Όλοι οι λόγοι που δεν πετυχαίνει το ξανθό σου

Σήμερα θα σου εξηγήσουμε γιατί δεν πετυχαίνει το ξανθό σου, από τα λάθη που μπορεί να κάνεις εσύ μέχρι τα λάθη που μπορεί να έγιναν στο κομμωτήριο

Ένα από τα μηνύματα που μας στέλνετε πολύ συχνά, καθώς θαυμάζετε όλα αυτά τα υπέροχα μπαλαγιάζ που συγκεντρώνουμε για εσάς, είναι πως δε μπορείτε να πετύχετε την σωστή απόχρωση ξανθού.

Καταρχάς, ελπίζουμε πως δεν επιχειρείτε ένα diy ντεκαπάζ. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και έρθετε σε συνεννόηση με την hairdresser δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλήξετε στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

#1. Έχεις πολύ σκούρα βάση

Οι φυσικές βάσεις και οι τόνοι που κρύβονται από κάτω @source

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όσο πιο σκούρη η βάση σου, τόσο πιο ζεστοί τόνοι κρύβονται από κάτω. Και κάθε φορά που θα ξεκινάει να ξεθωριάζει η βαφή σου, οι θερμοί τόνοι θα κάνουν την επανεμφάνιση τους. Για να φτάσεις σε ένα ξανθό επιπέδου 9, ενώ είσαι μελαχρινή επιπέδου 3, πρέπει να περάσεις από όλους τους τόνους που υπάρχουν ενδιάμεσα. Καθώς ανοίγουν τα μαλλιά σου, οι τόνοι που υπάρχουν κάτω από κάθε επίπεδο, αποκαλύπτονται.


#2. Δεν άνοιξαν αρκετά τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια του ντεκαπάζ

Είτε έγινε εσκεμμένα είτε από λάθος, μπορεί να μην έχεις την απόχρωση ξανθού που επιθυμείς, λόγω του ότι τα μαλλιά σου δεν έχουν ανοίξει αρκετά. Έτσι, αν έχεις φτάσει σε ένα ξανθό επιπέδου 7-8 από το 3, δε μπορείς με το ρεφλέ να ανοίξεις περισσότερο. Ιδίως αν εφαρμοστεί και σαντρέ μετά το ντεκαπάζ -που σίγουρα θα μπει σαντρέ σε αυτό το επίπεδο-, το μαλλί σου θα δείχνει ακόμη πιο σκούρο.

Ξέρουμε πως είναι απογοητευτικό, αλλά είναι και καλύτερο για τα μαλλιά σου. Αν έχεις αρκετά σκούρα βάση, σου συστήνουμε να ανοίξεις τα μαλλιά σου σε 2 ή και σε 3 sessions. Στην πρώτη επίσκεψη στο κομμωτήριο, να φτάσεις στο ξανθό επιπέδου 6-7 και στην δεύτερη επίσκεψη στο 9. Έτσι, θα έχουν χρόνο ενδιάμεσα τα μαλλιά σου να επανέλθουν, χωρίς να ταλαιπωρηθούν με μεγαλύτερη διάρκεια εφαρμογής ντεκαπάζ ή με πιο δυνατό ντεκαπάζ.


#3. Χρησιμοποιείς βαφές του εμπορίου και θερμικά εργαλεία

Γιατί δεν πετυχαίνει το ξανθό σου - The Cover

Εάν νομίζεις πως οι βαφές που αγοράζεις από τα super-market είναι το ίδιο με μια επαγγελματική βαφή, πίστεψε μας…δεν είναι. Οι περισσότερες είναι εμπλουτισμένες με συστατικά που συγχρόνως προστατεύουν τα μαλλιά σου και τα ενυδατώνουν βαθιά, για αυτό και κοστίζουν περισσότερο.

Αν χρησιμοποιείς τις βαφές του εμπορίου χρόνια, μπορεί να διαπιστώσεις πως είναι δυσκολότερο να γίνει αποχρωματισμός στα μαλλιά σου, καθώς αυτές οι βαφές αλλάζουν πραγματικά το PH της τρίχας και διεισδύουν στον πυρήνα της. Επιπλέον, τα κάνουν εύθραυστα και όταν θα προσπαθήσεις να τα ανοίξεις με ντεκαπάζ…θα καούν. Αναπόφευκτο. Σαν να ρίχνεις οινόπνευμα στη φωτιά.

Για να είναι τα μαλλιά σου σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να αντέξουν το ντεκαπάζ, άσε τα μαλλιά σου να μακρύνουν φυσικά για τουλάχιστον 1 χρόνο και χωρίς να τα βάφεις με βαφές του εμπορίου.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζεις πως τα θερμικά εργαλεία μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη φθορά στα μαλλιά σου από το ντεκαπάζ. Όταν όμως αυτά είναι σε καλή κατάσταση, η σωστή χρήση ντεκαπάζ δεν θα προκαλέσει τόση φθορά όση προκαλεί πχ. το πιστολάκι και το συνεχές τράβηγμα των μαλλιών με τη βούρτσα. Για αυτό και σου συνιστούμε να περιορίσεις την χρήση θερμικών εργαλείων. Διάβασε πώς να κάνεις μπούκλες χωρίς θερμότητα.


#5. Έχει διαταραχθεί το ph των μαλλιών σου

Εάν το PH των μαλλιών σου είναι πολύ όξινο, τα λέπια της τρίχας είναι πολύ δυσκολότερο να ανοίξουν με το ντεκαπάζ ή να απορροφήσουν την βαφή. Το PH της τρίχας, όπως είπαμε διαταράσσεται από τις πολλές βαφές -ιδίως αυτές του εμπορίου- τα πολλά προϊόντα styling αλλά και τα θερμικά εργαλεία. Όταν τα μαλλιά σου λοιπόν βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση απαιτείται δυνατότερος βαθμός οξυζενέ ώστε να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας.


#4. Δεν χρησιμοποιήθηκαν οι σωστοί τόνοι βαφής

Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο αφιέρωμα, δεν υπάρχει μόνο ένας τόνος ξανθού. Υπάρχουν αμέτρητοι και όμως από τα περισσότερα Ελληνικά κομμωτήρια -όχι σε όλα-, βγαίνεις με το συνηθισμένο μουντό σαντρέ ξανθό. Αυτό που βασικά…ταιριάζει σε λίγες. Ξεκαθάρισε στην colorist ότι θέλεις φωτεινή απόχρωση και ίσως έτσι πετύχεις το ξανθό που θέλεις. Διάβασε τις ωραιότερες αποχρώσεις ξανθού για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει.


#6. Δεν περιποιείσαι σωστά τα μαλλιά σου

Φυσικά, όταν πετύχεις το ξανθό των ονείρων σου δεν αρκεί αυτό. Το ξανθό θέλει δέσμευση και περιποίηση. Συχνές μάσκες για ενυδάτωση και θρέψη, λούσιμο με sulfate-free προϊόντα, ένα λούσιμο με silver shampoo κάθε 2-3 εβδομάδες και ένα ρεφλέ κάθε 2-3 μήνες. Και πάλι, αν είσαι φυσική μελαχρινή, καθώς ξεθωριάζει το χρώμα, πάντα θα βγαίνουν οι κόκκινοι τόνοι από κάτω. Αν δεν ακολουθείς όλα αυτά τα βήματα, το ξεθώριασμα απλά θα γίνει πιο γρήγορα.

Μην ξεχνάς ακόμη, πως τα συχνά κουρέματα είναι όντως ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις υγιή τα μαλλιά σου. Διάβασε πώς να φροντίσεις τα βαμμένα μαλλιά.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται