Πώς Να Φροντίσεις Τις Τσάντες Σου

Κοινοποιήστε!

Πώς να φροντίσεις τις τσάντες σου και ιδιαίτερα τις δερμάτινες που χρίζουν ειδικής φροντίδας. Διάβασε τα tips που πρέπει να ξέρεις για να τις κρατήσεις για πολλά χρόνια.

Η τσάντα είναι ένα βασικό αξεσουάρ για οποιοδήποτε σύνολο. Μια τσάντα καλής ποιότητας απαιτεί ένα υψηλό επίπεδο ακρίβειας σε ραφή και χειροτεχνία, αλλά και σε υψηλής ποιότητας υλικά. Επομένως, η σωστή φροντίδα είναι ύψιστης σημασίας, ειδικά αν πρόκειται για πολυτελή ή designer τσάντα.

Μια πολυτελής τσάντα είναι μια καλή επένδυση που μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά. Για παράδειγμα, μια τσάντα από οίκους όπως Chanel και Celine, κοστίζει αρκετά χρήματα αλλά αν τη φροντίζετε σωστά, θα σας εξυπηρετήσει για μια ζωή και θα μπορέσετε να την χαρίσετε στην επόμενη γενιά.

Εάν αγαπάτε πολύ τη μόδα και τα ποιοτικά κομμάτια, μια ποιοτική τσάντα βρίσκεται σίγουρα στη συλλογή σας.

Φυσικά, ποιοτικές τσάντες δεν είναι μόνο οι designer τσάντες, καθώς υπάρχουν πολλά brands τα οποία προσφέρουν υψηλές ποιότητας δημιουργίες, με πολύ χαμηλότερο κόστος από μια Celine τσάντα. Επιπλέον, υπάρχουν designer outlets όπως το The Outnet και το YOOX, όπου βρίσκεις designer τσάντες σε τιμές ως και -80% της κανονικής τους τιμής.

Επίσης, το να επενδύσετε σε τσάντες είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από το να επενδύετε σε πολυτελή ρούχα, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να συνδέονται με τις τάσεις μόδας που έρχονται και παρέρχονται. Έτσι, σίγουρα θα τις κρατήσετε στη συλλογή σας, για περισσότερα χρόνια από ένα trendy φόρεμα. Για παράδειγμα, μια κλασική tote τσάντα που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 θα εξακολουθεί να είναι κλασική σήμερα.

ALSO READ: Που Θα Βρεις Τα Καλύτερα Πλεκτά

Αναμφίβολα όμως, τίποτα δεν κρατάει για πάντα χωρίς σωστή φροντίδα. Για να τις κρατήσετε λοιπόν όσο περισσότερο μπορείτε, διαβάστε τα tips παρακάτω και μη ξεχάσετε να κάνετε follow την σελίδα μας σε Facebook και Instagram για ακόμη περισσότερη μόδα και ομορφιά καθημερινά.

#1. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΑ

Ο χώρος της ντουλάπας μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση αν είναι περιορισμένος, αλλά αν μπορείτε να κάνετε χώρο σε ένα ράφι, είναι προτιμότερο να τις αποθηκεύσετε όρθιες. Γεμίστε τις με χαρτομάντιλα ή παλιά μπλουζάκια για να διατηρήσετε το σχήμα τους (προσέξτε ωστόσο, να μην τις γεμίζετε υπερβολικά).

Τοποθετήστε τις σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες ή στις συνοδευτικές πάνινες τσάντες (κάθε καλή τσάντα συνοδεύεται από μια πάνινη τσάντα προστασίας όταν την αγοράζετε) και τοποθετήστε δίπλα-δίπλα στο ράφι. Ξεχωρίστε τις με διαχωριστικά ή κομμάτια από χαρτόνι ώστε να μην στηρίζονται η μία στην άλλη. Εάν οι μεταλλικές λεπτομέρειες, όπως πχ. τα φερμουάρ από μια τσάντα ακουμπάν σε μια άλλη, μπορούν να προκαλέσουν γρατζουνιές. Καλύψτε τις αλυσίδες τους με χαρτί ή αποθηκεύστε ιμάντες και αλυσίδες μέσα στην τσάντα για να αποφύγετε τις γρατζουνιές.

#2. ΚΡΑΤΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΥΓΡΑΣΙΑ

Δεν θα σου συνιστούσαμε ποτέ να τις αποθηκεύσεις σε πατάρια, υπόγεια κτλ. και γενικότερα σε χώρους όπου επικρατεί υγρασία. Οι μπίλιες που βρίσκεις σε μικρά σακουλάκια όταν αγοράζεις μια δερμάτινη τσάντα υπάρχει λόγος που υπάρχουν. Το λεγόμενο silica gel, απορροφά την υγρασία για αυτό και δε πρέπει να το πετάς ποτέ. Το δέρμα ως φυσικό υλικό, μπορεί να παράξει μούχλα σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, για αυτό είναι μεγάλης σημασίας να κρατάς τις τσάντες σου κάπου που δεν εκτίθενται σε υγρασία.

#3. ΜΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ

Το περίσσιο βάρος, όπως είναι φυσικό μπορεί να χαλάσει το σχήμα της τσάντας σου. Ιδίως αν είναι δερμάτινη, αφού το δέρμα παίρνει το σχήμα που του δίνεις με τον καιρό. Για αυτό το λόγο δε πρέπει να ξεχνάς μέσα βαριά αντικείμενα, αλλά ούτε και να την παραφορτώνεις με περιττά βάρη όταν την παίρνεις μαζί σου. Η συχνή χρήση μιας πολυτελούς τσάντας, είναι ο γρηγορότερος τρόπος να χαλάσει. Άλλαζε τσάντες όσο πιο συχνά μπορείς για να σου κρατήσουν περισσότερο.

#4. ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Αν την χρησιμοποιείς συχνά, το εσωτερικό της μπορεί να γεμίζει από άχρηστα πράγματα και περιττό βάρος που μπορεί να προκαλέσει τσακίσεις και γρατζουνιές από κλειδιά και άλλα αντικείμενα. Σκέψου αν αλήθεια χρειάζεσαι όλα αυτά που παίρνεις μαζί σου.

#5. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΙΣ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ ΣΩΣΤΑ

Όσο και αν μπαίνεις σε πειρασμό να τις προστατεύσεις κάνοντας επάλειψη με κάποιο έλαιο…μη το κάνεις. Οι περισσότερες designer τσάντες, κατά την διαδικασία του tanning εμποτίζονται με προστατευτικά συστατικά. Αν όμως μετά από όλα τα tips καταφέρεις να την γρατζουνίσεις, απλά τρίψε την γρατζουνιά απαλά με το δάκτυλο σου ώστε να την πιέσεις προς τα μέσα. Αν δε πιάνει, πότισε μια μπατονέτα με μικρή ποσότητα λευκού ξυδιού ή ηλιέλαιου και τρίψε απαλά την γρατζουνιά. Έπειτα με ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα σκούπισε απαλά την περίσσεια πιέζοντας απαλά προς τα μέσα. Αν αφαιρεθεί η γυαλάδα στο σημείο, εφάρμοσε ένα διάφανο βερνίκι για παπούτσια.

#6. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩ

Μην την αφήνεις ποτέ στο πάτωμα και μην την εκθέτεις ποτέ σε βροχή. Εάν λεκιαστεί όσο είσαι έξω, μην χρησιμοποιείς ποτέ baby μαντηλάκια και γενικότερα προϊόντα που περιέχουν λανολίνη για να την καθαρίσεις.

Κοινοποιήστε!