Πώς Να Διαλέξεις Το Σωστό Κόκκινο Κραγιόν Για Το Χρώμα Της Επιδερμίδας Σου

Πώς να διαλέξεις κόκκινο κραγιόν: διάλεξε το σωστό κόκκινο κραγιόν για το χρώμα της επιδερμίδας σου και το χρώμα των μαλλιών σου.

Σκούρα/καστανά μαλλιά + μεσαία επιδερμίδα

Ως μεσογειακής καταγωγής, οι περισσότερες Ελληνίδες έχουμε μεσαία επιδερμίδα που σημαίνει πως μαυρίζει εύκολα και προσαρμόζεται. Το καλοκαίρι μπορείς να προτιμήσεις γήινα κόκκινα με βάση το πορτοκαλί ενώ το χειμώνα μπορείς να φορέσεις κόκκινα με βάση το μπλε. Το ιδανικό για εμάς, σε κάθε εποχή, είναι το ουδέτερο καθαρό κόκκινο χωρίς ζεστούς ή ψυχρούς υποτόνους αλλά και τα γήινα κόκκινα, όπως το κεραμιδί. Σκέψου ακόμη κόκκινα Βουργουνδίας.

Monica Bellucci red lipstick
Η Monica Bellucci με ζεστό και ψυχρό κόκκινο κραγιόν

Φυσικά ξανθά μαλλιά/Φυσικά κόκκινα μαλλιά + λευκή/ροζ επιδερμίδα

Στον Σκανδιναβικό τύπο πρέπει να αποφεύγονται τα έντονα κόκκινα με βάση το πορτοκαλί, που θα έρχονται σε άσχημη αντίθεση με την λευκή/ροζ επιδερμίδα. Προτίμησε ένα κόκκινο κραγιόν με βάση το μπλε ή με βάση το ροζ, που θα αναδεικνύει το ροζ της επιδερμίδας σου. Σκέψου κόκκινα του κρασιού, κερασί κόκκινα και berry κόκκινα. Μην το παρακάνεις με τις σκούρες αποχρώσεις γιατί κινδυνεύεις να δείξεις goth.

Φυσικά, η λευκή επιδερμίδα σου είναι και ο κενός καμβάς σου, που μπορείς να διαμορφώσεις με το ανάλογο foundation και την ανάλογη απόχρωση ρουζ ώστε να φορέσεις όποια απόχρωση κόκκινου θέλεις. Συνδύασε πορτοκαλοκόκκινα κραγιόν με γήινα πορτοκαλί/κεραμιδί ρούζ ή bronzer και μπορντοκόκκινα κραγιόν με ροζ/σάπιο μήλο/φυσικά ρουζ.

Emma Stone red lipstick
Η Emma Stone με κόκκινο κραγιόν με πορτοκαλί βάση αριστερά με μπλε βάση δεξιά

Σκούρα μαλλιά + σκούρη επιδερμίδα

Ιδανικές αποχρώσεις για σένα, είναι οι γήινες αλλά και οι έντονες κοραλλί. Απέφυγε τις μπλε/κόκκινες που μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου.

Πώς να διαλέξεις κόκκινο κραγιόν | The Cover
Nicole Scherzwinger/Selena Gomez

Μαύρα μαλλιά + ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Ο Ασιατικός τύπος, όταν περιέχει περισσότερο κίτρινο, αναδεικνύεται με κόκκινα κραγιόν που έχουν ως βάση το πορτοκαλί, ενώ όταν η επιδερμίδα είναι ολόλευκη, ταιριάζουν πραγματικά όλες οι κόκκινες αποχρώσεις.

Asian model red lipstick


Kαστανόξανθα/κάραμελ μαλλιά + κάραμελ/μεσαία επιδερμίδα

Τα γήινα κόκκινα, τα βαθιά κόκκινα και τα πορτοκαλοκόκκινα, βγάζουν προς τα έξω τον γήινο τόνο της επιδερμίδας σου και την κολακεύουν.

JLo red lips

[small_title title=”SHOP”]

MAC lip duo Ruby Woo

ΜΠΛΕ ΒΑΣΗ: MAC Ruby Woo κραγιόν 1.8gr/10€ & Ruby Woo μολύβι χειλιών 13,60€

 

MAC lip duo Diva Burgundy

ΚΑΦΕ ΒΑΣΗ: MAC Diva lipstick 1.8gr/10€ & Burgundy lip liner 13.60€

 

MAC lip duo Chili Chicory

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΒΑΣΗ: MAC Chili lipstick 1.8gr/10€ & Chicory lip liner 13.60€

No Comments Yet

Comments are closed