Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Γιατί χρειάζεσαι το ginseng στην ρουτίνα σου

Ginseng ιδιότητες οφέλη στην ομορφιά

Ginseng στην ομορφιά: όσα πρέπει να ξέρεις για το θαυματουργό αντιγηραντικό φυσικό συστατικό

Αν είσαι fan των καθαρών φυτικών συστατικών της ομορφιάς και θέλεις τα μέγιστα από τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος σου, τότε πρέπει να γνωρίζεις όσα περισσότερα γίνεται για τα φυτικά συστατικά.

Με ένα από τα πιο σημαντικά φυτικά συστατικά για αντιγήρανση θα ασχοληθούμε σήμερα, που δεν είναι άλλο από το ginseng.

Ιδιότητες και οφέλη του ginseng στην ομορφιά

Το ginseng χρησιμοποιείται για αρκετούς αιώνες στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική, για να κουράρουν διάφορες παθήσεις. Είναι ένα γλυκό βότανο, αποκαλούμενο ως “ρίζα της αθανασίας” και οι θεραπευτικές του ιδιότητες συμπεριλαμβάνουν την αύξηση της αντοχής, την αντιφλεγμονώδη δράση, την διέγερση αλλά και τον κατευνασμό των νεύρων.

Όσον αφορά την ομορφιά, το ginseng έχει πολλά οφέλη όταν εμπεριέχεται σε προϊόντα περιποίησης, καθώς είναι πλούσιο σε βιοδραστικά συστατικά και βιταμίνες. Πολυσακχαρίτες, γλυκοπρωτείνες, παντοθενικό οξύ, βιταμίνες Β1, Β2, Β12, σαπωνίνες και ανόργανα συστατικά, οξυγονώνουν τα κύτταρα και συντελούν στην υγεία των κυττάρων. Επομένως, προσδίδουν υγιή, λαμπερή και πιο νεανική όψη.

Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ginseng καθυστερούν την διαδικασία της γήρανσης, προστατεύοντας από την φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Δες ακόμη: Calendula ιδιότητες και χρήσεις για το δέρμα

Σε ποιες επιδερμίδες ταιριάζει το ginseng

Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους επιδερμίδας, ενδείκνυται για όσες γυναίκες θέλουν μια ρουτίνα με στόχο την αντιγήρανση. Θαμπή και κουρασμένη όψη, λεπτές γραμμές, πρώτες ρυτίδες καθώς και σακούλες κάτω από τα μάτια, είναι τα κύρια προβλήματα που μπορείς να καταπολεμήσεις με την εφαρμογή προϊόντων με ginseng.

Τα καλύτερα προϊόντα με ginseng

Origins Ginzing Energy-Boosting Gel Moisturizer

Origins Ginzing Energy-Boosting Gel Moisturizer 27,50€


Mario Badescu φυτικό ενυδατικό σέρουμ με τζίνσενγκ, κηραμίδια, gingko (31,95€)


PIXI eye patches για λάμψη

PIXI eye patches για ενυδάτωση κάτω από τα μάτια και λάμψη (26.45 €)