Η Πιο Εύκολη Συνταγή Για Γαρίδες Σαγανάκι

Νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα και φέτα!

Πεθυμήσατε θάλασσα, ούζο και καλοκαίρι; Ξέρουμε ότι έχετε απαντήσει ναι με έναν αναστεναγμό, αλλά μην αγχώνεστε. Οι πρώτες δεκαπέντε μέρες του χρόνου έχουν ήδη περάσει και πάμε ολοταχώς για Φλεβάρη. Και η σοφή παροιμία για τον Φλεβάρη που αν “φλεβίσει”, πλησιάζει το καλοκαίρι…δεν βγήκε άδικα.

Όπως έχετε καταλάβει λοιπόν, το μυαλό μας είναι ήδη εκεί, σε χρυσαφένιες παραλίες, ψαροταβέρνες και φυσικά, ορεκτικά με θαλασσινά. Και από αυτή την ανάμνηση…έχουμε εμπνευστεί σήμερα και φτιάχνουμε τις πιο νόστιμες γαρίδες σαγανάκι με φέτα και κόκκινη σάλτσα.

Ένα ορεκτικό που μπορείτε να συνοδέψετε με ρύζι ή μακαρόνια και να γίνει ακόμη και “κυρίως” πιάτο. Εμείς σήμερα θα κάνουμε μια πανεύκολη συνταγή και θα χρησιμοποιήσουμε μάλιστα έτοιμες, αποφλοιωμένες, κατεψυγμένες γαρίδες για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου. Εσείς φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκιες γαρίδες.

Τα υλικά μας που θα συμπληρώσουν τη συνταγή μας, παραδοσιακά, είναι όσα έχουμε σίγουρα στο ψυγείο μας. Πράσινες και κόκκινες πιπεριές, ντομάτες, μαϊντανό, τυρί φέτα και φυσικά κρεμμυδάκι.

Υπέροχο πιάτο σαφώς και με συνοδεία ούζου, το οποίο μπορείτε και να συμπεριλάβετε φυσικά -σε μικρή ποσότητα- και μέσα στις γαρίδες σαγανάκι για ακόμη πιο έντονη γεύση από θάλασσα και Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mac ‘n’ Cheese Στην Κατσαρόλα Εύκολο Και Υγιεινό

Χωρίς περισσότερα λόγια λοιπόν, διαβάστε παρακάτω την πολύ εύκολη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα και φέτα και γίνετε μέλη στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλες αυτές τις φανταστικές συνταγές και ακόμη περισσότερα αφιερώματα που ίσως σας ενδιαφέρουν.

Εύκολη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με κόκκινη σάλτα και φέτα - The Cover

Γαρίδες σαγανάκι

Γαρίδες σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα και φέτα και κατεψυγμένες γαρίδες
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Γεύμα Ορεκτικό
Κουζίνα Ελληνική, Μεσογειακή
Servings 4
Calories 480 kcal

Equipment

  • 1 Τηγάνι αντικολλητικό

Ingredients
  

  • 500 γραμ γαρίδες μικρές αποφλοιωμένες
  • 1 τμχ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 τμχ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 τμχ ξηρό κρεμμυδάκι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 3 τμχ ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 12 τμχ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γραμ τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 5 κτ.σπ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
  • 1 πρέζα πιπέρι κόκκινο
  • 3 κτ.σπ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κτ.γλ. ζάχαρη

Instructions
 

  • Βγάζουμε τις γαρίδες μας από την κατάψυξη και τις αφήνουμε σκεπασμένες σε σουρωτήρι, 2 ώρες πριν τις μαγειρέψουμε ώστε να βγάλουν τα νερά τους.
    500 γραμ γαρίδες
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν
    1 τμχ κόκκινη πιπεριά, 1 τμχ πράσινη πιπεριά, 1 τμχ ξηρό κρεμμυδάκι, 5 κτ.σπ. ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, κόκκινο και μαύρο πιπέρι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα ντοματίνια και αφήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει η σάλτσα μας.
    3 τμχ ντομάτες, 12 τμχ ντοματίνια, 1 πρέζα πιπέρι μαύρο, 1 πρέζα πιπέρι κόκκινο
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη κατά βούληση αν είναι ξινή η σάλτσα μας.
    1 κτ.γλ. ζάχαρη
  • Μόλις πιει το νερό ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Προσοχή, δεν θέλουν παραπάνω, ιδίως οι μικρές γαρίδες, γιατί θα αρχίσουν να σκληραίνουν
    500 γραμ γαρίδες
  • Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη φέτα, αλάτι -με προσοχή- και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε
    200 γραμ τυρί φέτα, 1 πρέζα αλάτι, 3 κτ.σπ. μαιντανό
Keyword Θαλασσινά

Κοινοποιήστε!