Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι Είναι Τα Hair Toners Και Πότε Πρέπει Να Χρησιμοποιούνται

Μάθε τα πάντα για τα toner μαλλιών και για την τεχνική του toning.

Το toning μαλλιών και τα toners, τα οποία είναι και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την διαδικασία του toning, τείνουν πλέον να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές τεχνικές ρεφλέ και τις μόνιμες βαφές για την τεχνική διεργασία του ρεφλέ των μαλλιών.

ALSO READ: Οι Καλύτερες Μάσκες Για Ταλαιπωρημένα Μαλλιά

Για να εξηγήσουμε τι είναι το toning, πρέπει πρώτα να σου εξηγήσουμε τι είναι τα hair toners και που διαφέρουν από τις κοινές βαφές. Διάβασε παρακάτω και μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις σε Facebook και Instagram για ακόμη περισσότερη μόδα και ομορφιά καθημερινά.

Τι είναι τα toners μαλλιών

Τα toners είναι ένα είδος βαφών που κυκλοφορούν είτε σε υγρή, είτε σε gel είτε σε κρεμώδη μορφή. Είναι ημιμόνιμης διάρκειας και στα συστατικά τους δεν περιέχεται αμμωνία. Επομένως, είναι και λιγότερο βλαβερά από τις μόνιμες βαφές που περιέχουν αμμωνία. Τα οξυζενέ με τα οποία συνδυάζονται τα toners, είναι συνήθως της ίδιας σειράς καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν σωστά μαζί.

Επιπλέον, τα οξυζενέ αυτά είναι λιγότερο δυνατά από αυτά που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις μόνιμες βαφές.

View this post on Instagram

A post shared by HAIRMVMT (@hairmvmt)

Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται το toning

Τα toners χρησιμοποιούνται για να δώσουν χρώμα ή/και για να διορθώσουν τον τόνο των μαλλιών. Η διαδικασία εφαρμογής του toner, είναι το λεγόμενο toning και εφαρμόζεται είτε μετά το ντεκαπάζ, είτε για να φρεσκάρετε τον τόνο των μαλλιών ενδιάμεσα από τεχνικές βαφής όπως είναι το μπαλαγιάζ.

Εάν για παράδειγμα κάνετε μπαλαγιάζ κάθε 6 μήνες, ενδιάμεσα μπορείτε να φρεσκάρετε τον τόνο των μαλλιών σας ή και να τον αλλάξετε, κάνοντας ένα toning.

Όπως πολύ σωστά εξηγεί μια διάσημη balayage artist (εδώ), όταν γίνεται ρεφλέ δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν μόνο η εξουδετέρωση των ανεπιθύμητων τόνων, αλλά και το χρώμα που επιθυμούμε να εναποθέσουμε. Για αυτό και ένα σαντρέ ρεφλέ, δεν είναι πάντα η λύση. Εκτός αυτού, όταν το toning γίνεται μόνο με σαντρέ αποχρώσεις, το αποτέλεσμα τείνει να δείχνει πολύ μουντό. Άλλο όμως το ψυχρό και άλλο το…μουντό.

Με τα toners επίσης, μπορεί η/ο hairdresser σας, να πετύχει ένα shadow root, ένα πολύ εντυπωσιακό color melt ή ένα reverse μπαλαγιάζ, όπως στην φώτο που ακολουθεί. Διάβασε περισσότερα για τις τεχνικές βαφής μαλλιών.

Μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν για παστέλ χρωματισμούς, σε ανοιχτές βάσεις όπως στην φώτο που ακολουθεί.

Τέλος, τα hair toners μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν ξανά διάσταση στα μαλλιά, με τα λεγόμενα lowlights (ανταύγειες σε σκούρους τόνους)

Πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται έναντι της μόνιμης βαφής

Το toning είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Αμερική και όχι μόνο. Δυστυχώς, δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας και στα κομμωτήρια βλέπουμε ακόμη να χρησιμοποιούνται ευρέως μόνο μόνιμες βαφές, ακόμη και σε περιπτώσεις που η μόνιμη βαφή δεν είναι απαραίτητη.

Μάλιστα, οι καλύτεροι hairdressers παγκοσμίως, προτιμούν τα toners έναντι της μόνιμης βαφής μετά από χημικές διεργασίες που περιλαμβάνουν την χρήση ντεκαπάζ και ιδίως μετά το περίφημο μπαλαγιάζ. Καθώς μετά την χρήση ντεκαπάζ τα λέπια της τρίχας είναι ήδη ανοιχτά, τα μαλλιά μπορούν πολύ εύκολα να απορροφήσουν την ημιμόνιμη βαφή, χωρίς έτσι να είναι απαραίτητη η αμμωνία ή κάποιο πολύ δυνατό οξυζενέ.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η εφαρμογή των toners γίνεται -χωρίς να μεσολαβήσει εξουδετερωτικό σαμπουάν ή μαλακτική- απευθείας στα βρεγμένα μαλλιά, αφού φυσικά έχει ξεπλυθεί το ντεκαπάζ. Η διαδικασία είναι απίστευτα γρήγορη, αφού μέσα σε 5 λεπτά τα μαλλιά σας ήδη αλλάζουν τόνο. Έπειτα, συνεχίζεται κανονικά η υπόλοιπη διαδικασία του λουσίματος.

Τι δεν μπορούν να κάνουν τα hair toners

Καταρχάς δε μπορούν να ανοίξουν τα μαλλιά σου. Ένα βασικό τους χαρακτηριστικό είναι πως μπορούν να λειτουργήσουν μόνο tone-on-tone. Έτσι, ένα ξανθό επιπέδου 9 δε μπορεί γίνει ξανθό επιπέδου 10. Μπορεί όμως με την σωστή απόχρωση toner να δείξει πιο φωτεινό, καθώς πχ. τα σαντρέ toners μπορούν να δείξουν πιο σκούρα στα μαλλιά, σε αντίθεση με τα περλέ ή τα χρυσά που κάνουν το ξανθό να δείχνει πιο φωτεινό.

Μία περίπτωση ακόμη κατά την οποία θα μπορούσαν να μην ενδείκνυνται τα toners, είναι όταν έχουμε πολλά λευκά μαλλιά. Τα λέπια της τρίχας που έχει χάσει το χρώμα της, ανοίγουν δυσκολότερα. Έτσι, η χρήση δυνατότερων προϊόντων γίνεται απαραίτητη.

Και πάλι όμως, κάποιες σειρές toners όπως η Igora Vibrance, διαθέτουν και toners με διπλό pigment (εντονότερες χρωστικές) και πιο δυνατό οξυζενέ (4%, 13 Vol.) με το οποίο ο/η εκάστοτε hairdresser μπορεί να καλύψει περισσότερες περιπτώσεις.

Στην Αμερική η νο.1 μάρκα και σειρά που χρησιμοποιείται στα κομμωτήρια, είναι η Redken Shades EQ και συνήθως είναι υπεύθυνη για τα πολύ εντυπωσιακά μπαλαγιάζ που βλέπεις στο instagram. Η ποικιλία σε χρωματισμούς είναι απίστευτα μεγάλη και σίγουρα δεν περιορίζεται στα συνηθισμένα σαντρέ που βλέπουμε να χρησιμοποιούνται στην πλειονότητα των Ελληνικών κομμωτηρίων.

Δες κάποια καταπληκτικά αποτελέσματα με την χρήση toners.

Θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα για τα toners και το πώς να διορθώσεις τον τόνο των μαλλιών σου; Διάβασε: Πώς να διώξεις τους ανεπιθύμητους τόνους από το ξανθό των μαλλιών σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται