Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Γαλακτικό οξύ: ιδιότητες, οφέλη στο δέρμα

Γαλακτικό οξύ: τι είναι, πώς παράγεται, ποιες οι ιδιότητες του, πώς και πότε να το χρησιμοποιήσεις και τα καλύτερα σέρουμ με λακτικό οξύ

Υπάρχουν αμέτρητα συστατικά καλλυντικών που μπορούν να βοηθήσουν με τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα και μια ομάδα από αυτά τα συστατικά, τα οποία προκαλούν ντόρο τα τελευταία χρόνια, είναι τα οξέα. Από το γλυκολικό οξύ και το αζελαϊκό οξύ, μέχρι το γαλακτικό οξύ για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα, όλα μπορούν να βρουν μια θέση στη ρουτίνα περιποίησης, αρκεί να ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει το καθένα.

Τι είναι το γαλακτικό οξύ και ποιες οι ιδιότητες του

Το γαλακτικό οξύ όπως και το γλυκολικό οξύ, ανήκει στα πιο δυνατά οξέα, τα (ΑΗΑ) άλφα-υδρόξυ-οξέα, είναι όμως πολύ πιο ήπιο από το γλυκολικό οξύ και κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες, αφού δεν προκαλεί την ίδια ευαισθησία και φωτοευαισθησία στο δέρμα. Στον οργανισμό μας, το γαλακτικό οξύ παράγεται καθώς κινούνται οι μύες κατά την διάρκεια άσκησης, στο skincare όμως, παίζει εντελώς διαφορετικό ρόλο.

Παράγεται από λαχανικά ή γάλα, έχει απολεπιστικές και αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί ιδιαίτερα να ωφελήσει με τις ουλές, την υπερμελάγχρωση, την ήπια ακμή και τα μικρά σπυράκια στο δέρμα όχι μόνο του προσώπου αλλά και του σώματος.

Πώς και πότε να το χρησιμοποιήσεις

Αν υποφέρεις από θυλακική υπερκεράτωση – τα αντιαισθητικά σπυράκια στα πόδια κυρίως,που στην αισθητική ονομάζεται και chicken skin- μπορείς να ωφεληθείς ιδιαίτερα, από την απολέπιση με προϊόντα που περιέχουν λακτικό οξύ.

Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο, για να καταπολεμήσεις την εμφάνιση ήπιας ακμής, να απαλύνεις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, σου συστήνουμε να το ενσωματώσεις στην ρουτίνα περιποίησης με τον ίδιο τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιείς όλα τα οξέα. Να ξεκινήσεις με πιο μικρή συγκέντρωση λακτικού οξέος στα προϊόντα σου, -πχ. 2% συγκέντρωση- και να ανεβαίνεις σταδιακά μέχρι το 10%, όσο βλέπεις ότι το δέρμα σου το ανέχεται.

Για καλύτερα αποτελέσματα, εφάρμοσε το βράδυ, καθώς όλα τα οξέα προκαλούν ένα βαθμό ευαισθησίας στον φως του ήλιου. Το πρωί, εφάρμοσε ενυδατική με SPF και μην χρησιμοποιείς περισσότερες από 2-3 φορές την εβδομάδα, καθώς το δέρμα χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει από την απολέπιση.

Τα καλύτερα προϊόντα με γαλακτικό οξύ

Το γαλακτικό οξύ θα το βρεις κυρίως σε σέρουμ, καθαριστικά προσώπου και toners αλλά και σε προϊόντα περιποίησης σώματος, όπως απολεπιστικά body wash και λοσιόν σώματος.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις με ένα καθαριστικό προσώπου και ένα toner για να δεις πώς θα αντιδράσει το δέρμα σου, σου συστήνουμε για toner το REN Clean Skincare Ready Steady Glow Daily AHA Toner (€ 32,95) και για καθαριστικό προσώπου το Gallinée Prebiotic Foaming Facial Cleanser (19.45€) που περιέχει και προβιοτικά.

Στην πολύ πιο οικονομική πλευρά, μπορείς να εντάξεις στην ρουτίνα σου ένα σέρουμ με χαμηλή συγκέντρωση σε γαλακτικό οξύ αρχικά όπως το The Ordinary Lactic Acid 5% + HA 2% Superficial Peeling Formulation (5.95€) και όταν το δέρμα σου το συνηθίσει, μπορείς να περάσεις σε ένα σέρουμ με πιο δυνατή συγκέντρωση, όπως το The Ordinary Lactic Acid 10% + HA (€ 7,95).

Για την περιποίηση σώματος, σου προτείνουμε το AMELIORATE Smoothing Body Exfoliant (16.00€) για απολέπιση στο ντους και την λοσιόν της ίδιας εταιρείας, AMELIORATE Transforming Body Lotion (21.00€) για εφαρμογή μετά το ντους. Αυτά τα δύο προϊόντα, στοχεύουν στην θυλακική υπερκεράτωση και με την χρήση και των δύο, θα συνεχίζεται η αναγέννηση των κυττάρων, ακόμη και μετά το μπάνιο.

Δες στην φώτο, το πριν και μετά την χρήση του AMELIORATE Smoothing Body Exfoliant (16.00€) .

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται