Πώς Να Χρησιμοποιήσεις Τα Color Correctors

Διάβασε τα tips μας και μάθε πώς να χρησιμοποιήσεις τα color correctors και τις παλέτες concealer για να δώσεις ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα σου.

Αυτό που οι make up artists αποκαλούν camouflage και τα brands color correctors, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το must have προϊόν για όσες αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσχρωμιών, μαύρων κύκλων κτλ.

Τι ακριβώς κάνουν τα color correctors; Αυτό που λέει το όνομα τους. Διορθώνουν τις χρωματικές δυσχρωμίες για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα του προσώπου.

Βέβαια το να τα χρησιμοποιήσεις είναι απλά μια κουβέντα, αφού αν δεν γνωρίζεις πως να διαλέξεις την σωστή απόχρωση για το πρόβλημα σου, τότε μπορεί όχι μόνο να μην το καλύψεις, αλλά να το εντείνεις. Επιπλέον, υπάρχει ο σωστός τρόπος εφαρμογής που πρέπει να γνωρίζεις αλλά και η σωστή σειρά τους, στην ρουτίνα του μακιγιάζ σου. Διάβασε παρακάτω και μάθε τα πάντα για τα color correctors.

color correctorsMINT GREEN/ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Σε γενικές γραμμές αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, είναι πως για να εξουδετερώσεις έναν τόνο, πρέπει να κινηθείς στον εντελώς αντίθετο του, μέσα στην χρωματική παλέτα. Έτσι, το mint και το πράσινο, θα το χρησιμοποιήσεις για να εξουδετερώσεις κόκκινες προβληματικές περιοχές, όπως ερυθρότητα γύρω από τα μάτια, ροδόχρους ακμή και έντονα κόκκινα σημάδια.

ΡΟΖ

Φωτίζει την περιοχή των ματιών και καλύπτει μαύρους κύκλους σε πολύ ανοιχτές επιδερμίδες.

ΜΟΒ

Το μοβ εξουδετερώνει το κίτρινο. Πανάδες από τον ήλιο, κιτρινισμένες ουλές και γενικότερα κίτρινες δυσχρωμίες στο πρόσωπο.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εάν έχεις αρκετά σκουρόχρωμη επιδερμίδα, για να εξουδετερώσεις τους κύκλους κάτω από τα μάτια σου που ίσως φαίνονται λίγο πράσινοι και όχι μπλε/μοβ, τότε θα χρειαστείς ένα ζεστό color corrector.

ΡΟΔΑΚΙΝΙ

Κατάλληλα για μεσαίες επιδερμίδες που εμφανίζουν μπλε/μοβ κύκλους. Τα συγκεκριμένα color correctors, βασίζονται σε ζεστές αποχρώσεις όπως το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί και άρα εξουδετερώνουν ψυχρούς τόνους, όπως είναι οι κύκλοι κάτω από τα μάτια που έχουν περισσότερο μπλε ή μοβ.

ΚΙΤΡΙΝΟ

Το κίτρινο είναι που ταιριάζει και στις περισσότερες επιδερμίδες Μεσογειακού τύπου για να καλύψει το πρόβλημα των μπλε/μοβ κύκλων κάτω από τα μάτια. Ακόμη, χρησιμεύει για να καλύψει σπασμένα αγγεία, φλέβες και μώλωπες.

Έχετε υπόψιν, πως οι σταρένιες επιδερμίδες που συναντάμε περισσότερο στις Ελληνίδες και γενικά στον Μεσογειακό τύπο, συνήθως καλύπτονται οι ανάγκες τους με concealers και color correctors κίτρινης βάσης.

ΛΕΥΚΟ

Σε πολλές παλέτες καμουφλάζ, θα βρείτε και το λευκό, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για να φωτίσει τα σημεία που αντανακλάται το φως, ακριβώς όπως ένα highlighter. Γύρω από τα μάτια, επάνω και κάτω από τα φρύδια, στην άκρη της μύτης και επάνω από τα μήλα προσώπου. Ακόμη και στην κλείδα. Προσοχή στην ποσότητα, γιατί το υπερβολικό highlighting μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το look και να σε κάνει να δείχνεις αφύσικη.

TIPS ΣΩΣΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
  • Χρησιμοποιείτε πάντα, πριν από το concealer και πριν από το foundation.
  • Εφαρμόζετε ένα πολύ λεπτό στρώμα, καθώς είναι πολύ καλυπτικό και δεν θέλουμε να ξεχωρίζει από το foundation.
  • Τοποθετείτε την απαραίτητη ποσότητα σε μικρά σημάδια με πινέλο ακριβείας, ενώ πρέπει να κάνετε πάντα ταμποναριστό blending με τα απαραίτητα τριγωνικά σφουγγαράκια και όχι με πινέλα, καθώς τα πινέλα θα παρασύρουν το προϊόν σε σημεία που ίσως δεν χρειάζεται και θα δημιουργήσουν ανομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Χρησιμοποιείστε μόνο όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα και όχι σε σημεία που ένα απλό concealer ή ένα foundation αρκεί για να καλύψει.
  • Ναι, στην χρήση τους για μια περίσταση στην οποία θα φωτογραφηθείτε αρκετά.
  • Πάντα επικαλύψτε με μια βάση για περισσότερο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Πριν αποχωρήσετε από το σπίτι σας, τεστάρετε σε φυσικό φως μήπως το έχετε παρακάνει και έχετε δημιουργήσει ένα αφύσικο look.
[small_title title=”SHOP”]

MAC Studio Conceal & Correct Palette Light

MAC Studio Conceal & Correct Palette Light 36,90 €


Models Own Colour Correcting Concealer Palette

Models Own Colour Correcting Concealer Palette €12.15


Lottie Color Clique correctin palette

Lottie Color Clique correcting palette €13.50


Golden Rose camouflage palette

Golden Rose camouflage palette 8.20


Σφουγγαράκια Wedge Sponge Set

Σφουγγαράκια Wedge Sponge Set 3.50€/σετ

No Comments Yet

Comments are closed