Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να επιβιώσεις από ένα κακό κούρεμα

Πώς να επιβιώσεις από ένα κακό κούρεμα: διάβασε 7 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις με στυλ ένα αναπάντεχα κακό κούρεμα

Φύγατε ποτέ από ένα κομμωτήριο απογοητευμένη επειδή τα μαλλιά σας κόπηκαν πολύ κοντά; Ή επειδή οι αφέλειες φαίνονται άνισες; Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση…και εκείνη τη στιγμή σίγουρα θα σας φαίνεται…τραγικό.

Όχι, βασικά δεν είναι αλλά σίγουρα μπορεί να καταστρέψει τελείως τη διάθεσή σας και να το σκέφτεστε συνεχώς, ιδίως αν κάνατε μεγάλο κόπο για να τα μακρύνετε και ξαφνικά βρεθήκατε με ένα κούρεμα που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που θέλατε.

Όμως, δεν είναι το τέλος του κόσμου (ακόμα κι αν το αισθάνεστε έτσι) και οι τρίχες αργά η γρήγορα, θα μακρύνουν και πάλι.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε τα μαλλιά σας σε μια ικανοποιητική κατάσταση. Και ποιος ξέρει; Ίσως αρχίσει να σας αρέσει το κούρεμα!

Δες ακόμη: Balayage Για Όλα Τα Χρώματα Μαλλιών

Συνεχίστε να διαβάζετε για μερικές από τις αγαπημένες μας συμβουλές επιβίωσης και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις σε Facebook και Instagram για ακόμη περισσότερη ομορφιά και μόδα!

Μιλήστε στον hair stylist

Εάν παρατηρήσατε ότι δεν σας αρέσει το κούρεμα ενώ είστε ακόμα στο κομμωτήριο, μην φοβάστε να το πείτε στον hair stylist. Προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε ή να είστε αγενής – λάβετε υπόψη ότι υπάρχει πιθανότητα να παρεξηγήσει την πρόθεση σας και δε το θέλετε καθώς κρατά ψαλίδι. Απλώς πείτε του/της τι σας ενοχλεί με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Τότε, δώστε τους την ευκαιρία να το διορθώσουν. Εάν η προσπάθεια διόρθωσης εξακολουθεί να σας κάνει να μην είστε σίγουροι για το κούρεμα, λοιπόν….συνεχίστε να διαβάζετε.

Προσαρμόστε το hair styling

Εάν φτάσετε στο σπίτι και εξακολουθείτε να είστε δυσαρεστημένη, κοιμηθείτε. Το επόμενο πρωί, λούστε τα μαλλιά σας και κάντε τη συνηθισμένη ρουτίνα styling. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να παρατηρήσετε τις διαφορές από το προηγούμενο κούρεμα σας και θα μπορείτε να επισημάνετε τι σας ενοχλεί. Αυτό θα κάνει τα σχόλιά σας στον στιλίστα σας πιο συγκεκριμένα και κατανοητά για το επόμενο ραντεβού σας. Επίσης θα δείτε απευθείας ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στο hair styling, καθώς ένα στιλιζαρισμένο από το κομμωτήριο μαλλί διαφέρει πολύ από αυτό που μπορούμε να κάνουμε μόνες στο σπίτι.

Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια

Τα τσιμπιδάκια μπορούν να είναι ο καλύτερος φίλος σας, καθώς περιμένετε να μεγαλώσουν τα μαλλιά σας. Για παράδειγμα, εάν κάνατε τυχαία ένα κοντό καρέ και τα μαλλιά φουντώνουν ανεξέλεγκτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκια για να στερεώσετε τις πλαινές τούφες στο πλάι και να μειώσετε τον όγκο. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε στη θέση τους τούφες που πετάνε. Μπορεί επίσης να είναι μια καλή στιγμή για να δοκιμάσετε και τη μεγάλη τάση με τα κλιπ μαλλιών που έχει κάνει χαμό τον τελευταίο χρόνο ή και τις στέκες όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Φορέστε στέκες και κορδέλες

Ευχαριστήστε τον θεό της μόδας, που οι στέκες έχουν επιστρέψει. Οι μεγάλες, εντυπωσιακές στέκες αλλά και οι κορδέλες μαλλιών όχι μόνο θα κρύψουν τις άνισες αφέλειες σας ή θα καλύψουν τυχόν άνισα layers σε μια shaggy κουπ, αλλά θα αποσπούν και την προσοχή όλων από το να δώσουν πολύ σημασία στο κούρεμα σας.

Wet look hair…really don’t care

Είτε τα μαλλιά σας είναι πολύ κοντά, είτε έχουν αρκετό μήκος για να τα επεξεργαστείτε, το wet look θα λειτουργήσει υπέρ εσάς. Χρειάζεστε απλώς μια καλή κρέμα gel. Χωρίστε σε τμήματα και δουλέψτε τα λίγα λίγα προς τα πίσω. Αν πετούν τριχούλες, στερεώστε και με τσιμπιδάκια.

Φορέστε hair extensions

Αντί να κάνετε άλλη μια επίσκεψη σε κομμωτήριο για ένα νέο κούρεμα, σκεφτείτε την εναλλακτική λύση: προσθήκη extensions. Επιλέξτε τα για να δώσετε μήκος και όγκο στα μαλλιά σας, ενώ περιμένετε να μεγαλώσουν ξανά. Τα hair extensions μπορούν περίτεχνα να κρύψουν ακόμη και τα άνισα layers.

Δώστε στα νέα σας μαλλιά μια ευκαιρία

Μπορεί να είναι κάτι που δεν περιμένατε, αλλά υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσει να σας αρέσει και σίγουρα ένα κούρεμα υπέρ του δέοντος, πολλές φορές κάνει καλό στα μαλλιά μας, αφού ξεφορτώνεται πολύ από το ταλαιπωρημένο μας μαλλί. Δοκιμάστε διαφορετικά hair styles και συνεχίζετε να τα φροντίζετε καθημερινά μέχρι να βρείτε το look που σας ταιριάζει.