Πώς Να Διαλέξεις Το Σωστό Nude Κραγιόν Για Τον Τόνο Σου

Κοινοποιήστε!

Το κραγιόν που ταιριάζει σε όλες, αρκεί να βρεις την σωστή απόχρωση.

Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το σωστό nude κραγιόν δεν είναι εύκολο να το βρεις. Η απόχρωση που σου ταιριάζει εξαρτάται από το πόσο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα έχεις, αλλά και από τους υποτόνους της επιδερμίδας σου.

Για την ακρίβεια, πρέπει να το διαλέξεις με τα ίδια κριτήρια που διαλέγεις ένα foundation. Αυτό φυσικά, εάν δεν θέλεις να μοιάζεις με ζόμπι.

Επιπλέον, το nude κραγιόν πρέπει πάντα να συνδυάζεται με lip liner σε πιο σκούρα απόχρωση, ώστε να μην χαθούν τα χείλη σου. Δύο από τα καλύτερα universal lip liners για nude κραγιόν, είναι το Nude Truffle της NYX (4,12€) για taupe, ροζ mauve, ροζ κάραμελ, nude peach τόνους και το Nude Beige της NYX (4,12€) για πιο ζεστά nudes όπως κάραμελ, true beige nudes, ανοιχτά καφέ και gold nudes.

Eπιπλέον, έχε υπόψιν πως το να βρεις ένα nude κραγιόν που να αναδεικνύει τον τόνο σου, δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, αφού υπάρχουν πραγματικά αμέτρητες αποχρώσεις και συνδυασμοί χρωμάτων, τόνων και υποτόνων στα κραγιόν.

NUDE ΚΡΑΓΙΟΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ, ΠΟΡΣΕΛΑΝΙΝΕΣ ΚΑΙ ΡΟΔΑΛΕΣ (fair & light, sallow & pink)

ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΕ ΨΥΧΡΟΥΣ ΥΠΟΤΟΝΟΥΣ

Εάν ανήκεις στην πολύ ανοιχτόχρωμη πλευρά και εάν η επιδερμίδα σου έχει ψυχρούς υποτόνους, τότε θέλεις σίγουρα να μείνεις μακρυά από εντελώς άχρωμα nude κραγιόν, τα οποία θα σε κάνουν να δείχνεις ακόμη πιο χλωμή και θα “ξεπλένουν” το πρόσωπο σου. Δύο άψογα κραγιόν για εσένα είναι το Pay Day και το Joyride από της σειρά The Ross Collection της Huda Beauty. Βρες τα εδώ.

View this post on Instagram

A post shared by pati dubroff (@patidubroff)

Διάλεξε ένα nude κραγιόν με ροζ ή μπλε υποτόνους και έντονες χρωστικές (αρκετά pigmented), που θα δώσει χρώμα στα χείλη σου και θα ζωντανέψει την επιδερμίδα σου. Salmon pink, ροζέ, vintage rose. Απέφυγε αυστηρά τα κραγιόν με κίτρινους υποτόνους ή τα κλασσικά μπεζ.

ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟΥΣ ΥΠΟΤΟΝΟΥΣ

Εάν έχεις ανοιχτή επιδερμίδα με ζεστούς υποτόνους, τότε μπορείς να κινηθείς σε περισσότερες αποχρώσεις όπως είναι τα nudes με ροδακινί υποτόνους (όπως το NYX Lip Cream στην απόχρωση London), στα ανοιχτά καφέ με ροζ υποτόνους ή και στα φυσικά ροζ (όπως το NYX Soft Matte Lip Cream στην απόχρωση Cannes).

NUDE ΚΡΑΓΙΟΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΡΟΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ (light to medium)

Μπορείς άνετα να φορέσεις κλασσικά μπεζ (όπως το Laura Mercier Velour Extreme στην απόχρωση Respect), nude με ροδακινί υποτόνους (όπως το Maybelline Superstay Matte Ink στην απόχρωση 55 Driver), nude με ροζ υποτόνους. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι να διαλέξεις μια απόχρωση που είναι πιο σκούρη ή πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σου, ώστε να μην γίνεται ένα με τα χείλη σου. Θα σε συμβουλεύαμε, εάν έχεις λεπτά χείλη και θέλεις να τους δώσεις όγκο, να προτιμήσεις μια απόχρωση πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σου. Ακόμη 2 από τα αγαπημένα μας nudes είναι σίγουρα το Anniversary και το Staycation από την σειρά The Icons της Huda Beauty. Βρες τα εδώ.

ΓΙΑ ΣΤΑΡΕΝΙΕΣ, ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ (olive & medium & bronzed)

Εσύ ανήκεις σίγουρα στις πιο τυχερές, αφού μπορείς να βρεις αμέτρητες αποχρώσεις να σου ταιριάζουν. Τα nude με ροδακινί και σαμπανιζέ υποτόνους (όπως το Becca Glow Lip GLoss στην απόχρωση Citrine) θα εξισορροπήσουν τον τόνο της επιδερμίδας σου προσθέτοντας ζεστούς τόνους, ενώ τα χρυσά nude (όπως το Estee Lauder Pure Color Envy στην απόχρωση 110 Discreet Nude) μπορούν να σε φωτίσουν και να δώσουν ένα πολύ εντυπωσιακό lip look. Ακόμη τα glossy κάραμελ (όπως το Too Faced Tutti Frutti στην απόχρωση “Show Me Your Coconuts“) και τα taupe μπορούν να δείξουν πολύ εντυπωσιακά επάνω σου, ιδίως όταν συνδυάζονται με μεσαίες αποχρώσεις στα μαλλιά.

ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ (dark)

Για πολύ σκούρες επιδερμίδες οι σοκολατί και οι true beige αποχρώσεις (όπως το Sephora Cream Lip Shine στην απόχρωση Surnatural Blush), οι ροζέ κάραμελ (όπως το NARS Velvet Lip Glide στην απόχρωση Unlaced) και οι ροζ mauve είναι ιδανικές, ενώ υπάρχει επίσης και η επιλογή να αφήσεις το φυσικό χρώμα των χειλιών σου να φανεί, εφαρμόζοντας μόνο ένα glowy lip gloss όπως το Gloss Bomb Universal από την Fenty Beauty.

Κοινοποιήστε!