Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Καταπληκτικά layered κουρέματα για κοντά και μακριά μαλλιά

Αν έχεις βαρεθεί το μονοδιάστατο κούρεμα σου, δες παρακάτω τα ωραιότερα φιλαριστά, layered κουρέματα για μακριά μαλλιά και πάρε ιδέες

Σε αντίθεση με τα ίσια κουρέματα που μπορεί να δείχνουν φλατ, μονοδιάστατα και βαρετά, ένα κούρεμα με layers δίνει κίνηση, ζωντάνια και προσωπικότητα. Πολλά από αυτά που θα δεις παρακάτω, ταιριάζουν στους περισσότερους τύπους μαλλιών, αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και μπορούν να είναι και πιο εύκολα στο καθημερινό styling.

Καθώς τα blunt ίσια κουρέματα για να δείξουν όμορφα χρειάζονται συνεχές ίσιωμα, ένα κούρεμα με layers μπορεί να χρειάζεται μόνο λίγο αφρό ή gel μετά το λούσιμο για να στρώσει. Έτσι, είναι σίγουρο πως εκτός από τους πόντους στυλ που προσδίδει, διευκολύνει και την καθημερινότητα σου, εξοικονομώντας σου πολύτιμο χρόνο. Δες παρακάτω, 9 εκπληκτικά layered κουρέματα για κοντά και μακριά μαλλιά.

#1. Choppy layers με υφή και αφέλειες

toniandguyeastbourne

Όπως τα shaggy κουρέματα, έχουν έντονα κομμένα επίπεδα έτσι και αυτό το κούρεμα με υφή στις άκρες και με αφέλειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Ένα κούρεμα με έντονη προσωπικότητα και ροκ vibes.


#2. V-CUT με layers

loveyourstylist

Έντονα layers που ξεκινούν με έντονες μύτες από το μπροστινό μέρος, φθάνοντας στο σχήμα V όταν βλέπουμε το κούρεμα από πίσω. Ιδανικό κούρεμα για όσες έχουν χονδρή τρίχα και πολλά μαλλιά με αρκετό μήκος, καθώς δίνει κίνηση χωρίς να ξεκινά από πολύ ψηλά και έτσι αποφεύγεται το εντονότερο “φούντωμα”.


#3. U-CUT με layers

hairbyjackie.m_

Ακριβώς ότι γίνεται και στο V- cut μόνο που εδώ οι μύτες είναι λιγότερο έντονες και περισσότερο στρόγγυλες, προκαλώντας ένα U σχήμα προς τα πίσω.


#4. V-CUT

gina_charee

Μύτες που φθάνουν μέχρι πίσω, προξενώντας το σχήμα V χωρίς όμως να περιλαμβάνουν layers. Ιδανικό για όσες έχουν ίσια μαλλιά και λεπτή τρίχα, για να δώσει κίνηση και διάσταση χωρίς να χάσουν όγκο τα μαλλιά.


#5. Layers και αφέλειες σε πολύ σγουρά μαλλιά

romeufelipe

Τα κάθετα layers είναι ότι καλύτερο για τα σγουρά μαλλιά και μάλιστα σε φυλλαριστό στυλ, που είναι αρκετά πιο απαλό από ότι τα choppy έντονα layers. Έτσι, δίνεται σχήμα και δομή σε ένα τύπο μαλλιών, για τον οποίο το ίσιο κούρεμα δεν ενδείκνυται καθόλου. Εάν προσθέσεις και αφέλειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο, προσθέτεις ακόμη περισσότερο στυλ ενώ συγχρόνως αφαιρείς οπτικά το “βάρος” που έχουν τα πολύ σγουρά μαλλιά.


#6. Choppy layers στις άκρες των μαλλιών

Layered κουρέματα για μακριά μαλλιά - The Cover
lo_wheelerdavis

Εάν δεν είσαι πολύ σίγουρη για το κούρεμα ή αν απλά θέλεις κάτι να σου δώσει υφή και στυλ χωρίς να χάσεις καθόλου μήκος, διάλεξε ένα choppy κούρεμα με layers που ξεκινούν 3-4 εκατοστά από τις άκρες των μαλλιών σου. Θα αποκτήσεις όγκο και μια πιο γεμάτη όψη στα μαλλιά σου. Ένα κούρεμα που ταιριάζει πολύ σε μακρόστενα πρόσωπα και ίσια ή κυματιστά μαλλιά.


#7. The shag

Layered κουρέματα για μακριά μαλλιά - The Cover
tina_taubin_hair

Μοντέρνο και το ρετρό, ένα shag κούρεμα αφορά έντονο φιλάρισμα σε όλο το κεφάλι, που ξεκινά από ψηλά και συνήθως περιλαμβάνει και αφέλειες. Πρόσφατα, επέστρεψε μέσα από celebs όπως η Miley Cyrus, η οποία μάλιστα την πιο τολμηρή εκδοχή του, το λεγόμενο “mulet”.


#8. Απαλό φιλάρισμα

Layered κουρέματα για μακριά μαλλιά - The Cover
schwarzkopfpro

Κάτι που πρέπει να ειπωθεί είναι πως το φιλάρισμα είναι διαφορετικό από τα layers (επίπεδα). Επίσης, πολύ διαφορετική υφή κάνει ένα κούρεμα με ξυράφι από ένα κούρεμα με ψαλίδι. Στην περίπτωση που βλέπεις εδώ, έχουμε ένα απαλό φιλάρισμα με ψαλίδι, για όγκο και κίνηση.


#9. Μακριά layers που πλαισιώνουν το πρόσωπο

Layered κουρέματα για μακριά μαλλιά - The Cover
peaceloftandco

Αυτό το κούρεμα ταιριάζει απόλυτα σε μακριά μαλλιά που αν μείνουν ίσια, φαίνονται εντελώς φλατ και άψυχα. Δίνει όγκο και σώμα, ενώ επίσης τα layers που πλαισιώνουν το πρόσωπο -και πρέπει να ξεκινούν από το ύψος του πηγουνιού- τραβούν την προσοχή στα χείλη. Σαν γενικό κανόνα πρέπει να θυμάσαι πως στα οβάλ πρόσωπα ταιριάζουν τα πιο μακριά layers γύρω από το πρόσωπο, ενώ στα πρόσωπα σε σχήμα καρδιά τα πιο κοντά.

FAQ: Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το φιλαριστό κούρεμα;

Το φιλαριστό ή αλλιώς layered κούρεμα, είναι η διαβάθμιση σε διαφορετικά επίπεδα στα μαλλιά. Μπορεί να ξεκινά από ψηλά στο κεφάλι, μπορεί να ξεκινά από τη μέση ή μπορεί ακόμη να γίνει και μόνο κοντά στις άκρες των μαλλιών. Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα στυλ, όπως οι φράντζες, οι αφέλειες κ.τ.λ.

Γιατί να επιλέξεις ένα φιλαριστό κούρεμα;

  1. Είναι μοντέρνο και δίνει χαρακτήρα
  2. Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές που ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου
  3. Ξεφορτώνεσαι τα καμμένα μαλλιά, χωρίς να χάνεις μήκος
  4. Τα φιλαριστά κουρέματα δίνουν κίνηση και όγκο
  5. Αισθάνεσαι το κεφάλι σου πιο ελαφρύ
  6. Είναι πιο εύκολα στο styling, ιδίως αν έχεις σπαστά ή σγουρά μαλλιά

Σε ποιες ταιριάζουν τα φιλαριστά μαλλιά;

  • Το φιλάρισμα δίνει όγκο, κίνηση και διάσταση στα φλατ, άτονα μαλλιά
  • Δίνει σχήμα και στυλ στα βαριά, χοντρά, σπαστά μαλλιά
  • Εξισορροπεί τον όγκο σε πολύ σγουρά μαλλιά και δίνει κίνηση
  • Ξεφορτώνεται την ψαλίδα από τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, χωρίς να χάσουν μήκος

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται