Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να βρεις τον τόνο της επιδερμίδας σου

Υποτόνοι δέρματος - τεστ για να βρεις τον τόνο της επιδερμίδας σου

Υποτόνοι δέρματος: Έχεις ψυχρή, ζεστή ή ουδέτερη επιδερμίδα; Κάνε το τεστ και διαπίστωσε το, ώστε να διαλέγεις πάντα τα σωστά καλλυντικά.

Ακόμη και εάν δεν γνωρίζεις τι χρώμα είναι η επιδερμίδα σου ή τι ακριβώς είναι οι υποτόνοι δέρματος, σίγουρα ξέρεις πως το να διαλέγεις τα σωστά προϊόντα μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό.

Ιδίως αφού ένα λάθος foundation ή ένα λάθος concealer μπορεί να δείξει ξένο στο πρόσωπο σου και να μην ενσωματώνεται στην χρωματική σου βάση. Μην στενοχωριέσαι όμως, σε βεβαιώνουμε πως υπάρχουν ακόμα και πολλές celebs που δεν το γνωρίζουν και βασίζονται αποκλειστικά στις μακιγιέρ για να διαλέγουν σωστά προϊόντα ή για να κάνουν ένα basic μακιγιάζ.

Αρχικά, θα πρέπει να διαλέγεις concealer 1 τόνο πιο φωτεινό από την επιδερμίδα σου ενώ το foundation θα πρέπει να είναι επακριβώς στον ίδιο τόνο με την επιδερμίδα σου, ώστε να ενσωματώνεται άψογα σε πρόσωπο και λαιμό.

Έτσι, δημιουργείται ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα που μπορεί να καλύπτει και να φωτίζει ταυτόχρονα, στα σημεία που πρέπει.

Μην ξεχνάς, πως το foundation είναι η βάση σου για να δημιουργήσεις έναν “κενό” καμβά, ώστε να μπορείς με άλλα προϊόντα να κάνεις κοψίματα και να δώσεις διάσταση. Εάν δεν κάνεις κοψίματα -φυσικά, δεν είναι απαραίτητο- το concealer, όταν είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από το μεικαπ, χρησιμεύει και στο να δώσει διάσταση και όγκο στο πρόσωπο, ώστε να μην φαίνεσαι φλατ. Από τα αγαπημένα μας μεικαπ με μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και τόνων, το Dior Forever Skin Glow.

Τι είναι οι υποτόνοι

Για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι, πρέπει να σκεφτείς πως η επιδερμίδα σου αποτελείται από δύο στρώματα. Οι υποτόνοι, είναι το εσωτερικό.

Ποιοι είναι οι υποτόνοι

Οι ζεστοί (κίτρινοι), οι ψυχροί (ροζ) και οι ουδέτεροι (neutral).

Γιατί πρέπει να διαλέγεις προϊόντα με αρμονικούς υποτόνους

Εάν έχεις ακούσει κάποιον να σου λέει “Αυτό το χρώμα στα μαλλιά σε δείχνει πιο χλωμή” είναι δείγμα πως δεν γνωρίζεις χρωματικά τι σου ταιριάζει επειδή δεν έχεις προσδιορίσει και τους υποτόνους σου ή πως η hair colorist χρησιμοποίησε βαφές βάσεως Σκανδιναβικού τύπου.

Πρέπει να γνωρίζεις πως δεν βασίζουν όλες οι εταιρείες τα προϊόντα τους στον Μεσογειακό τύπο, ενώ στην Ελλάδα ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι η σταρένια επιδερμίδα με ζεστούς υποτόνους.

Πώς θα βρεις τους υποτόνους σου

  • Τεστ φλεβών: Εάν οι φλέβες στους καρπούς σου δείχνουν περισσότερο πράσινες τότε ανήκεις στους ζεστούς τόνους, εάν είναι μπλε στους ψυχρούς, εάν δε μπορείς να το προσδιορίσεις το πιθανότερο είναι να ανήκεις στους ουδέτερους.
  • Τεστ κοσμημάτων: Εάν σου αρέσει περισσότερο πως φαίνονται τα χρυσά κοσμήματα στο δέρμα σου ανήκεις στους ζεστούς, εάν σου αρέσουν περισσότερο τα ασημένια ανήκεις στους ψυχρούς, εάν σου φαίνεται το ίδιο, μάλλον ανήκεις στους ουδέτερους.
  • Τεστ μαυρίσματος: Εάν στον ήλιο κοκκινίζεις, τότε πιθανότατα ανήκεις στους ψυχρούς, εάν μαυρίζεις χωρίς να καίγεσαι ανήκεις στους ζεστούς. Εάν σου συμβαίνουν και τα δύο, τότε πιθανόν να ανήκεις στους ουδέτερους.
  • Τεστ ρούχων: Σε αυτό μπορείς να ζητήσεις και την βοήθεια ενός αντικειμενικού προσώπου, για να δεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν περισσότερο. Αντιστοίχως όπως και στα παραπάνω, εάν σου ταιριάζουν περισσότερο τα μπλε-ροζ-πράσινα ανήκεις στους ψυχρούς υποτόνους, εάν σου ταιριάζουν περισσότερο τα γήινα, ανήκεις στους ζεστούς. Εάν σου ταιριάζουν όλα…σε ζηλεύουμε.

Τεστ για να βρεις τον τόνο της επιδερμίδας σου

Τέλος, εάν για όλα αυτά δεν είσαι σίγουρη, θα σου το κάνουμε πιο εύκολο με ένα κουίζ. Πάτησε το Χ