Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποια κοινά καλλυντικά μπορείς να αλλάξεις με φυσικά προϊόντα

Κάνε την αλλαγή! Δες ποια είναι τα φυσικά καλλυντικά που είναι καλύτερα από καλλυντικά εμπορίου και αντικατέστησε τα.

Η βιομηχανία της φυσικής “ομορφιάς” γνωρίζει μεγάλη άνθιση, καθώς ο κόσμος ενημερώνεται όλο και περισσότερο και καταλήγει να αποφεύγει πολλά καλλυντικά και πολλά αμφίβολα ή τοξικά συστατικά καλλυντικών, επενδύοντας όλο και περισσότερο σε φυσικά καλλυντικά, σε οργανικά καλλυντικά και γενικότερα σε προϊόντα με σύσταση φυσικής προέλευσης.

Η αλήθεια είναι πως όσες κάνουν “στροφή” στα φυσικά προϊόντα, παρατηρούν μεγάλη αλλαγή στο δέρμα τους, με κύριο αποτέλεσμα την ηρεμία του δέρματος και τον κατευνασμό των ερεθισμών, αφού πολλά από τα συστατικά που εμπεριέχονται στα συνηθισμένα καλλυντικά εμπορίου, μπορούν να είναι ερεθιστικά για πολλές επιδερμίδες.

Σήμερα, θα σου πούμε ποια καλλυντικά που χρησιμοποιείς καθημερινά, μπορείς να αντικαταστήσεις με φυσικά προϊόντα, που όχι μόνο θα αποτρέψουν τους ερεθισμούς, αλλά θα ωφελήσουν και το δέρμα σου.

#1. Αλόη για gel φρυδιών

Τα gel φρυδιών, μπορούν να αντικατασταθούν με αρκετά φυσικά προϊόντα, αυτό όμως που σου προτείνουμε για να μένει κάθε τρίχα στην θέση και να σου δίνουν τα πολυπόθητα γυαλιστερά φρύδια που είναι και beauty τάση, είναι ένα gel από αλόη. Με ένα βουρτσάκι για τα φρύδια ή ένα spoolie, εφάρμοσε μικρή ποσότητα στα φρύδια αρχικά χτενίζοντας τα προς τα κάτω, ώστε να πάει το gel παντού. Στην συνέχεια, χτένισε τα με ανοδική διαγώνια φορά ώστε να πάρουν την σωστή κατεύθυνση. Τα φρύδια σου θα παραμείνουν στην θέση τους, χωρίς να εμφανίσουν ανεπιθύμητα flakes όπως θα έκαναν με ένα gel φρυδιών του εμπορίου, που σίγουρα περιέχει και χημικά συστατικά.

#2. Φυτική βαζελίνη αντί για lip gloss

Στα σούπερ μάρκετ, μπορείς να βρεις και φυτική βαζελίνη εκτός από την συνηθισμένη βαζελίνη. Εφάρμοσε την είτε σαν lip balm κάτω από το κραγιόν σου, είτε επάνω από αυτό, ώστε να δώσεις την γυαλάδα και την λάμψη που θα έδινε ένα lip gloss.

#3. Αμυγδαλέλαιο αντί για προϊόντα ντεμακιγιάζ

Αντί να χρησιμοποιήσεις επιθετικά προϊόντα για ντεμακιγιάζ, χρησιμοποίησε λίγο αμυγδαλέλαιο. Το αμυγδαλέλαιο δεν θα αφαιρέσει μόνο το αδιάβροχο μακιγιάζ και την σκληρή αδιάβροχη μάσκαρα, αλλά θα απομακρύνει και το σμήγμα από το πρόσωπο σου, ενώ συγχρόνως θα το κρατά ενυδατωμένο.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται