Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φριτάτα Με Λαχανικά Και Φέτα

Φριτάτα με λαχανικά και φέτα - The Cover

Σήμερα φτιάχνουμε την πιο νόστιμη φριτάτα με λαχανικά και φέτα! Μεσογειακές γεύσεις, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, για εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και πάνω από όλα χορταστικές συνταγές!

Η φριτάτα είναι το απόλυτο πιάτο, που θα συγκεντρώσει τα απομεινάρια του ψυγείου σου και θα λειτουργήσει σαν γεύμα για όλες τις ώρες της ημέρας. Η συνταγή που θα σου δώσουμε εμείς σήμερα, είναι πλήρως θρεπτική και χορταστική, έχει άμυλο, πρωτείνη και βιταμίνες και αν συνοδέψεις και με ψημένο ψωμί, μπορεί σίγουρα να είναι το πρωινό σου ή το κυρίως γεύμα, που θα σου παρέχει ενέργεια μέχρι το τέλος της ημέρας σου.

Επιπλέον, είναι ότι πιο γρήγορο μπορείς να φτιάξεις, απαιτεί υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και είναι μέσα στις Μεσογειακές γεύσεις, οπότε πιστεύουμε πως θα σου αρέσει αρκετά.

Μαγειρικά tips για την φριτάτα

Στην φριτάτα, μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο βρίσκεται στο ψυγείο σας. Σαλάμια, πιπεριές, ντοματίνια, ντομάτα κομμένη σε κύβους, ακόμη και τριμμένα τυριά πριν την βάλετε στο φούρνο, ώστε να πιάσει μια ωραία τραγανή κρούστα.

Αν αποφασίσουμε να προσθέσουμε και ντομάτα, την σοτάρουμε στο τηγάνι πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας, ώστε να εξατμιστούν όλα τα ζουμιά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Πιο Νόστιμο Τιραμισού Που Έχεις Φάει Ποτέ

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για την πιο νόστιμη και αφράτη φριτάτα με λαχανικά και μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Φριτάτα Με Λαχανικά Και Φέτα

Recipe by The Cover teamCourse: BRUNCHCuisine: ΙΤΑΛΙΚΗDifficulty: ΕΥΚΟΛΗ
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Total time

25

minutes

Φριτάτα με πατάτες, τυρί φέτα, κολοκυθάκι, μανιτάρια

Συστατικά

  • 4 αυγά

  • 4 κτ.σπ. γάλα

  • 1/4 φλ.τυρί φέτα

  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους

  • 1 κολοκυθάκι κομμένο ρε ροδέλες

  • 100 γραμ. μανιτάρια

  • 1 κπ. ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • μαύρο πιπέρι

  • μαιντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Προσθέτουμε το τυρί φέτα θρυμματισμένο και ανακατεύουμε
  • Σε ένα μπολ, βράζουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν καλά
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πατάτες, τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι μέχρι να ροδίσουν
  • Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα αυγά με την φέτα
  • Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Όταν αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με ψημένο ψωμί

Σημειώσεις

  • Μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριές, ντοματίνες, ντομάτα κομμένη σε κύβους, τριμμένα τυριά πριν την βάλετε στο φούρνο