Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φετουτσίνι Με Σάλτσα Τυριών

Φετουτσίνι με σάλτσα τυριών - The Cover

Φετουτσίνι με σάλτσα τυριών: διάβασε την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για ζυμαρικά με λευκή σάλτσα τυριών

Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, εύκολη και γρήγορη που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικά θέλετε. Ριγκατόνι, πένες, φετουτσίνι, σπαγγέτι, κοχύλια κτλ.

Μαγειρικά tips

Μια γεύση που θα προσθέσει ένα στοιχείο έκπληξης στο πιάτο, είναι το μπέικον. Μπορείτε να ψιλοκόψετε 4-5 φέτες μπέικον και να τις τσιγαρίσετε για 3-4 λεπτά. Έπειτα γαρνίρετε με το τσιγαρισμένο μπέικον επάνω από την κρέμα τυριών.

Μπορείτε ακόμη να εμπλουτίσετε την συνταγή με λαχανικά, όπως τα μανιτάρια, πιπεριές πράσινες και κόκκινες, μπρόκολο κτλ. Σε κάποιους αρέσει και το κρεμμυδάκι μέσα στις σάλτσες τυριών, γιατί προσθέτει γλυκιά γεύση στην συνταγή. Αν όμως επιλέξετε να προσθέσετε και κρεμμυδάκι (ξηρό) ή και οποιοδήποτε άλλο λαχανικό σοτάρετε το και έπειτα προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα εβαπορέ.

Εκτός της περίπτωσης του μπρόκολου που θα προτείναμε να το μαγειρέψετε ξεχωριστά ώστε να ελέγξετε το βρασμό του αφού βράζει πολύ γρήγορα, όλα τα υπόλοιπα μπορούν να τσιγαριστούν μαζί και έπειτα να μπουν οι κρέμες και τα τυριά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Κεφτεδάκια Κοτόπουλο Στο Φούρνο Με Σάλτσα Λαχανικών

Διάβασε παρακάτω την πιο εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα φετουτσίνι με σάλτσα τυριών και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News και να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα.

Φετουτσίνι Με Σάλτσα Τυριών

Recipe by The Cover teamCourse: ΚυρίωςCuisine: ΙταλικήDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep timeminutes
Cooking time

12

minutes
Total time

12

minutes

Συστατικά

  • 1 πακέτο φετουτσίνι

  • Για την σάλτσα
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος

  • 100 γραμ. γάλα εβαπορέ

  • 150 γραμ. γραβιέρα, παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

  • 100 γραμ. τυρί κρέμα

  • 100 γραμ. κίτρινο τυρί (ένταμ, γκούντα ή τσένταρ) τριμμένο

  • μοσχοκάρυδο

  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι

  • 1 κτ.σπ. βούτυρο

Οδηγίες

  • Βράζουμε τα μακαρόνια, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε για να μην κολλάν
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος με το γάλα
  • Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς
  • Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και προσθέτουμε σάλτσα σε κάθε πιάτο
  • Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σημειώσεις

  • Μια γεύση που θα προσθέσει ένα στοιχείο έκπληξης στο πιάτο, είναι το μπέικον. Μπορείτε να ψιλοκόψετε 4-5 φέτες μπέικον και να τις τσιγαρίσετε για 3-4 λεπτά. Έπειτα γαρνίρετε με το τσιγαρισμένο μπέικον επάνω από την κρέμα τυριών.