Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υπηρεσίες κομμωτηρίου που διαρκούν λιγότερο από 2 ώρες για να ανανεωθείς

Τρόποι να ανανεώσεις το hairlook σου σε 2 ώρες

Δες ποιοι είναι οι 10 καλύτεροι τρόποι να ανανεώσεις το hairlook σου σε λιγότερο από 2 ώρες στο κομμωτήριο

Υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών. Αυτές που λατρεύουν να επισκέπτονται το κομμωτήριο και αυτές που το βλέπουν σαν…αναγκαίο κακό. Στην εποχή του κορονοϊού μάλιστα, ίσως απλά δεν θέλεις να περνάς πολλές ώρες μέσα σε κλειστούς χώρους. Αν όμως τα μαλλιά σου εξαρτώνται από συχνές τεχνικές διεργασίες για να συντηρήσεις ένα συγκεκριμένο hairlook, τότε οι επισκέψεις σου σίγουρα είναι αρκετά συχνές.

Υπάρχουν όμως πολλές υπηρεσίες στο κομμωτήριο, που μπορείς να προτιμήσεις για να ανανεώνεις το look σου, οι οποίες δεν διαρκούν περισσότερο από 1 ώρα. Φυσικά, στο διάστημα της μίας ώρας, δεν περιλαμβάνουμε το χτένισμα, που από μόνο του μπορεί να διαρκέσει μισή ώρα επιπλέον. Καλοκαιράκι είναι άλλωστε, πόσες έχουμε την υπομονή για πιστολάκι με 40 βαθμούς Κελσίου;

Στο παρελθόν μάλιστα, σου έχουμε ήδη πει πώς να συντηρήσεις το μπαλαγιάζ σου, χωρίς να περάσεις 7-8 ώρες στο κομμωτήριο για να ανανεωθείς και σίγουρα είναι ένα άρθρο που θα βρεις πολύ ενδιαφέρον, αν αγαπάς το μπαλαγιάζ.

Δες παρακάτω, 10 υπηρεσίες κομμωτηρίου που θα σου χαρίσουν τέλειο hairlook και μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις σε Facebook και Instagram, για ακόμη περισσότερη μόδα και ομορφιά καθημερινά.

#1. Root Shadow

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 1 ΩΡΑ max.

Αν τα λευκά έχουν κατέβει, αν έχεις ένα ολικό ξανθό και θέλεις μια πιο φυσική ρίζα, τότε η υπηρεσία του ρεφλέ στην ρίζα με μια ημιμόνιμη βαφή είναι ότι πιο γρήγορο, αλλά και οικονομικό. Οι μόνιμες βαφές μπορεί να θέλουν 45 λεπτά, αλλά οι ημιμόνιμες δρουν εξπρές ακόμη και μέσα σε 10-20 λεπτά, έχεις ένα fresh αποτέλεσμα, ενώ επίσης δεν πρόκειται να καλύψουν το ξανθό σου όπως κάνουν οι μόνιμες. Αν προσθέσεις την εφαρμογή και το λούσιμο, η διάρκεια της επίσκεψης σου δεν θα ξεπεράσει την μία ώρα. Μάθε ακόμη περισσότερα για την τεχνική Root Shadow.


#2. Toning

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 1 ΩΡΑ max.

Το toning είναι η διαδικασία του ολικού ρεφλέ στα μαλλιά σου. Στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, οι hair stylists το κάνουν με ημιμόνιμες βαφές χωρίς αμμωνία -όπως και το shadow root- και εφαρμόζεται για να διορθώσει τον τόνο ή να εναποθέσει χρώμα στα μαλλιά. Όπως και το Root Shadow, δεν διαρκεί περισσότερο από μια ώρα στο σύνολο, ιδίως όταν εφαρμόζεται με gel toners μέσα από μπουκάλι. Στην φώτο που βλέπεις, έχουν χρησιμοποιηθεί τα Igora Vibrance, που δεν χρειάζονται περισσότερο από 10 λεπτά, ιδίως όταν εφαρμόζονται σε πολύ ανοιχτές βάσεις. Μάθε ακόμη περισσότερα για τα hair toners.


#3. Hand Painted Partial Balayage

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 1-1,5 ΩΡΑ max.

Το τμηματικό/μερικό, διεθνώς γνωστό ως partial balayage, είναι η ανανέωση ορισμένων τμημάτων του μπαλαγιάζ σου. Συνήθως αφορά το στεφάνι ή μόνο τις άκρες των μαλλιών ή μόνο τις ρίζες. Έτσι, σε πολύ λιγότερο χρόνο, με πολύ λιγότερα χρήματα, ανανεώνεις το look σου, ενδιάμεσα από τις επισκέψεις σου στο κομμωτήριο για full head balayage. Λόγω του ότι στην συγκεκριμένη τεχνική δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα και διαχωρισμός ανταύγειας, είναι πολύ γρήγορη σαν εφαρμογή. Ο περισσότερος χρόνος της παραμονής σου, αφορά την αναμονή δράσης του ντεκαπάζ. Αν επιλέξεις και ρεφλέ, σίγουρα η παραμονή σου θα αυξηθεί. Αν όχι, σε 1-1,5 ώρα θα είσαι έτοιμη. Μάθε περισσότερα για το partial balayage.


#4. Smart Blonding

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 2 ΩΡΕΣ max.

Πρόσφατα, κάναμε αφιέρωμα στο smart blonding, μια έξυπνη τεχνική για ξάνοιγμα μαλλιών, που βλέπουμε να εφαρμόζουν όλο και περισσότεροι hair stylists. Είναι εύκολη, γρήγορη, ασφαλής, ανανεώνει το look σου στο στεφάνι και ίσως και στην κορυφή και δεν χρησιμοποιεί περισσότερα από 30 αλουμινόχαρτα. Μισή ώρα για την εφαρμογή, μισή ώρα για την αναμονή δράσης του ντεκαπάζ, ρεφλέ και λούσιμο, υπολόγιζε γύρω στις 2 ώρες max. Διάβασε περισσότερα για το έξυπνο blonding.


#5. Moneypiece highlights

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 1-1,5 ΩΡΑ max.

Αν και πολλοί το μπερδεύουν με τις rogue ανταύγειες που θα δεις παρακάτω, το moneypiece στην κομμωτική, είναι οι δύο πιο φωτεινές ανταύγειες που πλαισιώνουν με έναν πολύ φυσικό τρόπο, σαν να έχουν ανοίξει περισσότερο από τον ήλιο. Γίνεται με πολλές τεχνικές, με πιο δημοφιλείς τις κρεπαρισμένες ανταύγειες+babylights ή με hair painting ελεύθερη τεχνική. Για εμάς η δεύτερη είναι η πιο φυσική και σαφώς καλύτερη. Όποια και αν επιλέξει να σου κάνει ο hair stylist, σαν εφαρμογή δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά. Ο χρόνος αναμονής είναι γύρω στη μισή ώρα. Πολλές φορές μπορεί να μην γίνει καν ρεφλέ και να δοθεί ο τόνος με ένα silver shampoo. Διάβασε περισσότερα για τις moneypiece ανταύγειες.


#6. Rogue ανταύγειες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 1-1,5 ΩΡΑ max.

Όπως σίγουρα καταλαβαίνεις από το παράδειγμα στην φώτο, οι διαφορές μεταξύ money piece και rogue highlights είναι εμφανείς. Οι rogue ανταύγειες προερχόμενες από τα 90s, αποτελούν ένα statement στα μαλλιά σου, έχουν μεγαλύτερο πλάτος και οι χρωματισμοί έχουν έντονη αντίθεση με το υπόλοιπο κεφάλι. Εφαρμογή είτε με μόνιμη fashion βαφή, είτε με ντεκαπάζ και αναμονή δράσης, συν το λούσιμο, υπολόγισε 1-1,5 ώρα μάξιμουμ.


#7. Peek-a-boo ανταύγειες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 1 ΩΡΑ max.

Αν έχεις βαρεθεί την μονοτονία οι peek-a-boo ανταύγειες που ξεπροβάλλουν μέσα από τα μαλλιά σου -σε όποιο χρώμα και αν επιλέξεις- είναι διακριτικές, δεν αλλάζουν το look σου δραματικά και κοστίζουν ελάχιστα. Διάβασε περισσότερα για το coloblocking hair trend.


#8. OLAPLEX θεραπεία

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 1 ΩΡΑ max.

Φυσικά δεν γίνεται να μιλάμε για υπηρεσίες κομμωτηρίου, χωρίς να αναφέρουμε το OLAPLEX. Η επαγγελματική θεραπεία αναδόμησης μαλλιών, που πραγματικά έχει επίδραση στα μαλλιά. Αν λοιπόν τα μαλλιά σου υπόκεινται συχνά σε τεχνικές διεργασίες και είναι αρκετά ταλαιπωρημένα, θα σου συστήναμε 1 φορά το μήνα, να κάνεις μια βαθιά θεραπεία Olaplex στο κομμωτήριο, ώστε να τα επαναφέρεις σιγά-σιγά στην αρχική τους κατάσταση.

Olaplex όσα θέλεις να ξέρεις

#9. Κούρεμα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 1 ΩΡΑ max.

Αμέτρητα κουρέματα και για να ανανεωθείς, δεν έχεις παρά να αποφασίσεις ποιο σου ταιριάζει. Εμείς έχουμε πολλά αφιερώματα για να πάρεις ιδέες:


#10. Bowlayage

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 1-1,5 ΩΡΑ max.

Μια τεχνική για την οποία δεν έχουμε πλήρες αφιέρωμα -σύντομα, υποσχόμαστε- είναι το bowlayage ή αλλιώς tip-out. Αφορά τις γυναίκες που έχουν ήδη ξανθά μαλλιά και αυτά έχουν αποκτήσει αντιαισθητικούς χρυσούς/πορτοκαλί τόνους. Είναι το γρήγορο ντεκαπάζ στις άκρες σε βρεγμένα μαλλιά που απορροφούν πιο ομοιόμορφα το ντεκαπάζ, καθώς επίσης ξανοίγουν και με πιο ελεγχόμενο τρόπο, αφού δεν κλείνονται μέσα σε αλουμινόχαρτα. Είναι φανταστική τεχνική για ανανέωση μπαλαγιάζ, ιδίως όταν αυτό ξεκινά αρκετά πιο κάτω από την ρίζα. Χαρίζει πιο φωτεινό ξανθό σε μισή ώρα περίπου, ενώ στη συνέχεια γίνεται το λούσιμο και το ρεφλέ.