Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το Βίντεο Που Πρέπει Να Δεις Πριν Ανοίξεις Τα Μαλλιά Σου

Ντεκαπάζ πώς γίνεται με ασφάλεια για τέλειο χρώμα - The Cover

Ντεκαπάζ: πώς γίνεται με ασφάλεια για τέλειο χρώμα και υγιή μαλλιά. Ένα βίντεο που πρέπει να δεις πριν επισκεφθείς το κομμωτήριο.

Αν έχεις σκούρα μαλλιά και έχεις επιχειρήσει να ανοίξεις τα μαλλιά σου στο παρελθόν…σίγουρα ξέρεις. Η φθορά από την χρήση ντεκαπάζ με οξυζενέ, είναι αναπόφευκτη. Ή μήπως όχι;

Το λάθος που κάνουν πολλοί hair stylists μόλις βλέπουν σκούρα βάση, είναι να επιλέξουν άμεσα το πιο δυνατό οξυζενέ, συνήθως βαθμών 40, σε άλλες περιπτώσεις 30. Πολλοί hair stylists επίσης, πιστεύουν πως το οξυζενέ 10 βαθμών, δεν είναι αρκετά δυνατό για να ανοίξει μια πολύ σκούρα βάση. Και εδώ πάλι, βλέπουμε ένα μεγάλο λάθος, το οποίο ευθύνεται και για την αντίληψη πως το να επιχειρήσεις να ανοίξεις τα μαλλιά σου μερικούς τόνους, μπορεί να είναι καταστροφικό για την υγεία των μαλλιών σου.

Όπως έχουμε πει σε προηγούμενα αφιερώματα και πιο ειδικά στα αφιερώματα μυστικό για τέλειο ξανθό και πώς να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το ντεκαπάζ, το σταδιακό ξάνοιγμα είναι αυτό που θα προστατέψει τα μαλλιά σου από την φθορά και θα αφαιρέσει το σκούρο χρώμα με ασφάλεια.

Εκτός από αυτό όμως, ένας άλλος παράγοντας που θα διασφαλίσει πως δε θα σου μείνουν τα μαλλιά στο χέρι μετά την απομάκρυνση του ντεκαπάζ, είναι η χρήση οξυζενέ πολύ χαμηλού βαθμού. Το οξυζενέ 20 βαθμών, ακόμη και αυτό των 10 βαθμών, είναι ικανά να αφαιρέσουν τα σκούρα χρώματα με ασφάλεια.

Το πείραμα

Όπως θα δεις και στο βίντεο πείραμα παρακάτω, σε φυσικές σκούρες τούφες μαλλιών, εφαρμόζονται για τον ίδιο χρόνο οι 4 διαφορετικοί βαθμοί οξυζενέ, σε συνδυασμό με σκόνη ντεκαπάζ φυσικά. 10,20,30 και 40 βαθμοί εφαρμόζονται στις τούφες, μέσα σε αλουμινόχαρτα για ανάπτυξη θερμότητας, καλύτερη διείσδυση του ντεκαπάζ και επιτάχυνση της διαδικασίας.

Το αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα μετά το πέρας των 30 λεπτών, είναι σίγουρα διαφορετικό στον τόνο κάθε τούφας, με πιο ανοιχτό τόνο στην τούφα που εφαρμόστηκε το οξυζενέ 40 βαθμών. Το 20 με το 30, έχουν ίδιο τονικό αποτέλεσμα, ενώ το 10αρι οξυζενέ, είναι αρκετά πιο σκούρο.

Τι γίνεται όμως μετά την δεύτερη εφαρμογή; Μετά την εφαρμογή ίδιων βαθμών στις ίδιες τούφες και μετά το πέρας επιπλέον 45 λεπτών, το 10αρι προλαβαίνει ακόμη και το 40αρι και έτσι, όλες οι τούφες καταλήγουν στο ίδιο τονικό αποτέλεσμα.

Το συμπέρασμα

Το πιο δυνατό οξυζενέ, μπορεί να είναι το πιο γρήγορο αλλά όπως όλοι ξέρουμε, δεν είναι το πιο ασφαλές. Όταν θα επισκεφθείς το κομμωτήριο, για να ανοίξεις τα μαλλιά σου, ζήτησε σταδιακό ξάνοιγμα με πολύ χαμηλού βαθμού οξυζενέ και πιο συγκεκριμένα ζήτησε να μην χρησιμοποιήσουν στα μαλλιά σου 30 ή 40 βαθμούς. Μπορεί να χρειαστείς δυο και τρεις επισκέψεις για να καταλήξεις στο στόχο σου με το 10αρι ή το 20αρι, αλλά δεν θα καταστρέψεις τα μαλλιά σου και αυτό είναι σίγουρα πιο σημαντικό από το να αποκτήσεις πιο ανοιχτό χρώμα μαλλιών.

Να θυμάσαι, το καλύτερο ντεκαπάζ…είναι το αργό ντεκαπάζ.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το βίντεο, δείτε το εδώ.