειρά περιποίησης, ώστε να σφραγίσουν στο εσωτερικό της επιδερμίδας, τα ωφέλιμα συστατικά των υπολοίπων προϊόντων. Ο ρόλος τους είναι ενισχυτικός και οι ιδιότητες τους, συνήθως περιορίζονται στην ενυδάτωση, την θρέψη και την σύσφιξη την επιδερμίδας. Επιπλέον, μια ακόμη βασική διαφορά με τα σέρουμ, είναι πως τα έλαια πρέπει να εφαρμόζονται νύχτα, αφού θα δώσουν μια λίγο λιπαρή όψη στην επιδερμίδα.

Από τα καλύτερα έλαια που μπορείς να δοκιμάσεις, είναι το PAI Skincare Rosehip Bioregenerate Oil (€ 29,95), που είναι σπουδαίο για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Για πιο λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες, δοκίμασε το The Ordinary 100% Plant Derived Squalane (€ 8,95) με σκουαλένιο, ένα φυσικό, ελαφρύ, μη λιπαρό έλαιο που απαλύνει τις λεπτές γραμμές και ενυδατώνει το δέρμα, ενώ συγχρόνως ρυθμίζει και την λιπαρότητα του.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται