Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς Να Συντηρήσεις Το Μπαλαγιάζ Σου

Πώς να συντηρήσεις το μπαλαγιάζ ή τα βαφή σου - The Cover

Πώς να συντηρήσεις το μπαλαγιάζ ή τη βαφή σου χωρίς να κάνεις ακόμη ένα full μπαλαγιάζ

Αν υπάρχει κάτι που λατρεύουμε στο The Cover, αυτό είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό ξανθό μπαλαγιάζ. Γνωρίζουμε σε βάθος όλες τις τεχνικές του μπαλαγιάζ αλλά και τα looks που μπορείς να πετύχεις με αυτό, από το φημισμένο πλέον moneypiece μέχρι το μπαλαγιάζ όμπρε.

Φυσικά, δεν θα αναλύσουμε ξανά όλους τους λόγους που μας κάνουν να αγαπάμε αυτές τις τεχνικές, παρά μόνο τον πιο σημαντικό: το μπαλαγιάζ είναι μια τεχνική χαμηλής συντήρησης, που σου επιτρέπει να μην το ανανεώσεις ακόμη και για 9 μήνες.

Έτσι, γλιτώνεις χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία δική σου και των μαλλιών σου. Γιατί και στο μπαλαγιάζ, χρησιμοποιείται ντεκαπάζ, οπότε όσο σπανιότερα εφαρμόζεται στα μαλλιά σου, τόσο καλύτερα.

Τέλος, αυτή την περίοδο λόγω της επικινδυνότητας του κορονοϊού γνωρίζουμε πως πολλές γυναίκες αποφεύγουν τα κομμωτήρια και όχι μόνο αυτά, οπότε αναγνωρίζουμε και την αναγκαιότητα τεχνικών που δεν διαρκούν 6 ώρες και άνω.

Αν αγαπάς κι εσύ το μπαλαγιάζ όσο κι εμείς, αλλά για διάφορους λόγους δε μπορείς να βρίσκεσαι συνεχώς στα κομμωτήρια…διάβασε μέχρι το τέλος και μη ξεχάσεις να ακολουθήσεις τη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα μας τα νέα.

Πώς θα συντηρήσεις το μπαλαγιάζ σου για εννιά μήνες

Αυτά που θα διαβάσεις εδώ, δυστυχώς δεν θα σου τα πουν όλες οι κομμώτριες. Εάν όμως έχεις εντοπίσει αυτή την μία κομμώτρια με την οποία έχεις ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και έχετε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης, τότε μπορείς εσύ να της ζητήσεις κάτι από αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω.

Σήμερα, θα σου προτείνουμε κάποιες τεχνικές ανανέωσης μπαλαγιάζ, που δεν αφορούν όλο το κεφάλι, κάποιες μάλιστα δεν αφορούν καν ντεκαπάζ και αναλόγως την περίπτωση σου και τα επιθυμητά αποτελέσματα, μπορείς να τις προτιμήσεις έναντι ενός μπαλαγιάζ που σίγουρα δεν χρειάζεται να κάνεις κάθε 3 μήνες σε όλο το κεφάλι.

#1. Partial Balayage

Στο παρελθόν, έχουμε αναφερθεί ξανά στο τμηματικό μπαλαγιάζ. Αφορά μικρά και λίγα τμήματα του κεφαλιού, που πολλές φορές μάλιστα δεν φτάνουν καν μέχρι τις άκρες των μαλλιών. Είναι απίστευτα γρήγορο, κοστίζει ελάχιστα σε σχέση με ένα full μπαλαγιάζ και θα φύγεις από το κομμωτήριο σαν να έχεις κάνει ένα full look. Αρκεί η κομμώτρια σου να επιλέξει τα σωστά τμήματα για να ξαναδώσει φως εκεί που χρειάζεται και να σπάσει την ρίζα. Η εφαρμογή δεν διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά + τον χρόνο δράσης του ντεκαπάζ. Υπολόγιζε περίπου πως σε 1 ώρα (χωρίς χτένισμα) θα έχεις φύγει από το κομμωτήριο.


#2. Moneypiece

Ένα άρτια βαμμένο moneypiece, θα σε κάνει να φαίνεσαι σαν να έχεις κάνει face balayage. Αφού το πίσω κομμάτι σε ένα face balayage ξεκινά αρκετά πιο χαμηλά, πραγματικά αρκούν οι moneypiece μπροστινές ανταύγειες για να ανανεώσουν όλο σου το look. Ενδείκνυται για όσες έχουν αρκετά λευκά μπροστά και φυσικά μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες τεχνικές όπως root shadow, strand lights, baby lights στο στεφάνι και στην κορυφή, ανοιχτό μπαλαγιάζ στις άκρες κτλ. Πολύ οικονομική επιλογή, πλήρως εξατομικευμένο αποτέλεσμα και μικρής διάρκειας επίσκεψη στο κομμωτήριο.


#3. Moneypiece + shadow root + ανοιχτό μπαλαγιάζ στις άκρες

Αυτό είναι ένα look που συνδυάζει τρεις πολύ γρήγορες τεχνικές που μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα για να μην κάθεσαι με τις ώρες στο κομμωτήριο.

Πώς επιτυγχάνεται: Τρία αλουμινόχαρτα baby lights στα μπροστινά back to back + 1 αλουμινόχαρτο κρεπαρισμένες ανταύγειες για την δημιουργία του moneypiece. Στεγνό root melt στα υπόλοιπα και ανοιχτό μπαλαγιάζ στις άκρες για να φωτίσουν. Διάρκεια εφαρμογής τεχνικής: 15-20 λεπτά.


#4. Colormelt

Όταν το όμορφο φωτεινό σου μπαλαγιάζ έχει κατέβει περισσότερο από 6-7 πόντους -στους 3 μήνες περίπου δηλαδή- μπορείς άνετα να το συντηρήσεις για άλλους 3 μήνες με ένα colormelt. Αυτό βέβαια ενδείκνυται για όσες δεν έχουν πολλά λευκά και μπορούν να το καλύψουν με ημιμόνιμες βαφές.

Αυτό που χρειάζεται να κάνει η κομμώτρια σου, είναι να σβήσει την αρχή του μπαλαγιάζ -το σημείο που ξεκινούν οι ανταύγειες-, ενσωματώνοντας το στο φυσικό σου, με το ανάλογο χρώμα. Όταν μάλιστα συνδυάζει με διαφορετικό toner για ρεφλέ στο υπόλοιπο μπαλαγιάζ που ίσως έχει χάσει τους φωτεινούς ψυχρούς τόνους του, τότε το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει. Είναι μια διαδικασία που αν την κάνει η κομμώτρια με ημιμόνιμες δεν θα διαρκέσει πάνω από 20 λεπτά.

Γιατί όμως τονίζουμε την χρήση ημιμόνιμης βαφής; Γιατί όταν στο επόμενο ραντεβού σου θα θελήσεις να ανανεώσεις το μπαλαγιάζ σου -με χρήση ντεκαπάζ- η κομμώτρια δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στο ξάνοιγμα των μαλλιών σου. Άλλωστε, δεν έχει νόημα να βάφεις κάτι με μόνιμη βαφή, όταν σε 3 μήνες θα πρέπει να το ανοίξεις πάλι. Οι ημιμόνιμες πλέον, έχουν τέτοια ποιότητα, που οι μόνιμες σιγά σιγά καθίστανται ιδανικές μόνο για ένα ενιαίο χρώμα στα μαλλιά.


#5. Έξυπνο blonding

Με 24 αλουμινόχαρτα να σπάσεις όλη τη ρίζα; Κι όμως. Καμιά φορά, το λιγότερο είναι περισσότερο. Ιδίως όταν θέλεις να κρατήσεις την υγεία των μαλλιών σου. Ζήτα από την κομμώτρια ακριβώς το pattern που βλέπεις στην φώτο + 7 αλουμινόχαρτα στο πίσω μέρος, για να ανανεώσεις όλο σου το look, με μικρότερο κόστος, σε λιγότερο χρόνο. Το ντεκαπάζ, θα μπει μόνο στη ρίζα και τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν τέτοια διάσταση, που θα δείχνεις σα να έκανες ένα full μπαλαγιάζ. Ενδείκνυται για όσες έχει κατέβει αρκετά η ρίζα τους και θέλουν ένα full look που δεν είναι χρονοβόρο και πολύ ακριβό.

Πώς επιτυγχάνεται το smart blonding

Εν συντομία: 4 αλουμινόχαρτα διαγώνια κρεπαρισμένες ανταύγειες σε κάθε πλευρά, 9 αλουμινόχαρτα κρεπαρισμένες ανταύγειες στο στεφάνι με εναλλάξ σειρά κρεπαρισμένες ανταύγειες + slice μπροστά επάνω, 2 αλουμινόχαρτα κρεπαρισμένες ανταύγειες σε κάθε πλευρά πίσω και 3 αλουμινόχαρτα κρεπαρισμένες ανταύγειες οριζόντιες στο κέντρο πίσω (με απόσταση 3-5 εκ.)


#6. Babylights στο στεφάνι

Μόνο το στεφάνι αρκεί, για να δείχνεις φρεσκαρισμένη. Εάν μάλιστα η φυσική σου βάση δεν απέχει υπερβολικά από το μπαλαγιάζ σου, θα δείχνουν σαν να άνοιξαν από τον ήλιο. Ενδείκνυται ιδιαιτέρως για όσες έχουν αρκετά λευκά στο στεφάνι και θέλουν να τα καμουφλάρουν. Έτσι, δεν χρειάζεται να κάνεις συνεχώς μπαλαγιάζ και είναι μια πανεύκολη και γρήγορη τεχνική που δεν θα σου κοστίσει πολύ.


#7. Συντήρηση ενός χρώματος χωρίς να κάνεις ντεκαπάζ όλη τη ρίζα

Ακόμη και αν δεν έχεις κάνει μπαλαγιάζ αλλά είσαι εξ’ολοκλήρου ξανθιά, πάλι υπάρχουν τρόποι να συντηρήσεις το αποτέλεσμα χωρίς να ταλαιπωρείς συνεχώς τα μαλλιά σου. Στους 3 μήνες μπορείς να ζητήσεις κρεπαρισμένες ανταύγειες μόνο στη ρίζα, ενώ στους 6 μήνες ένα moneypiece που θα ανεβαίνει μέχρι τη ρίζα και ένα shadow root θα κάνει το look σου να δείχνει φυσικό και fresh. Έτσι, θα κρατήσεις το look σου για άλλους τρεις μήνες, πριν ξαναβάλεις ντεκαπάζ σε όλη τη ρίζα.