Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Gallette Με Αχλάδια Και Φιλέ Αμυγδάλου

Διάβασε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τραγανή και συγχρόνως ζουμερή galette με αχλάδια ή αλλιώς αχλαδόπιτα

Μπορεί να διαβάζεις αμέτρητες συνταγές για μηλόπιτα, πόσο συχνά όμως βρίσκεις συνταγές για αχλαδόπιτα; Σίγουρα όχι τόσο συχνά, αν και θα έπρεπε, καθώς τα αχλάδια είναι πάρα πολύ θρεπτικά και ζουμερά φρούτα που αρέσουν σε όλους.

Φυσικά, η συνταγή που θα σου δώσουμε ενδείκνυται για να την φτιάξεις και με μήλα, κυδώνια και άλλα φρούτα εποχής.

Επίσης, κρατήστε την συνταγή της ζύμης, γιατί μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για αλμυρές πίτες. Είναι η κλασσική συνταγή για galette στα Ελληνικά γκαλέτ, μια εκδοχή πίτας από την Γαλλική κουζίνα.

Μαγειρικά tips και tips σερβιρίσματος

  • Αρχικά, προτιμήστε μετρίως μαλακά αχλάδια. Αν πάλι διαθέτετε αρκετά σκληρά αχλάδια, μπορείτε να τα ζεματίσετε για 5-6 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσει η πίτα
  • Μπορείτε να σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή και σαντιγί

Δες παρακάτω, την συνταγή μας για την πιο νόστιμη και ζουμερή γκαλέτ με αχλάδια και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News και να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Τραγανή Τάρτα Με Διάφορα Φρούτα

Αχλαδόπιτα Με Φιλέ Αμυγδάλου

Recipe by The Cover teamCourse: ΕπιδόρπιοCuisine: ΓαλλικήDifficulty: Εύκολη
Servings

8

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

40

minutes

Τραγανή αχλαδόπιτα με φιλέ αμυγδάλου

Συστατικά

  • Για την ζύμη
  • 1-1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 κτ.γλ. κρυσταλλική ζάχαρη

  • 1/4 κτ.γλ. αλάτι

  • 9 κτ.σπ. κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

  • 3-5 κτ.σπ. παγωμένο νερό

  • Για την γέμιση
  • 3 αχλάδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες

  • 1 κτ.γλ. κανέλα

  • 1 κτ.σπ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1/4 φλ. φιλέ αμυγδάλου

  • 1 αυγό για το άλειμμα της ζύμης

  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

  • Ζάχαρη άχνη προαιρετικά για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  • Πώς θα φτιάξουμε τη ζύμη
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μικρά κομμάτια ζύμης
  • Προσθέτουμε 3 κτ.σπ. παγωμένο νερό και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενωθεί η ζύμη
  • Αν είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά νερό και ξαναχτυπάμε
  • Ο σκοπός είναι η ζύμη μας να είναι μετρίως σφιχτή και να μην κολλάει
  • Κάνουμε την ζύμη μας μπάλα με τα χέρια μας και τοποθετούμε ενδιάμεσα από αντικολλητικά φύλλα ή σελοφάν. Πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια να ανοίξει σε λίγο πιο μεγάλο στρόγγυλο σχήμα
  • Βάζουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Για την γέμιση
  • Για τη γέμιση ανακατεύουμε τις φέτες αχλαδιού με την κανέλα και την ζάχαρη
  • Ετοιμασία της πίτας
  • Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη, χωρίς να αφαιρέσουμε τα αντικολλητικά χαρτιά.
  • Την ανοίγουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε και συνυπολογίζουμε ότι χρειαζόμαστε και 4-5 εκατοστά για να διπλώσουμε τις άκρες προς τα μέσα
  • Αφαιρούμε το άνω αντικολλητικό χαρτί και την μεταφέρουμε με το κάτω αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα
  • Τοποθετούμε τις φέτες αχλαδιού περιμετρικά
  • Προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου
  • Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα
  • Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τις άκρες της πίτας
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Σερβίρουμε αφού κρυώσει αρκετά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις

  • Αν δεν θέλουμε να είναι λίγο τραγανά τα αχλάδια, τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για 5-6 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρουμε στην ζύμη
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται