Πώς να διώξεις τους ανεπιθύμητους τόνους από το ξανθό

Πώς να φύγουν οι ανεπιθύμητοι τόνοι από το ξανθό των μαλλιών σου με προϊόντα για εφαρμογή στο σπίτι, που θα το φωτίσουν.

Το τέλειο φωτεινό ξανθό, είναι ο σκοπός για όλες τις φυσικές καστανές που ανοίγουν με τεχνητό τρόπο τα μαλλιά τους, δυστυχώς όμως είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί. Οι φυσικοί σκούροι τόνοι επανέρχονται ξανά και ξανά στην επιφάνεια, επιφέροντας κίτρινους ή και χάλκινους τόνους, ανάλογα με το φυσικό μας χρώμα που πάντα κρύβεται από κάτω. Εάν λοιπόν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, σίγουρα μέχρι τώρα έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο silver σαμπουάν -το οποίο στην πραγματικότητα είναι μοβ- για να εξουδετερώσεις αυτούς τους τόνους.

Τα toners χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που θέλεις κάτι πιο έντονο, πιο εμφανές και περισσότερο μόνιμο από ένα silver σαμπουάν. Επίσης, χρησιμοποιούνται και σε πιο σκούρες βάσεις σε αντίθεση με τα σίλβερ σαμπουάν.

Διάβασε: Τι Πρέπει Να Ξέρεις Για Τα Σίλβερ Σαμπουάν

Πώς Να Διώξεις Τους Ανεπιθύμητους Τόνους Από Το Ξανθό 2

Πώς κάνουμε toning σε μαλλιά με κιτρινίλα/χάλκινους τόνους

Τα τελευταία χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει κάποια προϊόντα που φέρουν πιο μόνιμο αποτέλεσμα από τα silver shampoos και αυτά λέγονται hair toners. Αυτά είναι οι ημιμόνιμες βαφές χωρίς αμμωνία. Άλλες κυκλοφορούν σε μορφή κρέμας, άλλες σε μορφή υγρού σε μπουκαλάκια, άλλες χρειάζονται και developer (οξυζενέ) άλλες το έχουν ενσωματωμένο.

Η κομμώτρια σου, αυτή την διαδικασία εξουδετέρωσης τόνων, την λέει ρεφλέ και μπορεί να επιτυγχάνει το αποτέλεσμα των toners χρησιμοποιώντας μόνιμη βαφή με αμμωνία+μαλακτική για να εξουδετερώσει αυτούς τους τόνους μετά από το ντεκαπάζ σου.

Ρεφλέ με βαφή vs ρεφλέ με toner

Στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα, με διαφορά στα συστατικά της βαφής και στην διάρκεια που θα έχει το αποτέλεσμα. Στο εξωτερικό, έχει επικρατήσει η έννοια του toning όταν χρησιμοποιούνται οι ημιμόνιμες χωρίς αμμωνία (toners) και είναι η πιο κοινή μέθοδος ρεφλέ που χρησιμοποιείται πλέον μετά το ντεκαπάζ. Βάση της λογικής, πως όταν τα λέπια της τρίχας μετά το ντεκαπάζ είναι τελείως ανοιχτά, μια ημιμόνιμη βαφή θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με μια μόνιμη, χωρίς όμως την περιεκτικότητα αμμωνίας. Άρα είναι και καλύτερη για τα μαλλιά σου.

Επιπλέον, τα toners χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό και για την τεχνική shadow root, επάνω από ανταύγειες ή μπαλαγιάζ, καθώς εξουδετερώνουν την κιτρινίλα χωρίς όμως να καλύπτουν το ξάνοιγμα της ανταύγειας. Κάτι που δεν είναι δυνατό να γίνει όταν εφαρμόζεται μόνιμη βαφή επάνω στην ανταύγεια. Το toner θα δημιουργήσει μια σκιά, ενώ η μόνιμη βαφή θα την καλύψει. Μια μικρή παρένθεση από τις τεχνικές βαφής που πρέπει να ξέρεις.

Σσ: Έχει τύχει να έχω μονιμότερα αποτελέσματα με ημιμόνιμες μετά το ντεκαπάζ, παρά με μόνιμες. Είναι κάτι που το ζητάω πλέον από τα κομμωτήρια, καθώς πολλές κομμώτριες στην Ελλάδα, δεν τα χρησιμοποιούν ακόμη.

Πώς να διαλέξεις το σωστό toner

Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψιν, είναι πως τα περισσότερα toners δουλεύουν tone on tone, δηλαδή αν τα μαλλιά σου βρίσκονται σε ένα επίπεδο ξανθό 9, θα χρειαστεί να διαλέξεις κάποιο toner του 9. Αν είναι ξανθό σκούρο επιπέδου 7, θα χρειαστεί να διαλέξεις toner αριθμού 7 κ.ο.κ.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζεις πως οι κίτρινοι/μπανανί τόνοι εξουδετερώνονται με μοβ, οι χάλκινοι με μπλε και οι χρυσοί με μπλε βιολέ. Στις περισσότερες γραμμές με toner προϊόντα όμως, θα βρεις ένα μοβ και ένα μπλε, τα οποία μπορείς να αναμείξεις εσύ.

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν να εφαρμόσεις το toner

  • Καταρχάς, έχε υπόψιν πως με τα toners, μπορείς όχι μόνο να εξουδετερώσεις τόνους, αλλά και να εναποθέσεις άλλους τόνους. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις ξανθό της άμμου ή κάποιο ξανθό περλέ, σε ισόποση 1:1 ποσότητα μέσα στο εξουδετερωτικό toner ώστε να πετύχεις ακριβώς την απόχρωση που επιθυμείς. Κάποια από αυτά (όπως τα Wella Color Fresh) δεν χρειάζονται καν ανάμειξη με οξυζενέ και ήδη συνδυάζουν διάφορους τόνους μέσα στο μπουκάλι, όπως θα δεις παρακάτω.
  • Εάν το toner χρειάζεται developer (οξυζενέ) καλό είναι να αγοράζεις το αντίστοιχο οξυζενέ της ίδιας μάρκας και σειράς, καθώς είναι σχεδιασμένα να εφαρμόζονται σε συνδυασμό, για να δίνουν το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Ένα ρεφλέ το δίμηνο αρκεί για σταθερό αποτέλεσμα. Αν εφαρμόζεις κάθε 15-20 ημέρες και ένα silver shampoo, το ραντεβού σου στο κομμωτήριο σίγουρα θα μπορέσεις να το περιορίσεις μόνο για το ξάνοιγμα/βαφή της ρίζας ή για τις ανταύγειες ή ότι άλλο κάνεις.
  • Το ρεφλέ πρέπει να εφαρμόζεται πάντα σε βρεγμένα και καλά σκουπισμένα με πετσέτα μαλλιά.
  • Όση περισσότερη ώρα το κρατήσεις στα μαλλιά σου, τόσο πιο έντονο θα είναι και το αποτέλεσμα.
  • Έχε υπόψιν, πως αν χρησιμοποιήσεις ΜΟΝΟ σαντρέ τόνους για εξουδετέρωση των ανεπιθύμητων τόνων, το αποτέλεσμα μπορεί να βγει λίγο μουντό και λίγο πιο σκούρο από ότι φαντάζεσαι. Αν θέλεις να είναι λίγο πιο φωτεινό συνδύασε με λίγο μπεζ toner ή με λίγο χρυσό ή με περλέ.

Δες ακόμη: Πώς Να Λύσεις Τα Πιο Κοινά Προβλήματα Μαλλιών

Τα βήματα για να εξουδετερώσεις τους ανεπιθύμητους τόνους από το ξανθό με toner μαλλιών

  • Χώρισε τα μαλλιά σου σε sections με την βοήθεια κλάμερ, για να περάσεις το toner σταδιακά σε όλο το κεφάλι. Για να σιγουρευτείς πως έχει πάει παντού, μόλις τελειώσεις με την εφαρμογή χτένισε τα μαλλιά σου. Μετά τα πρώτα 5 λεπτά, χτένισε ξανά και κάνε ελαφρύ μασάζ σε όλα τα μαλλιά.
  • Όσο περνάει η ώρα τσέκαρε το χρώμα με έναν καθρέφτη, για να είσαι σίγουρη πως βγαίνει η απόχρωση που επιθυμείς.
  • Εάν ετοιμάζεσαι να επισκεφθείς το κομμωτήριο για να βάψεις την ρίζα σου η οποία έχει κατέβει αρκετά, περίμενε πρώτα να κάνεις την ρίζα σου και έπειτα μπορείς να εφαρμόσεις το toner που επιθυμείς στο σπίτι, ώστε να αποφύγεις το έξτρα κόστος.
  • Γενικά απέφευγε την εφαρμογή του toner στην φυσική σου ρίζα όταν έχει κατέβει αρκετά, για να μην επηρεάσει την απόχρωση πριν το ραντεβού σου για ξάνοιγμα.
BLEACH LONDON White Toner Kit

BLEACH LONDON White Toner Kit €7,45

Αυτό το kit για εφαρμογή στο σπίτι, θα εξουδετερώσει κίτρινους τόνους για να κρατήσει τα πλατινέ/silver/κατάξανθα μαλλιά λαμπερά και χωρίς ανεπιθύμητους τόνους. Ημιμόνιμο αποτέλεσμα διάρκειας 15-20 λουσίματα. Περιλαμβάνει μάσκα επανόρθωσης για να αφήσει τα μαλλιά σου λεία και ενυδατωμένα.


Wella Professionals Color Fresh 0/89 Σαντρέ Περλέ

Wella Professionals Color Fresh 0/89 Σαντρέ Περλέ 12,72€

Εξουδετέρωσε άμεσα τους κίτρινους τόνους με αυτό το mixed toner της Wella, που θα εναποθέσει και ξανθό περλέ σε πολύ ανοιχτά ξανθά μαλλιά. Η ποσότητα επαρκεί για 2 εφαρμογές και διαρκεί για 6-8 λουσίματα. Δες ακόμη περισσότερους τόνους Color Fresh.


Οι επαγγελματικές σειρές toner που λατρεύουμε

Εκτός από τα κορυφαία Redken Shades EQ που επιτέλους βρίσκουμε στην χώρα μας, μια από τις πιο διάσημες σειρές toners που χρησιμοποιούνται στα κομμωτήρια του εξωτερικού, είναι τα Igora Vibrance του Schwarzkopf. Χρειάζεσαι το developer της ίδιας σειράς, είτε το gel είτε την κρέμα και τα χρώματα που βρίσκεις είναι αμέτρητα.

Για απλό toning επιλέξτε developer 1.9% (6 vol.) είτε σε κρέμα, είτε σε gel (βρείτε τα εδώ). Για να αραιώσετε το toner και να μην έχει έντονο χρωματικό αποτέλεσμα, μπορείτε να αναμείξετε και με Schwarzkopf Igora Vibrance Ενισχυτικό Λάμψης.

Παράδειγμα: αν θέλετε να αναμείξετε Ξανθό μπεζ + Ενισχυτικό Λάμψης + Οξυζενέ, η αναλογία θα είναι 1:1:2. (30ml Ξανθό μπεζ + 30ml Ενισχυτικό λάμψης + 60ml Developer).

Igora Vibrance color chart
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται