Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι Να Κάνεις Με Τα Γκρίζα Μαλλιά

Τι να κάνω τα γκρίζα μαλλιά 10 λύσεις για το πρόβλημα σου - The Cover

Τι να κάνω τα γκρίζα μαλλιά μου; Να τα καλύψω με βαφές, να τα αφήσω στο φυσικό τους, ή να τα ανοίξω για να κρύβονται;

Γκρίζα μαλλιά τέλος! Ή μήπως όχι; Διάβασε παρακάτω, 10 τρόπους να αντιμετωπίσεις αυτό το πολύ συνηθισμένο δίλημμα, για να αποφασίσεις αν θα τα καλύψεις ή αν θα τα καμουφλάρεις και να μην αναρωτηθείς ποτέ ξανά “τι να κάνω τα γκρίζα μαλλιά μου;”

Αν υποθέσουμε πως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία γυναικών που έχουν έστω και λίγα γκρίζα μαλλιά από μικρή ηλικία, τότε σίγουρα ξέρεις πόσο εκνευριστικό είναι το δίλημμα του τι να κάνεις τα γκρίζα μαλλιά. Να τα καλύψεις; Να τα καμουφλάρεις με μόνιμο τρόπο; Να τα καμουφλάρεις καθημερινά με προσωρινές λύσεις; Να τα αφήσεις στο φυσικό τους;

Σήμερα θα σου αριθμήσουμε όλες τις λύσεις για το αιώνιο πρόβλημα, για να σταματήσεις να αγχώνεσαι.

Φυσικά, επειδή οι περισσότερες λύσεις από αυτές που σου προτείνουμε περιλαμβάνουν ξάνοιγμα, διάβασε πώς να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το ντεκαπάζ και πώς να καλύψεις τα γκρίζα σου προσωρινά, μέχρι να αποφασίσεις τι θα τα κάνεις.

Διάβασε μέχρι το τέλος, καθώς οι τρόποι να καλύψεις τα γκρίζα σου είναι πραγματικά πολλοί και βρες ποιος σου ταιριάζει. Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Facebook για να παρακολουθείς τα τελευταία νέα στον τομέα της μόδας και της ομορφιάς καθημερινά.

#1. Μπαλαγιάζ από τη ρίζα

Αν παρακολουθείς τα αφιερώματα μας για το μπαλαγιάζ, τότε ήδη έχεις διαβάσει σε αρκετά από αυτά, πως είναι και ο καλύτερος τρόπος να καμουφλάρεις τα γκρίζα, αρκεί η κομμώτρια σου να το ανεβάσει μέχρι τη ρίζα. Έτσι, ακόμη και 50% γκρίζα να έχεις, σίγουρα καθώς κατεβαίνουν θα χάνονται μέσα στα ξανθά. Βέβαια, πρέπει να διαλέξεις και μια αρκετά ανοιχτή απόχρωση, η οποία αν είσαι αρκετά μελαχρινή, δεν πρέπει να γίνει σε μια επίσκεψη, για να μη καούν τα μαλλιά σου.

Επιπλέον, για να παραμείνει εμφανές το ξανθό ως τη ρίζα, δε πρέπει να γίνει ρεφλέ με μόνιμη βαφή στη ρίζα γιατί θα την καλύψει. Ζήτησε από την κομμώτρια ένα shadow root με ημιμόνιμη βαφή χωρίς αμμωνία για να δημιουργηθεί απλά μια σκιά, χωρίς να χαθεί η ανταύγεια.

#2. Κάλυψε τα με μια ιριδίζουσα παστέλ απόχρωση

Δείχνει νεανικό, fresh και είναι ένας ακόμη τρόπος να χάνονται τα γκρίζα καθώς μακραίνουν. Αν μάλιστα έχεις αρκετά ανοιχτή βάση, μπορείς εύκολα να φτάσεις σε αυτό το χρώμα.

#3. Babylights

Αν έχεις περισσότερα από 50% γκρίζα, οι πολύ λεπτές ξανθές ανταύγειες είναι ο καλύτερος τρόπος να τα καμουφλάρεις. Καθώς τα μαλλιά σου θα μακραίνουν, τα γκρίζα θα χάνονται μέσα στα ξανθά ενώ η σκούρα ρίζα σου θα φαίνεται σαν να δημιουργεί ένα φυσικό shadow root.

#4. Face μπαλαγιάζ με αντίθεση

Αν ανήκεις σε αυτές που έχουν γκρίζα μόνο στο στεφάνι, τότε ενίσχυσε το look κάνοντας το να δείχνει επιμελημένο, με ένα face μπαλαγιάζ ή με ένα Money piece hairlook. Μη φοβάσαι να υιοθετήσεις αποχρώσεις με έντονες αντιθέσεις καθώς είναι μια hot τάση για το 2021.

#5. Το σαντρέ είναι ο καλύτερος φίλος σου

Το σαντρέ είναι ο καλύτερος σου φίλος αν έχεις ανταύγειες στα μαλλιά σου ή αν έχεις γκρίζα μαλλιά σε αρκετά ανοιχτή βάση. Με ένα απλό σαντρέ ρεφλέ, η βάση σου θα παίρνει ένα γκρίζο τόνο που θα τα κάνει περισσότερο ομοιόμορφα χρωματικά.

#6. Αγκάλιασε τα γκρίζα σου

Το φυσικό μαλλί έχει γίνει μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια και μαζί του έγινε τάση και το να υιοθετείς τα γκρίζα σου. Αν μέχρι τώρα τα έβαφες σκουρότερα και μόλις τώρα πήρες απόφαση να τα αφήσεις στο φυσικό τους, διευκόλυνε τον εαυτό σου με μια πιο ομαλή μετάβαση σε αυτό το look. Πώς; Ζητώντας από τον κομμωτή σου να ακολουθήσει το φυσικό σου pattern, κάνοντας σου ανταύγειες στα συγκεκριμένα σημεία που έχεις γκρίζα και αφήνοντας τα σκούρα όπου δεν έχεις γκρίζα. Απλά, πρέπει σίγουρα να τα αφήσεις να μεγαλώσουν 2-3 πόντους, ώστε να είναι εμφανές το φυσικό σου pattern. Διάβασε για το κίνημα των γκρίζων μαλλιών.

#7. Πολλοί διαφορετικοί τόνοι ξανθού + shadow root

Οι πολλοί διαφορετικοί τόνοι ξανθού σε συνδυασμό με ένα διακριτικό shadow root θα μπερδεύουν πολύ το μάτι σε πολύ ανοιχτό ξανθό.

Τι να κάνω τα γκρίζα μαλλιά 10 λύσεις για το πρόβλημα σου - The Cover

#8. Γκρι/ασημί ολικό χρώμα

Ο πιο σίγουρος τρόπος να καμουφλάρεις τα γκρίζα σου μαλλιά, όταν ξεπερνούν το 70%-80% είναι να τους δώσεις ένα χρώμα που πλησιάζει το γκρίζο αλλά φαίνεται τεχνητό. Το γκρι και το ασημί είναι οι δύο τόνοι που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα. Δες ασημί μπαλαγιάζ για να πάρεις ιδέες.

#9. Κούρεμα + πλατινέ ολικό χρώμα

Ο συνδυασμός ενός pixie κουρέματος με πλατινέ ξανθή απόχρωση, είναι απίστευτα σέξι και θα σε βοηθήσει να κάνεις την μετάβαση στα γκρίζα πολύ πιο εύκολα.

#10. Μπαλαγιάζ με εξατομικευμένη τοποθέτηση

Ένα τμηματικό μπαλαγιάζ, επιλέγει τα μέρη των μαλλιών στα οποία θα γίνει το ξάνοιγμα, για ένα εντελώς εξατομικευμένο αποτέλεσμα. Αν δεν θέλεις να ντεκαπάρεις όλα σου τα μαλλιά, ώστε να τα κρατήσεις όσο πιο ακέραια γίνεται, τότε ένα partial μπαλαγιάζ είναι η καλύτερη λύση για σένα που έχεις σε συγκεκριμένα σημεία γκρίζα μαλλιά. Είμαστε σίγουρες πως θα σου αρέσει, καθώς είναι και πολύ χαμηλής συντήρησης και απαιτεί λιγότερο χρόνο, άρα και μικρότερο κόστος.